Júliusban tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, a legnagyobb mértékben Nyugat-Dunántúlon, míg a legkevésbé Észak-Magyarországon – írja a Napi.hu. A cikkben megjegyzik, hogy jelenlegközel negyedmillióan semmilyen segélyt nem kapnak.

Összességében 2014. júliusban 152,9 ezer álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből a zárónapon 91,0 ezer maradt üres, betöltetlen. A legkedvezőbb helyzetben Győr-Moson-Sopron volt, ahol nagyjából ugyanannyian kerestek állást, mint ahány szabad hely volt, míg Tolnában volt legrosszabb a helyzet, ahol egy üres álláshelyre 5,7 álláskereső jutott. A statisztika igaz, nem mutatja azt, hogy az üres állások és a munkanélküliek száma a képzettség tekintetében mennyire fedi egymást.

Júliusban 184,1 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, akiknek közel harminc százaléka álláskeresési ellátásban, a többiek pedig szociális jellegű támogatásban részesültek. Az álláskeresők több mint fele – 230 ezer ember – semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott a tárgyhónapban – olvasható a cikkben.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Bennem mindíg megfogalmazódik az a kérdés, hogy minek vannak a munkaügyi központok? Munkát nem szerveznek /mert nincs/ jó sok pénzt felemészt a fenntartásuk - minek? A közmunkáról, ami közpénzt emészt fel, hasonló felemelő a véleményem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
esdi
Bennem mindíg megfogalmazódik az a kérdés, hogy minek vannak a munkaügyi központok? Munkát nem szerveznek /mert nincs/ jó sok pénzt felemészt a fenntartásuk - minek? A közmunkáról, ami közpénzt emészt fel, hasonló felemelő a véleményem...
Equilibrium
@esdi: Egyetértek veled. Egyébként azért csökkent (???) a nyilvántartott álláskeresők száma, mert nincs értelme bemenni a munkaügyi központba. Semmit nem tudnak ajánlani. Ezek tényleg csak arra jók, hogy a közmunkás-programot véghezvigyék...
joopapa
@esdi: Azért nem szüntetik meg a munkaügyi központokat mert akkor nőne a munkanélküliek száma :-)))) De egyet értek veled.
tivoli
@joopapa: ma, 09:30
Pont annyival nőne a munkanélküliek száma, mint amennyi alkalmazottja van a központoknak.
F_Viktor
Az álláskeresők számából nagyon jól látszik az ország mely részéből, mennyien menekültek nyugatra/északra munkát keresni.
leszúrt rittberger
@F_Viktor: És még mindig nem elegen.

Sírnak az isten háta mögötti kis falvakban, hogy nincs munka, hát el kell menni máshova, ahol van. Nyugati országokban is rájöttek erre már rég, lehet siránkozni, de lehet arrébb is költözni, ha akar valamit. Vagy ha nem akar, akkor siránkozzon.

Ja és a másik eset pedig ugye, amikor semmi képzettsége nincs, legfeljebb végigbukdácsolt valami szakmunkást Hajdúbizbasz alsón, de ő havi 200 ezret szeretne keresni, lehetőleg ott a faluban.
esdi
@leszúrt rittberger: A tisztességes, már aki még ottmaradt, menne, de a házacskája ott éppen feleannyit sem ér, mint Pesten egy garázs! Ez nem a nyugat! Ezekből a bérekből nincs mit hazaküldeni a hátramaradt családnak! Ami a képzettséget illeti, csak óvatosan: a vidékiek /nem mindenki szocializalatlan!/ is jártak iskolába. Sőt.
dzurinda
Nincs másról szó, minthogy Magyarországon strukturális munkanélküliség van. Volt nemrég egy cikk, már nem emlékszem, hogy hol, amelyben arról volt szó, hogy a Dunántúlon sok a betöltetlen állás, a fiatalok ezeket nem vállalják el, hanem a szakmájuk/diplomájuk megszerzése után rögtön külföldre mennek.
Nil
Nekem lehetne munkám régóta ha a törvényhozók tudnák hogy mit tanultam és mit takar a diplomám. De nem tudják ezért nem tudok elhelyezkedni szociális területen.
Már 10 éve lenne munkám amihez értek, amit szeretek csinálni de jelenleg csak önkéntes munka keretében gyakorolhatom.
