Orosz Mihály Zoltán, egy magyar szélsőjobboldali polgármester lefilmezte, ahogy parancsára felakasztották Netanyahu-t és Simon Peresz-t ábrázoló bábokat – kezdi beszámolóját a világ egyik legnevesebb sajtóorgánuma, az Independent.

„Egy észak-magyarországi, extrém szélsőjobboldali polgármester bemutatta, hogy a volt izraeli miniszterelnököt, Benjamin Netanyahu-t és Simon Peresz-t, izraeli elnököt felakasztotta” – írja a lap. „A jelenetről a polgármester azt mondta, hogy ez a gázai háború elleni tüntetés. Érpatak polgármestere riportereknek úgy nyilatkozott, hogy a zsidó terrorállam ki akarja irtani a palesztinokat, ez ellen és a szabadkőműves zsidó világuralom megvalósulása ellen tiltakozik. 

Magyarországon ámul a világ, az Independentben írnak rólunk

Az Independent részletesen beszámol róla, hogy mi látható a videón: megtaposott egy, az izraelihez hasonló, de a Dávid-csillag helyén szabadkőműves jelképpel látható zászlót, majd parancsba adta egy hóhérnak – akinek fekete csuklya volt a fején –, hogy rúgja ki a székeket, amiken Netanyahu-t és Pereszt megtestesítő bábok ültek, hogy így akassza fel őket – zárja a leírást. A lap azt is megjegyezte, hogy Magyarország külügyminisztériuma elítélte a polgármester tettét, mondván ártatlan áldozatokat használt fel, hogy gyűlöletpropagandát folytasson.

Némi kitekintést is ad az Independent a jelenségről: „Oroszhoz kapcsolható az ultra nacionalista Jobbik. Ez a csoport része annak az úgynevezett trendnek, amit "Putyinizmusnak" hívnak Magyarországgal kapcsolatban. Ezt a következő jelenségekkel lehet bemutatni: nacionalizmus, a vallás, szociális konzervativizmus, állami kapitalizmus és állami uralom a média felett."

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@karma1: csak néznek az európaiak...
tessék, tessék...
itt a Cirque du Freak...
csodálkozzanak...nézzenek...itt az orosz szakállas nő, aki gúvadt szemmel próbálja az erejét fitogtatni ... a koreai törpe haspók...és nemutolsósorban a magyar kisgömböc, aki a seggéből elővarázsol egy egész akasztófát bábokkal polgármesterrel...tessék, csak tessék...
a nagyközönség ámul...@trapphenci: jobb ez mint a hidegháború...
jöjjenek emberek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
A magyar szervek hol voltak és mért engedélyezték?
Nincs törvény hazánkban a szabad szólás már mindent lehet ?
Szellemi képességet senki nem vizsgálja felül ,hogy alkalmas politikusnak.?
csikknorisz
A Jobbik nem egy csoport, hanem egy párt, Orosz meg nem a tagja, csak a támogatásukkal lett polgármester. Képben van az Independent. Tökmindegy, ki melyik oldalon áll, de legalább a tényszerűségre igényesek lehetnének.
karma1
@magyarbakancs: Kedvesem, ez az agyabeteg nem var parancsra senkitol, ahogy leirjak az "uralkodasat", az annyit jelent, hogy 2005 ota o ott az Atyauristen...

Arra azert kivancsi vagyok, hogy ki juttatta el a hirt az Independent-hez, mert maguktol ok biztos nem kuldtek megfigyelot Erpatak -also -P@csafalvara, ahol ez a "kakas" az ur a szemetdombon...

A cim pontos forditasban annyit ir, hogy "(Egy) szelsojobboldali magyar polgarmester, orosz...lefilmezte, ahogy Netanyahu kepmasat felakasztja, tiltakozasul a gazai haboru ellen..." Utana nagyon targyilagosan leirja, hogy kicsoda o, vagyis ezutan nagyon jo a magyar forditas. Csak meg mindig azt nem ertem, miert kellett egy ilyen lelkendezo cikket egy ilyen aljas esemenynek adni? Ez a firkasz sosem hallott meg az ujsagiroi etikarol? Bar abban az orszagban, ahol bayerzsotit is ujsagironak hijjak...:o((((
Desischado
Agyrém, hogy egy állítólagos köztisztviselő ilyen szélsőséges magatartást tanusíthat! Állítólag ez egy "demokratikus" ország, akkor hogy lehet ilyesmit tenni? Ez a jobbikos agyatlan baromarc is viszi a hírünket! Szégyellem magam!
karma1
@Desischado: Jol irod: "Allitolag"... CSAK... (Nem igazabol az, sajnos, ahogy a dolgok mennek...)

Es ami a fontos: Nem NEKED kell szegyellned Magad, mert nem Te tetted ezt!
Azokon a szegyen, akik ezt megengedik neki, es nem rugjak ki paros labbal a vilagurbe, (nem hogy Ma.o. mas tajara, mert sehova sem valo, csak putyin orszagaba kene mennie elni, hiszen nyilvanvaloan nem magyar hazafi...)
csikknorisz
@karma1: Ez egy AP hír, rengeteg helyen leközölték, de jobbikos vonalról nem szól. Azt csak hozzátették egyes helyeken, például ennél az Independent cikknél. Vagy az izraeli-zsidó hírportálon, a JNS-en, de ott legalább pártnak nevezik a Jobbikot, és Oroszról sem azt írják, hogy a tagja. Az "ámul" pedig innen származik jelen esetben: 444.hu/2014/08/04/orosz-mihaly-zoltan-ritualis-babuakasztasan-amul-a-vilag/ , nem a külföldi sajtóból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.