A Századvég Alapítvány által készített közvélemény-kutatások szerint a véleményt formáló lakosok 66 százaléka egyetért a reklámadó bevezetésével, és az elmúlt egy hónapban nőtt az új adónem bevezetése mellett állók tábora – közölte a kormányközeli elemzőcég.

A Századvég Alapítvány júniusban három hullámban végzett gyors közvélemény-kutatásokat a felnőtt magyar lakosság körében a reklámadó bevezetésével kapcsolatban – írták.

Kormányközeli elemzők kimutatták: adónak ennyire még nem örült a magyar

Az eredmények tanúsága szerint az elmúlt egy hónapban egyértelműen nőtt azok aránya, akik hallottak arról, hogy a kormány a reklámadó bevezetését tervezte, az Országgyűlés pedig megszavazta az új adónemről szóló javaslatot. A legfrissebb kutatás szerint a lakosság 95 százaléka ismeri a reklámadó ügyét – összegezték a kutatások eredményét.

A közleményhez csatolt részletes eredményekből kitűnik, hogy az első júniusi felmérésben a válaszadók 88 százaléka, a másodikban a 92 százaléka, a harmadikban pedig 95 százaléka mondta azt, hogy hallott a reklámadó bevezetésének tervéről, illetve arról, hogy az Országgyűlés megszavazta a törvényt.

A Századvég közleménye szerint a kutatásokból kiderült az is, hogy a többségi támogatottság stabil, azaz mindhárom kutatás alapján elmondható, hogy a véleményt formáló lakosok többsége egyetért a reklámadó bevezetésével.

Emellett az is látszik, hogy az elmúlt egy hónapban szignifikánsan nőtt az új adónem bevezetése mellett állók tábora, jelenleg a támogatók aránya 66 százalék – írták. A sajtóközleményhez mellékelt részletes adatokból kitűnik: az első felmérésben a válaszadók 58 százaléka, a másodikban 60 százaléka, a harmadikban pedig 66 százaléka mondta azt, hogy "inkább egyetért" a reklámadó bevezetésével.

A Századvég június 6. és 23. között végezte a telefonos, kérdőíves közvélemény-kutatásokat, amelynek során kutatásonként ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg. Az elemzésben közölt adatok plusz-mínusz legfeljebb 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – írták.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ugyanezek örültek a közmű, telefon,élelmiszer-biztonsági, bank, baleseti stb. adóknak, a megemelt ÁFA-nak, a pofátlan végkielégítések adójának, (ami mára már nem is annyira pofátlan), a minimálbér 16 %-os adójának, a korengedményes és rokkant nyugdíjak különadójának, a megemelt járuléknak és osztalékadónak, az eljárási illetékek pofátlan emelésének, a készpénzfelvételi adónak, az adójóváírás megszűnésének, az autópálya matrica megemelt árának, a gépjármű üzembe helyezés megemelt sarcának, a közúti útonállásból befolyt egyre növekvő összegeknek. Kedves örvendező birkák, ezeket mind mi fizetjük, veletek együtt, vagy ennyire átformált benneteket az ingyenpálesz? Ezért nem veszitek észre, hogy a miniszterelnökötök úton útfélen a magyarországi igen alacsony bérekkel dicsekedve koldul a külföldi vállalkozások között, hogy idejöjjenek sz-ért h-ért dolgoztatni benneteket?! Hát gratulálok Nektek, honfitársaim!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A századvég mindig azt hoz ki, ami a fidesznek jó. Próbálnának mást gondolni!
m.macskosz
@nezelodo: :) Sok hozzáfűznivalóm ehhez nincs, tökéletes hsz.
Legfeljebb annyi: ez az a 66%, amely felváltva nézi a maunika, a győzike meg a balázs sót,
a valóvilágot, a halatortánt, a vacsoracsatát...elfogyna a karakterem, ha végigsorolnám...
és a műsorújság szerint ilyen minőségi reality-műsorok a köztévék repertoárján is szerepelnek.
bretagne
Még szép, hogy ezt hozták ki. Kapnának is a fejükre, ha nem így lenne!
mate03
@nyanya001: A kurva életbe! Engem soha senki nem kérdez! Hogy a picsába van ez?
m.macskosz
@mate03: Biztosan létezik korrekt közvélemény-kutatás,
de azt nem a Századvég készíti.
postamester
@m.macskosz: Girnyószász öröksége...a vérvonal !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.