Egy francia hetilap, a Nouvel Observateur legutóbbi számában egy hosszú cikk jelent meg a orosz kémek franciaországi működéséről. A riportból, a 444.hu érdekes összefüggéseket bogozott ki, a  paksi bővítésre vonatkozóan.

A Roszatom nevű orosz cég azért tudott eladni "egy európai országnak" egy atomreaktort, mert az orosz titkosszolgálat egy franciaországi forrásától megtudta, hogy az Areva nevű francia cég már titokban ajánlatot tett – ahogy írja a 444.hu, ez egyértelműen illeszkedik a Roszatom paksi megbízására. Bár a tárgyalások titkosak voltak, az Areva feltűnt a Magyar Nemzet, szerző nélküli cikkében, miszerint Mesterházy 2013-ban egy budapesti szállodában tárgyalt az Areva vezetőivel.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Keleti nyitás!
Már a spájzban vannak az Oroszok.
Nyugaton Orbán urat bolondnak tekintik.
Keleten meg úgy ugráltatják mint a táncoló cirkuszi medvét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Kosz a cikket, eleg erdekes volt, de Gyurcsany igazan tevolegesen nem gondolt EBBEN a felallasban a bovitesre, csak az elokeszitesre, a megvalositast maskepp kepzelte el.
A cikk vege fele az is kiderul, hogy az orban-kormany nemcsak, hogy elhallgatta, mit tervez 2013 vegen, de volt pofaja meg azt is allitani, hogy ok megmutattak a tervezetet Brusszelnek, es ok jova is hagytak ezt... Ez akkora egbekialto hazugsag volt, hogy csak na, es orban ezt is megprobalta lenyomni Brusszel torkan, teljesen hulyenek nezve oket. De ezt a reszet mar ismerjuk: az atlatszo.hu harcolta ki, hogy sok reszlet nyilvanossa valhasson...@tivoli:
tivoli
@karma1: ma, 13:17
Családalapítást is tervezés előzi meg.
Nem gondolod komolyan, hogy Brüsszel kizárólag OV-on keresztül tájékozódik Európa nagy gazdasági energetikai változásairól? És, hogy Brüsszel jóváhagyta? Mi ez, ha nem beleavatkozás az államok gazdasági ügyeibe? S, hogy utólag meggondolta magát átverésre hivatkozik? Talán csak nem elhamarkodottan döntöttek, hiszen a Franciák is meg tudták volna csinálni, de most már mindegy is, varrjuk ezt is Orbán nyakába. Annak már úgy is mindegy.
karma1
@tivoli: A csaladalapitast a dugas elozi meg...

Brusszel nem tajekozodik, hanem kikeri maganak az allitast, amit OV probalt meg besumakolni nekik: vagyis azt, hogy bemutatta a szerzodest... Hat nem, te is tudod, hogy nem ez tortent, mert ov TITOKBAN, kutyafuttaban irta ala a szerzodest, MEG A KORMANY TAGJAI SEM TUDTAK SEMMIT sem errol a kalozakciojarol, nemhogy Brusszel...
Ismetlem: Brusszel NEM avatkozik a gazdasagi belugyeinkbe, CSAK felugyeli az unios alapszerzodes betartasat, amit vitya volt szives figyelmen kivul hagyni...

A francia atomeromuvek sokkal biztonsagosabbak, mi meg kaphatunk az oroszoktol egy masodik Csernobilt, picit ujabb kiadasban... (Nehogy azt hidd, hogy a legjobb eromuvuket fogjak nekunk eladni, ok sem hulyek, ranksoznak valami raktaron levo 20 eves tervet, oszt jonapot, ugyanis akik Ma.o.-n ertenek az atomhoz, azok ki lettek hagyva MINDENBOL...Az utolso mondatod pedig nagyon frappans, es remelem, mielobb igaz lesz...:o))
Csizmás Kond
@karma1:
Nahát kislány...mintha te lennél Brüsszel szóvivője :)))
Ez az egész Paksi fejlesztés nagyon régi dolog, csak hogy most Orbánnak sikerült belevágnia hát mindenki bele kell kotyogjon. Ha történetesen a kampósorrú minisztersége alatt kezdték volna el akkor is az oroszok lettek volna a kivitelezők, ugyanis az erőmű orosz tervezés és így annak bővítését ők sokkal olcsóbban véghez tudják vinni mint bárki más a világon mert rendelkezésükre áll az egész terv úgy az eredetiről mint a bővítésekről. Na ezért kötöttek velük szerződést. Az Ukrán helyzet ugyan felkavarta egy kissé a kedélyeket de amíg nem áll elő az unió olcsóbb és hatékonyabb tervel addig kénytelenek leszünk tovább hallgatni a libsilimbót.
Bástya Elvtárs
@tivoli: Értem! Szerintem ez lényegtelen! Minek Paks 2?!
Ha már mégis lesz, akkor a magyarországi energiaipart uraló francia tulajdonosok (Égáz-Dégáz) véleménye igencsak számít! Övék a szélenergia is!
Desischado
Lehet ezt csűrni-csavarni, akkor is világosak a tények: Ha ezt meglépik, onnantól kezdve putyin markában leszünk évtizedekre, és eladósodva a gatyánkig, és az, hogy orbán ezt mindenki háta mögött mutyizta meg, csak azért, hogy a hitelt a saját céljaira használhassa! Ergo: hogy fent tarthassa a látszatot, és tovább építhesse a hatalmát! Az én szememben ez hazaárulás, a büntetése kötél általi halál, vagy életfogytiglanos börtön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.