Lassan két éve folyó eljárásban harmadszor nem állapított meg semmilyen jogsértést a rendőrség amiatt, hogy a devecseri szélsőjobboldali felvonuláson a rendőrség akkor sem csinált semmit, amikor „a békés gyülekezők” már téglákkal dobálták a helyi romák házait. A legfrissebb határozatot az a Papp Károly jegyzi országos rendőr-főkapitányként, aki a 2006-os oszlatásokkal kapcsolatos rendőri mulasztásokról írt igen kritikus jelentést. A devecseri ügyben kelt határozat a legfelsőbb szintű rendőrségi dokumentum arról, hogy ma jogszerű lehet, ha a rendőrség nem védi meg az állampolgárait. [...] Bővebben!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Komolyan hiszi még valaki, hogy a rendőrség - nevéhez híven - betőlti az elvárt szerepet ?
Még ma is az a gyakorlat és elmélet, hogy amelyik ügy 30 nap alatt nem intézi el önmagát, azzal nem is érdemes foglalkozni.
Mert mit lehet attól a rendőrségtől elvárni, amelynek vizsgálója megkapja a feljelentést, majd tanúként kihallgatja a feljelentőt 2 héttel később és közli, hogy a feljelentett cselekmény a törvényi magyarázat szerint nem bűncselekmény, de azért beszerzi a hívásforgalmi adatokat majd a feljelentéstől számított 4 hónap múlva hoz egy bűncselekményhiányos megszüntető határozatot !

Vajon mihez kellett az a 4 hónap ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.