Egyébként meg takaríthatok mint közmunkás
miazavalami
@Nil: Szerintem akik ezt a statisztikát csinálják illetve akik elhiszik azok még nem kerestek munkát.
csa-csa
@leszúrt rittberger: Neked biztos szerencséd van, mert nemigen tudod elképzelni, hogy egy munkanélküil hogy költözzön csak úgy pik pak egy másik városba. Mire eladja - ha tudja - a kis házát, elkelt az állás. Nem kell hogy romhalmaz legyen, de ha nem telt a fizetéséből rendszeresen karbantartani a házát, hát alig kap érte valamit. Abból egy nagyobb városban sem kap egy garzont sem. A másik, hogy nem szívesen mennek ám az emberek "Hajdúbizbasz alsóra" hogy idézzelek. És hogy esdi-vel egyetértsek, bizony a vidéki ember is jár iskolába. Nem szólva ha betölti a 40-et az úristennek sem kell sehol akár iskolázott akár (mondjuk úgy pláne) nem. Ha nő és van 2 gyereke máris nem kell kell hiába beszél akár 2-3 nyelvet pl. vagy lehet akár komoly iskolája is. Na és persze biztos sokaknak egész egyszerűen nem volt lehetősége diplomát szerezni. És még lehetne sorolni.
Knapp75
Ezek a foglalkoztatottságról szóló statisztikák a parasztvakítás kategóriába tartoznak!

Mi a munka célja?
Az egyén szempontjából a megélhetés biztosítása, a társadalom szempontjából egyfajta hasznosság. (pl. értelmes legyen a munka illetve legyen eggyel több adófizető)

Ha ezektől megtisztítva megnézzük, hogy hányan tudnak megélni a munkájukból úgy, hogy még adót is fizetnek, akkor elkeserítőek a számok.
kkalman
Talán, ha a kormányunk a betelepülni vágyó multiknak (van még ilyen?) nem csak a nyugati országrészt és az ország középső részét ajánlaná letelepedés céljából, hanem a leszakadt országrészeket is, miután ott is megfelelő körülményeket teremtett, lenne esély ezeknek az országrészeknek is a felzárkózásra.
verőce21
Az országban sok helyen könyörögnek a szakképzetteknek, hozzáértőknek, hogy vállaljak el egy-egy munkakört.
kkalman
@verőce21: Nem könyörögni kell, hanem tisztességes fizetést ajánlani, és azt, az elvégzett munkáért ki is fizetni.
verőce21
@kkalman: Azoknak tisztességesen ki is fizetik. Nem olyanokról van szó, akik sokallják az általános iskola nyolc osztályát - minek az egy embernek? :)
verőce21
Sok ismerősöm mostanában, máról holnapra, átváltozott államtitkárrá. Úgy látszik, ehhez mindenki ért. Nem kell hozzá más, mint jól szabott zakó, elegáns nadrág, nyájas modor. Ezek az icipici kis államtitkárok, szerényen ülnek a nagy állami gépkocsikban, udvariasan mosolyognak a járókelőkre. Ezek a született kis államtitkárok, a legmagasabb fizetési osztályokban. Most sok van ilyen.
Sziszi2010
én 3 éve nem kapok munkát pügyi területen,mert 56 éves vagyok!!!Közmunkát sem adnak mert irodai legalábbis nekem nincs (tudom,hogy van)Munkaügyi a pecsételésen kívül semmit nem csinál,oda közvetítettek kis ahol már betelt a hely!Czombának is írtam,de visszavágta a levelem a Munkaügyinek,hogy majd adnak közmunkát!NA AZÓTA IS ITTHON TENGEK LENGEK és már több száz önéletrajzot elküldtem e-mailon!!!ENNYI!!!
világlátó
" Hogy mehetnék innen oda amikor itt a házam" számtalanszor hallom. A röghöz kötés tipikus példája vagyunk Európában. Itt minden család milliomos, / átlagban / mert van saját lakásuk, családi házuk, sőt sokaknak második lakásuk, legyen az télen is lakható nyaraló, vagy mindennapi életre , télen is lakható tanyájuk, gazdasági épületük, vagy komfortos pince-présház gazdasági épületük. Sok százezer kisnyugdíjas házaspár, magányos idős, de nem kiszolgáltatott állapotu nyugdijas. Ha lenne erre egy viszonylag pontos és korrekt statisztikánk, a megoldások sokféle változata is láthatóvá válna. Igaz, ezen a téren is paradigma váltás kellene. Az emberek gonolkodásában, a lakáshoz, családi házhoz való viszonyulásban, a lakóhelyhez való ragaszkodás görcsösségében.
