Miután az Alkotmányvédelmi Hivatal ehhez hozzájárult, közzétette az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján az 1992-es, Göncz Árpád beszédének megakadályozásáról készült NBH- (Nemzetbiztonsági Hivatal) jelentést Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke – számol be róla a hétfői Magyar Hírlap.

A közzétett jelentésből egyebek mellett kiderül, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat október 23-án figyelemmel kísérte a vidékről vonattal érkező szkinhedcsoportok budapesti mozgását. A dokumentum szerint miután a Kerepesi temetőben megemlékeztek az 1956-os forradalom mártírjairól, Zuglóban teáztak, majd a Parlamenthez "utaztak".

"Az itt összegyűlt, mintegy 4000 fős tömegben egymástól elkülönülve két szkinhedcsoport tagjai megjelenését regisztráltuk. Amikor az ünnepi megemlékezésen köztársasági elnök úr beszédére került volna sor, a tömegből személyek becsmérlő jelszavakat kiabáltak, megakadályozva ezzel az ünnepi beszéd elmondását. Nem észleltünk olyan tevékenységet, amely arra utalt volna, hogy ennek a szituációnak a kialakítását valaki(k) tudatosan irányították volna" – olvasható a lap szerint a Füzessy Tibor miniszternek szignált irományban. A tévészékháznál később azért nem történt atrocitás, mert a helyszínen jelentős rendőri erőket vontak össze – teszik hozzá.

Simon Sándor vezérőrnagy a cikk szerint kitér arra is, hogy az október 23-án történtek előtti napokban Göncz Árpádot becsmérlő röpcédulákat terjesztettek, többek között ezek miatt lehetett számítani a provokációra.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@aloe: 09:33 Nem értem, miért nem volt rajtad kapucni? Vagyis az a kapucni nem is jelent semmit.
Kit érdekel ez a régi ügy? Még a Göncz Árpádot sem. Vannak mai ügyek, azzal kellene foglalkozni. Esetleg az ügynöktörvénnyel, mert bizony a ma ügye az, aki besúgó volt a múltban, és a hatalomhoz dörgölődzött, az besúgó ma is, és a hatalomhoz dörgölődzik, mert ez egy lemoshatatlan belső tulajdonság.
m.macskosz
@aloe: Ha a magyar helyesírás szabályainak elsajátításába annyi energiát fektetnél,
mint a gyűlölködésbe, pár év múlva akár érettségid is lehetne.
Picit segítek, ez lesz a mai napom első jó cselekedete:
helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/suggest
csikknorisz
@JAJMÁR: Uborkaszezon van, ilyenkor fontos hírek ezek. :)
aloe
@JAJMÁR: a maszopnál reklamálj légyszíves, ők nekik volt fontos ,hogy ez kikerüljön. az ő emberkéjük ordítozott mint fába szorult féreg hogy : hazudtatok eleget!!! Maszop szerecsen mosdatás az egész , fidesz úgy volt vele csak nyugodtan, legalább napjainkban is látható akik nem tudták ,hogy Árpi bácsit mennyire szerették.
aloe
@JAJMÁR: Molnár Zsoltododnak volt fontos , hogy a titkosságot feloldják. ennyi . tisztelettel.
JAJMÁR
@aloe: 10:44 Számomra annyi derült ki, hogy nem az húzott kapucnit, akinek kellett volna.

Nem kell szeretni a politikusokat, Szerecsen. Otthon szeress, ha van kit.

Az a jó a demokráciában, hogy időnként ki is lehet fütyülni a politikusokat...
Adja Isten, hogy Göncz Árpádnál rosszabb elnökünk soha ne legyen, de ma már tudjuk, hogy ez milyen nagy kérés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.