Orbán Viktor és kormánya már támogatná, hogy 150 ezer euró (46 millió forint) felett ne fizessenek földalapú és agrártámogatásokat. A mezőgazdaság hozzájárulása nélkül nincs életképes magyar nemzetgazdaság...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@1magyar: Hogy fog ettől megszűnni a csalás? Honnan veszed, hogy az fogja a támogatást kapni aki dolgozik? Bocs, de ebből a cikkből ez nekem nem derült ki.
A család minden tagjának, strómanoknak lesz földje, pont akkora, hogy a maximális támogatást megkapják. Ez akkor X-szer 45 millió.
Hasonló eset, hogy 150 millióig nem kell pályázatot hirdetni a munkákra felette igen. Tehát mit csinálnak? Az 1,5 milliárdos beruházást 10 részre osztják és a kivitelezésre pont a haver 10 cégét fogják megkérni.
De ott voltak a dohányboltok is. Max 5 üzlet? Ugyan már. Felhívták a pályázatok nyerteseit és kiderült, hogy azoknak is van főnökük. Azaz strómanokkal ott is akárhány üzlete lehet valakinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@human: Az én logikám ezek szerint megbukott? Igazad van strómanok viszont megkaphatják és az ilyen hülyék mint én, elhiszik,hogy az kap aki tényleg földet művel.
human
@1magyar: Nem lenne itt gond, ha független felügyelő szervek lennének az országban. Akkor vizsgálni lehetne a tulajdonosi hátteret, hogy valóban ott vannak-e az állatok vagy hogy ugyanazzal a 30 marhával pályázott-e több földre. De nincsenek ilyen szervek, mert a haveroknak szabad rablás van. És ami a legfájóbb az egészben, hogy azoktól veszik el a földet, akik régóta gazdálkodnak rajta és ebből élnek nem 10 egyéb vállalkozásból még.
Orbán a szemfényvesztés mestere (bár szerintem csak "jó" a tanácsadója). Téged is megtévesztett.
Desischado
A sógorok, cimborák lesznek kistafírozva, majd meglátjátok! A többi meg mehet a levesbe!
nezelodo
human
Te tudsz valamit, vagy ismered M. Lőrincet, B. Sándort és a a többi strómant. Így nyugodtan el lehet kaszálni a többi határokat feszegető nem elég dörzsölt, a tisztességes orbáni piacgazdaságban eddig hívő vállalkozást.
human
@nezelodo: Pont ez a legkárosabb az egészben. Csak azért előnyhöz juttatni bizonyos vállalkozói köröket, mert fideszes nagy hiba. Mert akkor nem a hatékonyság, a teljesítmény és a minőség lesz a fontos. És ez azzal jár, hogy nemcsak a kivitelezés fog többszörösébe kerülni, hanem a rossz minőség miatt többet kell utólag költeni rá. (Jó példa erre, hogy Mészáros Lőrinc 9 milliárdos megbízást kapott BP több kerületének csatornázására. Nemrég olvashattunk itt egy cikket, hogy volt ahol az út azóta folyamatosan besüpped.)
A lényeg, hogy mivel megszűnt a verseny ezért nem a jól teljesítő cégek maradnak talpon és ez drága, nem hatékony gazdaságot eredményez. A fejlődés visszaesik és Európához képest még jobban lemaradunk, ami a nemzetközi versenyben való lemaradást is eredményezi.
kukac50
20 hektár föld és azon tartott állatokra kapjanak a gazdák támogatást, az fölött már meg tud élni egy egy család a terményből és állatokból.
Mészáros Lőrincnek már nem járna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.