Vész- és óvintézkedésként indokoltnak nevezte pénteki rádióinterjújában a kormányzati kiadásokat érintő 110 milliárd forintos zárolást Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az intézkedésre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tett javaslatot, mert bár tartani fogják a költségvetési hiányt, de a tervezett szint "szélén", három százalék körül lesz a deficit.

Orbán a megszorításokról és a maláj gépről is beszélt

Közölte: ilyenkor az a helyes, ha egyértelművé teszik "ország-világ számára", hogy a magyar kormány mindenképpen tartani fogja a hiányt.

Ennek azért van jelentősége, mert Magyarországnak folyamatosan hiteleket kell felvennie lejáró adósságai finanszírozására, és nem mindegy, hogy azokhoz milyen feltételekkel jut. A kamat mértékét befolyásolja, hogy a hitelezők stabilnak látják-e a költségvetést – tette hozzá a miniszterelnök.

"Szerintem a zárolások nem szükségesek, azonban vész- és óvintézkedésként indokoltak voltak" – fogalmazott Orbán Viktor.

Fel kell készülni arra, hogy emberek tucatjai haltak meg

A lelőtt maláj utasszállító esetével kapcsolatban azt mondta, szokatlan, ritka, megdöbbentő és ezért alapos kivizsgálást igényel. Orbán Viktor szerint valószínűleg katonai műveletek eredményeként történt a tragédia. A magyar kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak.

Orbán Viktor azt mondta, az éjszaka kapott információk alapján valószínűleg lelőtték a gépet, de mindenki hozzátette, hogy ez még nem végleges információ. "Én sem szeretném azt a benyomást kelteni, hogy Magyarország jobban és biztosabban tudja a dolgokat, mint mondjuk az Egyesült Államok elnöke" – jegyezte meg. Hozzátette: fel kell készülni arra, hogy egy szomszédos ország légterében, valószínűleg katonai műveletek eredményeként ártatlan emberek tucatjai haltak meg.

A miniszterelnök szerint Kárpátalján már érzékelhető számban gyűltek össze menekültek Ukrajna keleti részéből. Mozgás van a szomszédban, ami az ott élő magyar közösséget és a szomszédság okán Magyarországot is érinti – fogalmazott.

Orbán Viktor azt mondta, fel kell készülni arra is, hogy a helyzet nem oldódik meg a következő egy-két hónapban, hanem tartós marad a következő években.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Mi van a szlogennel?
Magyarország jobban teljesít!
Minket irigyel nyugat !
Remélem miniszterelnök úr tükör van a fürdőszobájába és reggelente szemközt köpi magát.
Ez sok hányingerkeltó dumát ami maga elenged az borzalom.
Az is borzalom,hogy ezt sokat be is nyelik magától.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libelle
orbán megszólalat a a maláj gép lelövéséröl is. Tudálékosan mint mindig mindenben, elmagyarázta Igaz nem tud semmit de azt perfektül uralja, most azert valószinünek tartja, hogy katonai müveletek eredményeként bablabla. Itt már állást foglalt a terroristák oldalán mert ne hogy már valaki azokat bántsa, mert azok uj szerelmével putyinnal hajtják végre terror megmozdulásaikat. Már csupán azert következtetek igy mert a szakadárok terrocselekedeteket hajtanak végre nem pedig katonai megmozdulásokat! Kilött egy pár rakétát Obama irányába is, mármint Obama biztos jobban tudja a dolgokat mint mi. Ugyanis Obama még egyszer nem állt vele szóba mármint orbánnal. HAHAHA hát orbán nem tud semmit
nyanya001
A stadionépítéseket nem állították le,
megnyugodhat az ország, ha éhen döglenek is sokan
a stadionok akkor is épülnek tovább !
Fradigege
Mi van veled more?
2010 előtti kampány:
A megszorítások nem vezetnek eredményre. Nem lesznek megszorítások. A maszop a megszorításokat reformoknak nevezték.
Inkább küldjétek a listát, hogy kik kapnak majd jutalmakat és miért. Karácsony előtt, év végén, okt. 23-án, stb. Amíg ki nem rúgtak, a minisztériumoknál röpködtek ezek a dolgok. Én fizetés emelést kértem, és arra hivatkoztak, hogy a közszférában a felcsúti more zárolta a fizuemeléseket. Persze voltak kivételek. Púder gyerekek. Ez púder.
coyote3
Senki nem veszi észre, a fideSS-ből, hogy mennyire elhatalmasodott nyomorulton a betegsége???
csikknorisz
"fel kell készülni arra, hogy egy szomszédos ország légterében, valószínűleg katonai
műveletek eredményeként ártatlan emberek tucatjai haltak meg"
Ilyen mondatokat az angol-magyar guglifordító szokott produkálni, most Viktornak is sikerült...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.