"Számos területen – így az internetes tartalomszolgáltatások adókötelezettségei kapcsán is – további szabályozási feladataink lesznek, mert az valós probléma, hogy ezek a világcégek nem veszik ki a részüket a hazai közteherviselésből" – nyilatkozta a reklámadótörvényt is jegyző L. Simon László a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

A Fidesz-közeli lap újságírója azt már nem kérdezte meg, hogy mégis hogyan tervezi a kormány megfingatni a Googlet vagy a Facebookot – már amennyiben ezek internetes tartalomszolgáltatóknak minősíttetnek a nemzeti padlássöprés rendszerében. A legnagyobb internetes világcégek ugyanis ritkán kínálnak saját tartalmat, a hazai tartalomelőállítók viszont nem világcégek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a reklámadóból befolyó milliárdokat a korábbi hírekkel ellentétben mégsem az oktatásra vagy kultúrára fordítják, hanem az csak úgy "külön címke nélkül" folyik az államkasszába.

Az RTL csoportot különösen büntető sarcról L. Simon egyébként azt mondta, a jogszabály tartalma mögött nincs, és nem is volt olyan kormányzati szándék, amely a kereskedelmi csatorna ellen irányult volna. "A cég egyébként évről évre komoly nyereséget ér el, nem valószínű, hogy néhány milliárd forintos elvonástól egyszeriben padlót fognának" – jósolta a legendás szakértő-államtitkár.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: ahogy kinéz, megteszi otthon magának ...:))
Desischado
Ezeknek semmi sem elég? Vagy ennyire kell a lé? Undormány egy féreg ez a simon nyalonc! viktátorovics hazugovics csicskája, semmi több!
yazo64
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: ... vagy néhány bikát a legelőn... dresscode: talpig vörösben:)
F_Viktor
Kíváncsi lennék (ha a NAV is úgy akarná (siccc!)), a fityesz közeli milliárdos nyereségű vállalkozások, a 100 milliókkal gyarapodó fityeszes politikusok hogyan, mekkora részben "veszik ki részüket a hazai közteherviselésből"???
pbalage
van krumplim eladó, akciósan 5490 Ft/kiló áron.

rendes káderrel, papírokkal igazolt nem fideszesnek szociális/politikai menekülteknek 120 forint.
Én így igyekszem elérni a francia életszínvonalat, ahogy a sovány vagy kövér vagy milyen is lászló mondta, illiberális lettem, na.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.