A bank MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelenlegi jogszabályban kimondott, illetve megdönthető vélelemként rögzített feltételek új, a devizahitel szerződések megkötésének időpontjában ismeretlen elvárásokra alapulnak. Ezért kívánnak élni az abban biztosított lehetőséggel, amely alapján bíróságon dönthetik meg az egyoldalú szerződésmódosítási feltételekre vonatkozó “tisztességtelenség” vélelmét.

A közlemény hangsúlyozza: az OTP csoport továbbra is fenntartja azon álláspontját, hogy hitelszerződés-kötési és -módosítási gyakorlata mindenkor megfelelt az aktuális törvényi szabályozásnak. Ezt a pénzügyi felügyelet is folyamatosan ellenőrizte és megfelelőnek minősítette.

Az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltétellel kapcsolatos perek az OTP szerint a devizaalapú hitelek esetében közel 90 milliárd forintot, a forint jelzáloghitelek és fogyasztási hitelek esetében pedig további 20-30 milliárd forintot érinthetnek. A törvény elfogadott változata 40 milliárd forinttal növelte az általuk várt összeget – tudatta a bank még július elején.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"...a devizahitel szerződések megkötésének időpontjában ismeretlen elvárásokra alapulnak."
Ne b+!!!
Tényleg???!!!
Képzeljétek, otp-jogászkáim, közjegyzőcskék, brókerkék és főrészvényesek:
a devizahitelt felvetők számára a szerződés megkötésének időpontjában
a kormány majdani monetáris politikája épp annyira ismeretlen volt, akár
kósa, rogán, lázár, matolcsy ténykedései!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.