A ReConnect Hungary programban résztvevő tizenöt magyar származású amerikai és kanadai fiatalt fogadott hétfőn a fővárosban Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter. A találkozón kiemelt helyen szerepelt a hazai roma közösség helyzete.

Balog Zoltán a megbeszélés után újságíróknak elmondta: a most hazánkba látogató fiatalok a harmadik és negyedik generációt képviselik, magyarul már nem beszélnek, de "a szívükben még van egy kis hely Magyarországnak". Ezt a helyet szeretnék tágítani – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ezek a fiatalok a saját országukban egyfajta nagykövetei lehetnek Magyarországnak.

"Mi tudjuk erősíteni az ő magyar gyökereiket, azzal, hogy segítünk nyelvet tanulni, megmutatjuk a kultúránkat, ők pedig segíthetnek egy reálisabb kép kialakításában Magyarországról" – fejtette ki Balog Zoltán.

A miniszter szerint van mire büszkének lennünk, és a rendszerváltozásnak nagy vesztesége, hogy eddig nem sikerült megtalálni azt, milyen módon lehet becsatornázni a Kárpát-medencén kívüli magyar közösségekben rejlő hatalmas erőforrást.

Kitért arra is, hogy a fiatalok azokat az előítéleteket hozták magukkal, amiket a nyugat-európai média kialakított Magyarországról. A találkozón elsősorban a roma közösségek helyzete iránt érdeklődtek, sokat beszéltek a magyarországi cigányság helyzetéről, a többség-kisebbség viszonyáról.

A fiatalok látogatását nyolcmillió forinttal támogatja kabinet, az egész program több százmilliós költségvetésű – jelezte a tárcavezető.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Engem ez arra emlékeztetett, mikor egy riporter Észak-Koreába látogatott és kapott egy kísérőt, aki elvitte mindenhova ahova szabad volt és beszélhetett bárkivel akivel engedték.
Na vajon mennyire reális képpel tért haza?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prielle
Tessenek kitelepíteni a Kossuth Rádiót, az M1-t és a többi kormányközeli hírközlőt, garantáltan megoldódik a dicsőítő szócső, ha nem is Magyarországot dicsőítik, de az ország irányítóit mindenképpen! Legalább nem minket néznek hülyének!
almosd
Mit kell delegálniuk ? a hülyeséget meg a hazugságot jó pénzért ,úgy látom sok a beszedet adó ,nincs hová elkölteni ?
Pálinkafőző Rézüst
Hol vannak ilyenkor innen az elvtársi trollok...:???
Jankó123
@Pálinkafőző Rézüst: Eligazításon a Pártirodán! :-)))
Desischado
Ha a hülyeség, és az embertelenség, no meg a dilettantizmus fájna, ez a levitézlett tisztelendő úgy ordítana, hogy az egész országban hallatszana! Teremtenének egy élhető országot, és nem kellene hazudni!
mate03
@Citromka: Elég annyi hogy református hit testvér!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.