A hvg.hu birtokába került egy vizsgálat, ami szerint a kormány egy éven keresztül vizsgált az RTL hírműsorait és megállapították, a TV2 kiegyensúlyozottabb.

Információik szerint ez szerepet játszott abban, hogy a kormánypárt viszonya megromlott a tévétársasággal, mely végül a reklámadó fő célpontja lett. 

Kielemezték például, hogy az RTL hogyan kezelte a rezsicsökkentést, milyen címet adtak a híreknek, hogyan mutatták be a Fidesz fő kampányelemének a várható hatásait. Minden alkalommal arra jutott az elemzés, hogy az RTL műsoraiban „elfogult", álláspontja „szakmailag nem volt helytálló", a tévé „befolyásolási technikákat alkalmazott".

„A kormányzati hírek médiaképe kedvezőtlenül alakult a vizsgált időszakban az RTL Klub műsoraiban: a megjelenések 21 százaléka pozitív, 27 százaléka negatív, 52 százaléka semleges volt" – állapította meg egy, a kormánynak készült elemzés.

Ezután a parlament kivételes sürgős eljárásban vitatta meg, majd június 11-én megszavazta azt a törvénytervezetet, amely a médiavállalatok reklámbevételeit vonja el egy sávos rendszerben.

A hvg.hu úgy értesült, a kormányban és a Fideszben felmerült: jelezni kéne az RTL-nek, hogy „túl kritikus". Úgy tudjuk, véleményüket alátámasztandó fel is használták ezt az elemzés, amely a hírműsorok tartalmát vizsgálta a 2012. szeptember és a 2013. május közti időszakban.

A Fideszből állítólag még a háború kirobbanása előtt informális úton többször kérték, a csatorna „fogja vissza magát". Egy forrásunk szerint olyan jelzést is kaptak, hogy a kormánypárt „értékelni tudná", esetleg „tárgyalási alap lehetne", ha az RTL vezetőségében változás történne, és egy, a Fidesz felé megértőbb menedzsment kerülne a csatorna élére – írja a lap.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"...a megjelenések 21 százaléka pozitív, 27 százaléka negatív, 52 százaléka semleges volt” – állapította meg egy, a kormánynak készült elemzés..."

Nekem ezek a számok nem azt mutatják, hogy nagy támadás érte volna az orbáni politikát, az orbáni diktatúrát.
Avagy az fáj a vezírnek, hogy a nagy rezsicsökkentés kampányában az RTL híreiben pár mondatban megemlítette a rezsikampány negatívumait, mint pl. a szolgáltatás színvonalának romlását, az új beruházások elmaradását és a munkahelyek megszüntetését (létszám optimalizálást) a szolgáltatók részéről?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
énvagyokajani
propeller!
Mi az,hoy csüngőhasu,mi az,hogy putyintej? Kettős mérce,helikopter?
énvagyokajani
propeller!
ha akarom vemhes,ha akarom nem?Miféle moderátorok dolgoznak itt?
petike
@énvagyokajani: A rizsacsökkentésből? A havi 2873 ft-ból?
Havi 2000 az áfaemelés. Havi 600 a csekkadó. Havi 10.000 a lakáshitelen, a kib@szott unortodoxia miatti szar árfolyamon (csak megjegyzem, 2010 márc CHF 190ft, 2010 dec 240ft). Havi 10.000 igazságos egykulcsos adó. Havi 7000 étkezési utalvány. Havi 5000 cafetéria megvonás, mert a f@sza rizsacsökkentés miatt a cégem többet fizet a gázért, a villanyért, és a f@sza 2/3 olan törvényeket szavaz meg, amivel tönkretesznek egy 300 fővel működő céget.
Úgyhogy kussolj, fideszbérenc, mert 10-szeresen elveszi a köcsög vezéred, amit a cégektől kikényszerített.
F_Viktor
@petike: A 10 000 forintos egykulcsos adódat nem tudom értelmezni, ez most neked + jövedelem, vagy elvonás? Enélkül az egyenleged -21 727 forint.
petike
@F_Viktor: Az alkalmazotti adójóváírás és az adómentes sáv eltörlése miatt a minimálbéreseket kompenzálták a cégek(többnyire), de az én 30%-kal magasabb jövedelmemet nem kompenzálták. Így -12400 adójóváírás, -8000 adó, +10.000 gyerekkedvezmény (bár ez csak az adójóváírás megszüntetése utáni második évtől). Ennek eredménye a -10.000 igazságos adó. Megintcsak okádószmájli.
F_Viktor
@petike: Akkor -31 727 forint/hó? Nem csodálkozom az okádószmájlidon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.