Alig egy hónap telt el a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta, máris távozik a 120 ezer pedagógusért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője – írja a hvg.hu.

Az Index azt írta, Marekné Pintér Aranka közös megegyezéssel távozik a közoktatást és középiskolákat is felügyelő intézmény éléről. A hvg.hu pénteken úgy értesült, hogy Hoffmann Rózsa utódja, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár hamarosan megnevezi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) új vezetőjét is, aki meg nem erősített információink szerint Hanesz József lesz.

Hanesz a korábban Komárom megyei kormánymegbízottként dolgozó államtitkár egykori munkatársa, egészen pontosan gazdasági főtanácsadója volt. Hanesz Józsefet telefonon értünk el, információinkra azzal reagált, hogy "erre vonatkozó döntés még nem született". Az Együtt-PM üdvözli Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének lemondását, és reméli, sikerül olyan utódot találni, aki megállítja a rombolást és úrrá lesz a köznevelésben kialakult káoszon.

A jobbikos Dúró Dóra szerint az ellenzéki politikus szerint az állami fenntartásba vétel nem oldotta meg a közoktatás finanszírozási problémáit, sőt néhány esetben növelte is azokat, emellett elmaradt a pedagógusok munkaterheinek kiegyenlítése. Úgy vélte: az egész átalakítására szükség van, mert a jelenlegi működésképtelen.

A jobbikos politikus olyan ésszerű konstrukció kialakítását tartja fontosnak, amely "nem alázza meg az önkormányzatokat" és biztosítja az iskolák zökkenőmentes napi működését.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Távozik tankaranka. Mondjuk az meg mindegy hogy kit ültetnek a szarkupac tetejére.
nezelodo
Csak az alap volt rossz, arra építették a silány felépítményt. Bárki vezette volna, nem lehet sikeres, ez egy életképtelen, múltba mutató intézmény.
A Tündik bündije
Persze gondolom, a kinevezésért felelős minisztert még véletlenül sem kérdik majd meg, mi a franc vitt rá, hogy odatold Arankát. Ez nem olyan ország.
nezelodo
A Tündik bündije

Ha megkérdeznék, és az őszintén elmondaná, miért döntöttek a kinevezése mellett, akkor lepődnénk meg igazán. Ezért még a választóknak is jobb, ha nem tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.