Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel ezentúl a postaügyért és a Magyar Fejlesztési Bankra vonatkozó jogszabályok kidolgozásáért, és további intézmények kerültek irányítása alá, köztük a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. Az erről szóló jogszabály a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló június 6-ai rendelet és hozzá kapcsolódóan más kormányrendeletek módosításáról szóló jogszabály több miniszterre és állami szervre (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vonatkozóan tartalmaz részletszabályokat.

A kormányrendelet mellékletének kiegészítésével Lázár János irányítása alá került a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Magyar Nyelvstratégiai Intézet is.

Trócsányi László igazságügy-miniszterre vonatkozóan a rendelet rögzíti: az ő feladata, hogy összehangolja az Európai Unió jogának megfelelés céljából folytatott jogharmonizációs tevékenységet. Ennek keretében "a kormány eljárás tárgya szerint felelős tagjával együttműködve" ellátja a kormány képviseletét az EU-jog megsértése miatt indult eljárásoknak az Európai Unió Bírósága előtti eljárást megelőző szakaszaiban, koordinálja a képviselet ellátásához szükséges iratok előkészítését, valamint elkészíti és benyújtja a beadványokat.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Ennyi mindenre képes! Ez az ember egy géniusz!

Koronázzuk meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@tivoli: 11:44 Mire válaszoltam volna a net is összeomlott hát reméljük a posta nem fog.
Kiírunk egy pályázatot megnyerjük, igényelünk pénzt költségekre ( nem keveset), hát nem egyszerű!!
Boszi27
@Levrone: ...és még koordinálják is!
mate03
@perfekt: Jövőre már aWC-és néniknek is ő lesz a főnöke!Jelszó a pénznek nincs szaga!
perfekt
@mate03: Tényleg nem tod? Az ország összes budijától ,ő viszi a védelmi pénzeket már régen.Tőle származik az a mondás--kinek mennyi budija van--annyit is ér .
evacica
@Senara: Ami késik az nem mulik. Jó pofára fog esni még Orbán, annyi hatalmat ad Janinak, hogy a végén azon vesz észre magát, hogy Jani kifúrta a bársonyszékből!Ez a Jani a magyarok géniusza, nincs olyan poszt amit ne tudna betölteni, csak azt nem tudom, hogy ennyi észtől még nem durrant szét az "okos" feje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.