A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közleményében azt írta: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. Az egyre melegebb éjszakák következtében a napi középhőmérséklet – pénteken főleg az Alföldön és a nagyvárosokban, szombaton és vasárnap másutt is – egyre többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, így az országos tiszti főorvos által elrendelhető három fokozat közül most másodfokú intézkedés lép életbe.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket, továbbá védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények használatával.

Az Időkép szerint pénteken még többfelé frissítheti a levegőt zápor, zivatar, hétvégén viszont tovább fokozódik a meleg, vasárnap már többfelé 35 fok körüli, helyenként 35 fok feletti értékeket mérhetünk délután.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pityuka
A pénteki hőség már nem jött össze, a következő két napot meg kibírjuk. Felesleges a népet riogatni. A multkor napokon keresztül extra erős volt az UV sugárzás (Budapesten elérte a 9-et is - OMSZ), de a médiának fontosabb dolga volt, mint hogy megemlítette volna.
m.macskosz
@pityuka: Legközelebb a Bakondi-Pintér párost is be kell vonni,
aztán jöhetnek az SMS-ek. Ha érzi, hogy Qvára tűz a Nap,
menjen a hűvösre!
www.bvop.hu/?mid=51
miazavalami
@pityuka: Itt összejött és tartja magát erősen...:-)
varrólány
@miazavalami: Állítólag majd jönnek a menetrendszerű viharok is!
miazavalami
@varrólány: Láttam , most néztem az időképet, ide holnapra mondják a zuhét. Már olvadófélben vagyok, nem bánnám ha jönne.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.