Egy pécsi munkaközvetítő házánál jelent meg szerda délben közel 30 feldühödött munkás, akiket – állításuk szerint – munkájuk végeztével a foglalkoztató nem fizetett ki.

A munkavállalók szerint ugyan az adataikat elkérték tőlük – miután munkába álltak a földeken – a szerződések elkészítéséhez, de végül semmit nem írtak alá. A dühöngők közül többen a "felügyelők" bánásmódját, szóhasználatát is kifogásolták, de amint mondták, "ez volt a legkisebb rossz a történetben". A Bama.hu szerint gyerekeket is foglalkoztattak, akik közül többen is rosszul lettek azon a magyarbólyi földön, ahol kukorica címerezést kellett végezniük.

Az apróhirdetésen keresztül toborzott munkások kettő hetet dolgoztak, de nem kapták meg a bérüket, ezért kiderítették a munkaközvetítő lakcímét és tüntetőleg jelentek meg a házánál. A vállalkozó szombatra ígérte a bérüket, amikor újra gyülekeznek majd a munkások.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Szerencsétlenek sajnálom, nagy részük cigány volt. De aki átverte őket az is cigány volt.Láttam a tv-ben ahogyan a riportert cigarettával a kezében egy panelféle, emeletes házban elzavarta.
Desischado
Ez orbán viktátor "munka alapú társadalma"!
kukac50
Arra kellene törvényt hozni,hogy aki dolgoztat az minden estben fizesse ki az elvégzett munkának a bérét. Nagyon sok fővállalkozó azért gazdagszik meg,mert az alvállalkozókat nem fizetik ki,vagy a dolgozóikat.
bencemacska
Nemcsak a fővállalkozók, hanem a munkaközvetítők is aljasok!

Pedig Magyarbólyon nagyon virágzó állami gazdaság volt valamikor. Az iparszerű kukoricatermelés fellegvára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.