Ezt a görcsöt tartósítja az ország régiónként való eltérő fejlettsége, ellátottsága, szolgáltatások széles köre és annak színvonala, a megszokás, a család, a fiatalok, a gyerekek iskolái, no és a temetőkben nyugvók. Ezt a görcsöt feloldani, azonos élhetőséget, komfortérzetet, magas színvonalú szolgáltatásokkal, tartalmi és formai támogatásokkal, szeretetteljes gondoskodással lehet oldani, amihez évek kitartó és a nyilvánosság számára jól látható munkálkodás kell. A cél a lakosság mobilizációja.
Amikor a devizahitelesek lakásának átvételéről esett szó, azt hittük néhányan, talán elindúlt valami bérlakásokat felszabadító kezdeményezés. Aztán ez is, elhalványúlt.
Pedig az egyik lehetőség a lakások, házak cseréje. Igen, tudom, nem lesz csereszabatos egy megyeszékhely városi összkomfortos lakás egy Miskolc Avas lakótelepi panelben egy 52 nm.-es lakással. / szándékosan /Egy soproni családi ház nem lesz cserealap egy Bátonyterenyei családi házzal, még akkor sem ha ez utóbbi értékesebb. Sok szempont, érdek, kényszer és józan megfontolás kell ehhez. A bérlakás építési program a másik megoldás. Az ipar sok más indok, érv, érdek alapján érdemes településeken állami lakásépítést kell végezni, azt fenntartani,
tivoli
@világlátó: ma, 10:14
"A bérlakás építési program a másik megoldás. Az ipar sok más indok, érv, érdek alapján érdemes településeken állami lakásépítést kell végezni, azt fenntartani,"
Hát ja!
Vajon miért épült a szocializmusban annyi lakótelep nagyvárosokban és ipartelepek környékén? Valszeg, hogy a lakosság dolgozó fele mobilizálható legyen.
világlátó
A sok százezer nyugdíjas nem biztos hogy a pl. Hungária krt.valamely épülete emeleti lakásában kell leélje az életét. Ha kedvezőbb életfeltételek közé kapna ajánlatot és segítséget a zökkenőmentes lebonyolításhoz, sokezer lakás szabadulna fel a munkahelyet talált, az ország más részéről odaköltözők számára. De így lehet ez más az ipar megtelepedésére alkalmas színhelyen, az autópályák mentén, a tranzitforgalom közelében. Egy német logisztikusokból álló csoport vezetőjétől hallottam, Magyarországon nem az ipart kell feléleszteni, másutt ezzel már messze elkőttünk járnak.
Pedáns, tiszta, biztonságos tranzitországgá kell berendezkednünk. Közút, vasút, viziút, légi cargo minden rendelkezésre áll. Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások széles skálája áll rendelkezésre itt. A logisztika munkafolyamatai, az elektronikus adminisztráció, hírközlés, távközlés, Vám , pénzügy, banki műveletek, csomagolás , cimkézés és nyomdai háttér, stb. sokféle munkafázis, méghozzá a tranzitárú tartalmától függően, a hazai zöldség, gyümölcs, hús, gabonatermékek stb. ágazatonként, a begyűjtés, válogatás, feldolgozás, hűtőházak hadd ne soroljam.Mindezen tranzitbázisok úgy elosztva, hogy a megközelítésük ne tartson tovább egy - két óránál. Ma Budapesten Káposztásmegyerből az érdi raktárbázisra is kell két óra.Ha átgondoljátok és súlyos elvi tévedést találtok , írjatok.
Egyet - kettőt én is tudnék ez ellen, de talán előbb gondoljuk át, ne vessük el csípőből.
