Sorra vonulnak ki a nemzetközi termelőcégek Magyarországról a kereslet visszaesésére hivatkozva. Ezt már nem lehet a válsággal magyarázni. A krízis a világ más részein 2009-2010-ben lecsengett, nálunk azonban 2011 óta sorjáznak az egyenként is több száz, vagy akár néhány ezer családot nehéz helyzetbe hozó gyárbezárások.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: miazavalami
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szandokán volna valami meglátásod ?
Esetleg Gyurcsány monnyon le vagy mi ... ???
Igazán nem személyeskedés, csak tegnap a Nokiánál
valami olyasmit mondtál, hogy azt nem lehet rákenni Orbánra !
Csak megkérdezem, ki is van kormányon ?
A környező államokban miért nincs ilyen ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@szandokan: csodálkozhatsz... nem vagyunk ugyanazok...mint emtero-modera...stb
de ezt te is tudod...
de vissza a válaszhoz...
a gyárbezárási hullámot illetően te elég sokáig pörögtél a dvd lejátszód árán és típusán, majd az árán csak, majd a kínai minőségen...miközben a cikk arról szólt, hogy egyre több multi vonul ki az országból...és nullázza le a magyar iparát...öööö ezt minek is neveznéd, ha nem önfényezésnek, és terelésnek?
Manhattan
Ezekben a szerencsés városokban mindenütt a Fidesz nyert április 6.-án.
dömdödöm
Elbocsájtások 2014

04 11 Douwe Egberts Hungary Zrt. 162 munkavállaló termelés kihelyezés miatt utca év végéig
:-( :-(

04.12 .én vált biztossá Samsung Gödi gyárát bezárták nagy kussban fű alatt
1000 ből 988 ember utca 12 maradt :-(

Év elején Márkushegyi Bányaüzem bezárás ,összesen 675 ember utca :-(

14 .05 .06 . Michelin hungaria mti bejelentés 2014 .05.06.
Bezárja 512 főt foglalkoztató budapesti telephelyét a Michelin Hungária, a cég közleménye szerint 2015 közepén ér véget a középkategóriás teherabroncsok gyártása a fővárosban a nyolcadik kerületi, a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található, 9 hektáros telephelyen.

14 .06 .11 .
Danon 2015 közepéig megszűnik 155 foglalkoztatottnak szűnik meg az állása indoklás nincs :-(

14 .07 .20 Végleg befejezi a működését Komáromban a Nokia, 2000 ember kerül utcára. :-(((
szandokan
@bundi: @dzurinda: Csikknorisz kérdezett tőlem valamit, én pedig válaszoltam neki. Innen indult el ez a téma. Egyébként valamennyire összefüggés van ez és a gyárbezezárások között, ugyanis a kínaiak nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a kereslet megcsappanjon a minőségi termékek iránt. Az emberek jelentős része inkább megvesz egy gagyi terméket, ami olcsó ugyan (elsőre), és hordja egy hónapig, ahelyett, hogy egy drágábbat venne, amely akár két évet is kibírna. Hosszú távon vajon melyik a kedvezőbb?
bundi
@szandokan: oké játszunk egy kicsit a te szád íze szerint...
és örömködjünk, hogy sikerült bűnbakot lelned...miszerint nem a kaotikus adópolitika (akár visszamenőlegesen is kivetett új adók...) és nem a kiszámíthatatlan gazdasági környezet, vagy az urambátyám rendszer a kivonulások okai...hanem azok a csúnya kínaiak...egyébként érdekes, hogy szíjgyártó pajtás épp két kézzel édesgeti ide őket...míg te bennük lelted meg az új mumust...ejnye bejnye...egyébként ha kilépnél a cukormázas rózsaszín álompalotádból...hidd el a valóság arculcsapna...mondjuk csak a példa kedvéért...képzeld el...van egy család...pár gyerek, két felnőtt...apuci anyuci együtt keres nettó kétszáz körül...plusz 30-40 családi pótlék... mifene (remélem még van ilyen..)...hónap végére marad kb 10-20 ezer a kasszában...ebből kell befizetni a gyerek (illetve gyerekek ) nyári táborát...venni egy vagy két cipőt, nadrágot (ami ugye ha rád hallgatnak akkor darabonként 10-15 körül áll meg és ezek csak az olcsóbbak)...esetleg gyógyszerre, vagy másra is megy kis pénz...
és most gondolkozz el azon, hogy ennek fényében csak amiatt csappant meg a kereslet a minőségi cuccok iránt, mert a kínaiak bejöttek?
vagy csak egyszerűen kevesebb a pénz a marantz erősítőkre...
(ja és egyébként a téma tőled indult "július 18., 23:00"... a kérdés csak eztán jött )
és a fényezés az szép mestermunka volt utána...
"Az én Marantz CD lejátszóm millión felül volt például, és a hátulján az áll, hogy Made in Taiwan."
na de legyen neked igazad...tehát be tudod bizonyítani, hogy a dömdödöm előtted hazudott...
"tegnap, 15:17"
és ezek a számok csak a gyurcsánybajnai gaz ármánykodása...vagy ha igazak is...mivel fellendülés van (ha épp nem elrugaszkodás, vagy szárnyalás, esetleg aratás...) ezért ennél sokkal több létesült...és erre most ideszórsz jópár linket, vagy példát, hogy hol és hányezer új munkahely született...
és így í végére egy kis érdekesség...
mno.hu/gazdasag/microsoft-megallapodas-nincs-taktikazas-1124236
coyote3
Az egész világon lassú -na jó van ahol komoly-gazdasági növekedés tapasztalható, nálunk az unortodox megoldások hazájában azonban tovább dúl a recesszió :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.