A gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a két médiavállalat egyesülését – értesült a Kreatív. Az új tulajdonos a Lumen Zrt, melyet tavaly decemberben jegyeztek be, tulajdonosa a QDW Beteiligungen, amelynek száz százalékos tulajdonosa a Vienna Capital Partners. A VCP venné meg az Axel Springier és a Ringier portfóliójának egyes elemeit, tehát a Lumen a VCP erre az ügyletre létrehozott magyarországi leányvállalata.

A 2010 óta folyó előkészítésnek az eredménye az, hogy a VCP-hez átkerülnek az alábbi lapok: az Axel Springertől a megyei portfolió (8 megyei napilap), a Világgazdaság, a Fanny és a Fanny Konyha, a Lakáskultúra, az Autó-Motor és ezek online verziói, valamint a Mindmegette.hu. A Ringiertől a Népszabadság, a Nemzeti Sport, Képes Sport, az IM, a Bravo, a Buci Maci, és a Hot Magazin.

A fúzió után a közös vállalat neve Ringier Axel Springer Media AG, vezérigazgatója Bayer József, operatív ügyvezetője Király Mária lesz. A Ringier Axel Springer Media AG-nél lesz a Blikk-csoport, a Glamour, a Geo, az Auto Bild, Kiskegyed, Tvr-hét, számos további női magazin és műsorújság. A kiadónak lesz egy nyomdája is. A VCP ügyvezetője Mihók Attila, a Ringier eddigi vezérigazgatója lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.