Lassan teljessé válik az ellenzéki tiltakozás Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter ellen. Tegnap a Jobbik követelte lemondását, ma a LMP jelentette ki, hogy alkalmatlannak tartja a miniszteri posztra.

Sajtóértesülések szerint több, Seszták Miklóshoz köthető cég tulajdonosi háttérben megjelennek átláthatatlan, egyértelműen adóelkerülési céllal létrehozott offshore cégek. Az LMP szerint tarthatatlan, hogy a kormány folyamatosan lesöpri az asztalról az offshore cégeket ellehetetlenítő javaslatokat, mára pedig odáig jutott, hogy Magyarország adóparadicsomokon keresztül történő megkárosításának prominens képviselete van a kabinetben.

Az offshore-adóelkerülést kutató leghíresebb civil szervezet, a Tax Justice Network számításai szerint Magyarország az elmúlt három évtizedben az adóparadicsomokon keresztül történő adóelkerülés által legkeményebben sújtott országok közé tartozik. Az országból 1980 óta az offshore-adóelekerülés következményeként kiáramlott források 242 milliárd dollárra rúgnak, ezzel az államadósság két és félszeresét teszik ki. 

Alkalmatlanságát – az LMP szerint – az is bizonyítja, kiderült, hogy az offshore-on túl más módszerekkel is hozzájárult saját vagyonának uniós és állami források terhére való gyarapításához, miután egy kisvárdai érdekeltségéhez tartozó ingatlanjának jelentős részét saját ismerősei vásárolták meg tőle vissza nem térítendő uniós forrásból. 

Az LMP szerint  Magyarország felemelkedését nem biztosíthatják olyan személyek, akik saját üzleti tevékenységük révén közvetlenül járulnak hozzá az állam és a tisztességes magyar adófizetők megrövidítéséhez. A Lehet Más a Politika ezért már a kormányalakítás előtt egyértelművé tette, hogy a párt szerint Seszták Miklós alkalmatlan miniszternek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.