Csak egyet még mellette: Ehhez sokoldalú oktatás, képzés, elő-, át-, utóképzés kell, méghozzá folyamatosan, " az egész életen át történő tanulás " részeként. Különben hiába a munkahely kínáló börze , hiába a 91 ezer szabad munkahely most éppen Nyugat - Magyarországon. Csak a képzett, sokoldalú közép és felsőfokú végzettséggel, nyelvismerettel/ legalább alapfokon / rendelkező, vállalkozó és nem nyavalygó munkaerő adható el. Oktatás, mobilizáció, ebben az egész ország megnyert társadalma és Magyarország új túlélési programja KELL !
JAJMÁR
@kkalman: 22:01 Az infrastruktúra rendkívül gyenge az ország perifériáján, de vannak foltok még Nyugat-Dunántúlon is. Első helyen az utak állnak, de ma a stadionok építése fontosabb.
A másik pedig a közlekedés, mert az elszigetelt falvakban lakók munkába járása tömegközlekedéssel szinte megoldhatatlan. (Elszigetelt falvakat írtam, de hát emiatt lettek elszigeteltek.) Ők már nem is hhh-s , ők reménytelenül 3h-sak, és újratermelik a szegénységet. Vagy elmennek, és az ország perifériája kiürül.

Igen, ez a kormány felelőssége, és ezen eddig még egyik sem tudott segíteni, de ez a jelenlegi nem is akar.
tivoli
@világlátó: ma, 10:36
Figyelemre méltó a gondolatmeneted, de ez egyszer már meg volt valósítva kis hazánkban. Aztán jött egy rendszerváltozás.
világlátó
@tivoli: Jól látod. Eladtuk a benne lakónak, tartsa karba ő, újítsa fel ő, inkább adjuk oda olcsóbban. Sok példa sorolható fel, gondolj csak Sztálinvárosra a mai Dunaújvárosra, Miskolcra, Pécsre, / uránváros /, de a többi nagyvárosra és kisvárosra, mint Kazincbarcika, Salgótarján., Akkor is a munkahely és a lakás volt az alapja az életbenmaradásnak és a fejlődésnek. A jövőképről Kádár gondoskodott. " Dolgozzunk úgy mint eddig, csak egy kicsit jobban"vagy " Építsd az országot, magadnak építed " én még emlékezem ezekre. Persze, akkor is elhúztuk a szánk sarkát, de csak mértékkel .
Érzem, tudom, ma nincs előttünk reális, elérhető, megfogható, a kisember számára is közérthető közös cél. Minden elképzelhetetlenül sokezer milliárd, emberöltőnyi méretű adósság, amortizálódó egészségügy és oktatás, elvándorlás az országból, kilátástalanság, már nem teljesíthető célok az emberek számára, főleg a fiatalok számára.
Had idézzek egy mondatot egy tegnap előtt kapott emailból: " Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a meleg napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül csak a szülőkszívében lüktető fájdalom marad."
Én továbbra is hiszem, hogy az ellenzék helyén most még tátongó feneketlen űr egyszerre csak megtelik élettel, emberi értékekkel, célokkal, feladatokkal, mint már annyiszor ebben az országban." Arany mezők, ezüst folyók..."
JAJMÁR
@JAJMÁR: folyt.: ... még azok a multik is eltűntek, akik vállalták a mostoha körülményeket, - és pl. saját buszokkal szállították a munkásokat - mert Mo. jobban teljesít. "Menjenek haza a multik" - így leszünk a saját ostobaságunk áldozatai, vagyis a vezetőinké...
Nil
@verőce21: Hol? Mennyiér? LAkhatás? Utazás?
Általánosítasz, semmi konkrét.
Rabszolgának nem lenne szabad senkinek elmennie már pedig ma ez van - dolgozol és még csak meg sem fizetnek.
Csavard ki dobd el.
TAlán ez ellen kellene küzdenie ov-nak és nem a közmunkáért
tivoli
@világlátó: Nagyon egyetértek, mert valóban így volt. Volt cél az életünkben, voltak kihívások, amiért érdemes volt hajtani a napi betevőn kívül is. Volt munka, választhatott mindenki képességeinek, ambíciójának megfelelőt. Látszata is volt, ami egy politikai döntés következményeként végérvényesen szertefoszlani látszik. " Arany mezők, ezüst folyók..." végkép egy kivételezett réteg privilégiuma lett, akik valójában sokat tettek az ország leépítéséért, csak sima pénzcsapnak, tőzsdének nézve a térséget.
