A komáromi Nokia gyár bezárása több mint 1800 embert hagy munka nélkül novembertől. Sajnálatos, hogy a magyar kormány 2010 óta egyszer sem igényelte az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap forrásait, annak ellenére, hogy az uniós alap a tömeges elbocsátások áldozatait hivatott segíteni. A magyar kormány évről-évre százmilliós forrásokat hagy bent az uniós büdzsében, ahelyett hogy azt a magyar munkanélküliség csökkentésére, a munkájukat elvesztettek átképzésére fordítaná.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Nem értem ezt a nyivákolást, megszűnik a gyár, ennyi, el kell menni máshová dolgozni. Volt már ilyen a világtörténelmeben és még lesz is.

Azt meg végképp nem értem, aki a Nokia-gyár bezárást is a kormányon próbálja leverni. A Nokia cég egy értéktelen kalap szar lett (sajnos), az sem segített neki, hogy összeállt a Microsofttal. Az életben nem fognak tudni már annyi telefont gyártani és eladni, mint mondjuk a 2000-es évek elején, amikor mindenkinek Nokia telefonja volt. Azóta változott a világ, az Apple meg az Android legyűrte őket. Ennél fogva a gyárbezárásuk is iparági téma, kivételesen, nem orbánozós téma.
A Tündik bündije
"Sajnálatos, hogy a magyar kormány 2010 óta egyszer sem igényelte az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap forrásait, annak ellenére, hogy az uniós alap a tömeges elbocsátások áldozatait hivatott segíteni."

Ugyan kérem, nem mutyi ez, hogy elkapkodjuk...
Hellcat
@leszúrt rittberger: Arról nem is beszélve, hogy a kifutó szériákat gyártották komáromban...úgy ahogy a Samsung üzemében is...az is most zár be.
Hellcat
Lehet ám, hogy lehívták a forrást csak nem jutott el az emberekig...ahogyan az árvíz vagy a vörösiszap károsultjainak szánt pénzt is lenyúlták.
Jankó123
Azért, mert az nincs benne a stratégiai megállapodásban!
-Lehet, hogy a költözés támogatása viszont igen!?
:(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.