"Magyarország új olaszországi nagykövete azt gondolja, hogy a zsidók a sátán ügynökei, akik szolgasorba taszítják a többi embert" – kezdi a megdöbbent riportját a VOX, Szentmihályi Szabó Péter, római kinevezését követően.

Általában nem sok ember figyelne fel Olaszország magyar nagykövetének a személyére, még Magyarországon sem, de Olaszországban. Amikor viszont az új nagykövet egy olyan ember, aki leírja, hogy "a zsidók a sátán ügynökei", valószínűleg eljött az ideje, hogy figyeljünk rá – írják a VOX-on.

Balogh S. Éva, aki egy időben a kelet-európai történelemről tanított a YALE-en, teljesen megdöbbent  hír hallatán: "Egy dolog biztos, Szentmihályi egy megrögzött antiszemita." Beigazolodni látszott a véleménye, miután lefordította angolra Szentmihályi Szabó esszéjét, ami a zsidókról szól és elég megdöbbentő dolgokat állít. 2000 decemberében, a Magyar Fórumban jelent meg az angolul idézett szöveg.

A VOX így zárja a cikkét: "Kifejezetten zavarba ejtő Szentmihályi kinevezése kiváltképp, mert Magyarországon az érintett, ahol trend az antiszemitizmus, főleg a jobb oldali politikában. Bár Orbán Viktor elutasítja az antiszemitizmust, kormányának nem feltétlenül vannak eredményes lépései, hogy ennek ellene is tegyen.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Ezt az embernek nem nevezhető véglény Olaszország magyar nagykövetének? Egy ilyen antiszemita barom a fityesz kegyeltje? UNDORÍTÓ!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Haha, inkabb Otezerhetszaz-kilencvenvalahany evi haboruskodast,... Ok ugyanis a naptarukban mar ennyinel tartanak...:o))
tivoli
@karma1: ma, 15:46
Én nem EGY zsidóról beszéltem, hanem általánosságban. A jelzők meg lehet, hogy pejoratívak, de igazak. A véleményem meg nem attól függ, hogy szeretek-e valakit, vagy sem, mert az nem az igazság, csak a szubjektív véleményem, s nem valószínű, hogy arra kíváncsiak azok, akikkel nem közös ismerősünk az, akiről szó van. Szóval vagy igazat, vagy semmit. Nálam ez elvi kérdés.
Észrevehetted, ha van olyan, akivel itt összevitatkozok szinte vérre menően, nem jelent haragot mert lehet, hogy más esetben más témában esetleg egyet értek vele.
Én sem vagyok zsidó, de anyám másodszor zsidóhoz ment férjhez és született közös gyerekük is. Egészen más a természetünk, a genetika lehet a hibás.
tivoli
@karma1: ma, 15:50
Ez hihető, mert ők nem Jézustól számolják az időt, hanem Ádám Évától. :-)))
karma1
@tivoli: Ne itelj, hogy meg ne iteltess! Nem lehet azt mondani UGY ALTALABAN egy nepfajra, hogy ezek rosszak, ezek jok, ezek bunozok, azok mind kivaloak, mert ezek ALTALANOSITASOK, iteletek. Ha te azt mondod, hogy a zsidok mindenkitol mindent elszednek, kihasznalnak, meg hasonlokat (csak negativ dolgokat!), akkor ez bizony rasszizmus, mint ahogy azt sem lehet mondani, allitani, hogy a nemetek mindannyian nacik es felsobbrenduek, vagy az arabok mind lopnak, stb.

Csak azt mondhatjuk, hogy XY milyen, jo ember, rossz ember, hanyag, szorgalmas, unalmas, stb. es ez csak ra jellemzo, legyen akar magyar, kinai, japan, vagy eppen zsido, ... Mindenkit a teljesitmenye alapjan egyedileg kell ertekelni, nem pedig a szarmazasa alapjan.

Ha nem igy teszunk, akkor leszunk rasszistak, tele eloiteletekkel, semakkal egy neprol, nemzetrol, es akkor barmit tesznek ezek az emberek, a szemedben sosem lesz EMBER, csak "egy zsido"... Ettol mentsen meg bennunket az Isten!...
tivoli
Azért beláthatod, hogy minden népben van valami közös. A zsidóéban pont az, hogy ahol megjelennek, ott már viszály van. Nem úgy látod?
Persze vannak kivételek, de ahogy a közhely mondja, az erősíti a szabályt.
De ez most nem is lényeges annyira, mert jelen esetben a zsidó nép is áldozat. Sokkal nagyobb problémák vannak a háttérben, amit már mindenki megszenved, származásra való tekintete nélkül.
karma1
@tivoli: Felejtsd el a kozhelyeket, foleg ezt, a leghulyebbet! (Kivetelek erositik a szabalyt!) Minden egyes kivetellel GYENGUL az alaptetel!

Es kerlek szepen, ne altalanosits, probalj meg emberi, napi leptekben gondolkodni!!! (Fog az menni, meglasd!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.