Értelmes gyerekeink pedig egy jobb élet reményében elmennek a nyugati világ öslakosainak szolgálni, azok szemszögéből aprópénzért. S mi marad? A még itthon maradottak végső megaláztatása. Kegyelemkenyérrel.
világlátó
@tivoli: Arra kérlek Kedves Mindannyiótokat, kiutakat mutassatok, ötleteket, javaslatokat. Ne engedjétek át magatokat az apátiának, a mély pesszimizmusnak, ne adj isten a depressziós hangulatnak.
Mi itt mindössze 10 millióan ha vagyunk, jó a telefóniánk, autópályáink, minden féle kommunikációs adottságunk, elérhetünk bárkit percek alatt, szólítsuk meg a jóindulatú embereket, ébresszük fel tetszhalott állapotukból a civis szervezeteket, / akik ébren vannak segítsenek /Fogalmazzunk meg érthető célokat, terveket, egyszerüeket, kompromisszumra érdemeseket, segítsünk normális útra terelni mindenkit, aki úgy érzi, nem jó irányba megyünk. Ez a kis ország arról ismerszik meg, hogy érzelmeiben gazdag, ugyanakkor szélsőséges / lásd a szabadságharcos szlogent OV.-tól ő is erre játszik /és szalmaláng természetű, nagy akarat, nagy elhatározások, aztán majd valakik megvalósítják. Nem lehet és szabad, hogy ennyire komolytalannak, gyermetegnek tekintsenek minket más népek.
Az végképpen nem lehet, hogy néhány akarnok döntsön az ország sorsáról, mert minden elrontott döntést ez a 10 milliónyi minusz a rosszul döntők fizessenek meg újra és újra.
Félre az eddig regnáló, idétlenkedő és makacsul kapaszkodó pártokkal, kell hogy legyen egy olyan civil parlament, amely felette kell álljon minden mai döntéshozó rémálmának.
Ha nem civil parlament, mondjatok jobbat, alkalmasabbat. Okt. 12.-én megint választunk. Mintha lenne választási lehetőségünk. Értem én, azokat akik a jelenleg uralkodó helyi képviselőjét választja, hiszen nem kap egy vasat sem ha nem azt választja. Ha csak egy szökőkutat , de akkor is kaphat a település ettől a hatalomtól. Ellenkező esetben még azt sem./ egyebet sem tud adni. / Gondolkodjunk együtt, gyűlölet nélkül, mert az elhomályosítja elménket.
tivoli
@világlátó: Jó ez az optimista hozzáállás, magam is azt vallom, hogy rossz után csak jobb jöhet.
verőce21
@világlátó: (12:10) Te vagy az egyetlen ezen a blogon, aki jobbító szándékkal végig-álmodod az életet.
Erre a lehetőségre egyre kevesebben gondolnak. Mindenki mástól várja a megoldást. A "Marshall-tervtől"(EU-pályázatok), vagy Jancsitól és Jóskától. Holott egyedül is lehet egyet-mást kezdeni. De erre csak kevesen gondolnak! :)
radios45
@leszúrt rittberger: ez egyáltalán nem igaz, az álláskeresők 60%nak van rendes szakmája, és 50-55%nak szakképzettsége mellett, megfelelő, sokéves szaktudással gyakorlattal is rendelkezik.
Ennek ellenére nem veszik fel sehová, főleg 40-45év felett, kivéve közmunkára, és/vagy karbantartónak valamelyik helyi iskolába ,min.bérért 2-3hónapra, jobbik esetben.
Szept.től pedig mehet a francba, mihelyst elvégezte az munkákat, lejárt a szerződése. spec.én is így jártam.
m.macskosz
@verőce21: Rosszul emlékszem, hogy régebben azért mintha kicsit jobban kedvelted volna a regnáló kormányt? Megvilágosodtál? Üdv a csapatban!
m.macskosz
@Sziszi2010: ma, 08:11 Sok évvel ezelőtt hasonló cipőben jártam, pedig még csak 45 éves voltam. Már az is meglepett, ha százból öten legalább válaszra méltattak!
radios45
@Knapp75: A sok birka gondolkodni képtelen magyar, büszke arra hogy pártunk és kurmányunk, 2011-ben hozott törvényekkel megadóztatta a min.bért, levette a közmunkások bérét, levette a szabadságukat,évi 20napra, az álláskersesőknek járó tám.kat megvágták, lecsökkentették, továbbá 350ledolgozott nap után ha valaki az utcára kerül, csak 35nap segélyre jogosult.
