Állami Számvevőszék: a választás kitűzésétől öt munkanap van a hirdetési árjegyzékek megküldésére és az önkormányzati választás kampányidőszakában is csak azok a sajtótermékek tehetnek közzé politikai hirdetést, amelyek a választás kitűzését követő öt munkanapon belül megküldik hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszéknek – hívta fel a figyelmet az ÁSZ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, az árjegyzékek megküldésére a korábbi gyakorlatnak megfelelő módon lesz lehetősége a hirdetést közzétenni kívánó sajtótermékeknek, az erre vonatkozó részleteket a választás kitűzését követően az ÁSZ közzéteszi.

A szervezet csak a választás kitűzését követően fogadja a hirdetési árjegyzékeket, amelyeket nyilvántartásba vesz és honlapján közzétesz. Az ÁSZ honlapján az országgyűlési választás idején 793 sajtótermék (459 nyomtatott és 334 elektronikus) hirdetési árjegyzéke volt megtalálható, az európai parlamenti (EP) választás idején pedig 214 (141 nyomtatott és 73 elektronikus).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.