A kormány 110 milliárd forintot zárol a kormányzati kiadásokból azért, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos hiány a GDP arányában – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

A Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács közös konferenciáján a miniszter hangsúlyozta: a zárolás a családokat, a vállalkozásokat nem, csak a kormányzati kiadásokat érinti.

A "biztonsági intézkedésre" egyrészt azért van szükség, mert a kedvező gazdasági adatoknak államháztartási szempontból vannak kedvezőtlen hatásai is. A vártnál alacsonyabb infláció például negatívan érinti a költségvetést, mivel a jövedéki adó, valamint az áfa-bevételeknél elmaradást okozott – mondta Varga Mihály.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Ebből akarják kiszorítani a hármas metrót, meg a szuszt a parasztból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@m.macskosz: Nem tudom. Ott, ahol emberek milliói éheznek, nem tűrnek sokáig.
karma1
@m.macskosz: Nyertel! Kb. ilyen monotonsaggal emlegeti a hulyesegeit...:-))
human
@varrólány: Az adó és szociális rendszer feladata, hogy a gépesítés miatt bevételtől eleső dolgozók életszínvonala ne csökkenjen. A gond az, hogy nálunk ez nem működik. A gépesítés által elért megtakarítás a munkáltatónál marad és nem kerül vissza az újraelosztásba.
bakegya
"...nem szükségszerű,de indokolt..."-a zárolás!!! Ekkora közgazdaságilag teljesen értelmezhetőséget-magyarázatként beadni ...
Ennél csakkk a "... nem ördögtől való... "tanácselnöki indoklás hatásosabb!!!
Egy vízfejűvé turbózott buldózer kormány minisztériumainak -átszervezés alatti költséges vetését zárolja-???-DDD-
Hellcat
Megmondtam nektek már a választások után...készüljetek a megszorításokra mert a ciklus elején kell megcsinálni a rosszat...és már csinálják is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.