Az Együtt-PM szövetség tiltakozik a Szabadság téri német megszállási emlékmű felállítása ellen, és vasárnap az MTI-vel azt közölte, hogy az önkormányzati választás után, ha új balközép városvezetés jön létre, az el fogja távolítani a szobrot.

A kormány a múlt év végén döntött arról, hogy Magyarország német megszállása áldozatainak emlékére a 70. évfordulóra  emlékművet állítanak Budapesten, a Szabadság téren. Az emlékmű felállítása ellen ellenzéki pártok és civilek tiltakoztak. Az emlékmű szobrait vasárnapra virradóra emelték a helyükre.

Az Együtt-PM közleményében azt írta, azért tiltakoznak az emlékmű felállítása ellen, "mert annak célja nem a múltra való tárgyszerű és békés emlékezés, hanem a magyar állam felelősségének eltagadása, és a történelem meghamisítása".

Emlékeztettek arra: a szövetség az emlékmű terveinek nyilvánosságra kerülése óta többször, több fórumon bírálta a szerintük "a magyar államnak a holokausztban viselt felelősségét eltagadó, annak kizárólag áldozati szerepét hangsúlyozó koncepcióját". Felidézték, hogy a helyszínen az elmúlt hónapokban számos más szervezet, párt is demonstrált.

"Az Együtt-PM tűrhetetlennek tartja, hogy az Orbán-kormány nem csupán figyelmen kívül hagyta a széleskörű társadalmi felháborodást és tiltakozást, de az éj leple alatt állította föl a történelemhamisító emlékművet. Az önkormányzati választás után, az új balközép városvezetés el fogja távolítani azt" – írták.

Vasárnap a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is közleményben tiltakozott az emlékmű felállítása ellen.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Angéla...65.szülinapjára állítatta Orbán Vicctor!-talán még át is szól neki,hogy vele avatja?
volvós
Most láttam a ZDF ( német TV adó ) hiradójában egy riportot, a Szabadság téri
" szoborról " Nyilatkozott Heller Àgnes, és Ungváry Krisztián, gyönyörüen német nyelven a német Televiziónak, bejátszottak egy szakállas lézerjanit is, aki sajnos még magyarul is akadozva beszélt ...pedig egy pár mondatot megtanulhatott volna... Igaz, minek ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.