Vagyis a sokak által emlegetett szintén csökkentett idejű 3hónap álláskeresői tám. is csak azoknak járhat, akik 900napnál többet dolgoztak le, azelőtt, hogy munkanélkülivé váltak.
Dolgoznának az emberek, békés me.ben, Hajdú Biharban, Nógrádban de nincs hol, hiába van 3szakmája, és hiába végzett el különböző tanfolyamokat, a házat pedig nem tudja eladni, ha mégis sikerül csakis féláron, amiért a dunántúlon, /nyugati részeken/ esetleg egy kis garázst tud venni, vagy 1szoba+konyhás albérletet bérelni.
Ott sem lehet 100ez,ft. nál többet keresni, sőt legtöbb helyen 70-80ez,ft, a nettó bér.
radios45
@Nil: Igen, a lecsúszott kiszolgáltatott , állásnélküli, esélytelen,emberek utolsó mentsvára a közmunka, így leszünk Orbánc és helytartóinak a rabszolgái,nyomorgunk életünk végéig, éhenhalás helyett...
kkalman
@JAJMÁR: ma, 10:48
Az ezt megelőző kormányokban sem láttam a szándékot a perifériák leszakadásának a megakadályozására, illetve ha már leszakadtak, akkor a felzárkóztatásra.
Az elmúlt 25 év legnagyobb bűne az ország, nem ketté, hanem apró darabokra történő szaggatása.
JAJMÁR
@kkalman: 20:30 Erről most eszembe jutott Moldova, és a könyve az Ormánságról: Ha az Isten hátranézne.
Sajnos ez már több leszakadó térségre igaz.
Igen, lehet azt mondani, hogy miért nem mennek az emberek a munka után, de pl. ezen falvak lakóinak a sorsa a születésükkor eldől. Onnan nincs menekvés, mert az a hely bezár. Már az oktatástól kezdve... meg a szülői háttér miatt. Pedig a táj szép, nagyon is.., de se közlekedés, se boltok, se munka.. és az ember örül, hogy nem oda született, de ez a helyzet terül, és utolér... :(...
kkalman
@JAJMÁR: Elég gyakran járok az Ormánságba. Itt nálunk, ezt Te is tudod, már lehetetlen dolog eladni egy házat. Ott lenn fillérekért nem tudják eladni a házakat. esély, hogy onnan saját erőből kitörjön valaki, egyenlő a nullával. Se munka, se megfelelő tömegközlekedés, hogy munkába lehessen járni. Jó esetben a közmunka marad a szerencséseknek, mert az se jut mindenkinek.
És ez csak egy kis szelete az ország periférikus területének.
Tisztesség
Mikor lesz esélye a fiataloknak magánszektorban, miért csak papíron dolgoztatják 4-órába a munkaadók, közben meg 10-12-órába dolgoznak. Könnyen beszélnek a munkaadók és kíméletlen körülmények között, dolgoztatják őket a törvények nem érdeklik, az ügyvédek segítik a törvények kikerülésében! Több százan dolgoznak így Szegeden, kik a felelősek a tisztességtelen munkavégzésekért? Depressziós állapotba kerülnek a fiatal munkavállalók az embertelen munkaadóktól. Hogyan lesz nyugdíjuk ennek a fiatal generációnak?
Statisztika miért nem méri, 30-40-éves állampolgárokat a szüleivel laknak, miből alapítson családi életet?
Munkába járást vidékieknek nem fizetik, még hallani sem akarnak az embertelen magánmunkaadók, hogy segítsenek a fiatal generációnak.
Nil
@radios45: Mentsvááááááááááááár???
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Fideszesek szokták kérdezni tőlem hogy ugye jó a közmunka.
Nem nem jó.
Az egyik legrosszabb ami emberrel történhet.
Persze így a haveroknak nem kell embert felvenni még minimálbérért sem.
És ugyanilyen szemétség a munkaerő kölcsönzés is
Tisztesség
Álláslehetőséget, mindenütt lehetne létrehozni az országban, csak a szervezetségen múlik!
Inkább megfogadták, Gyurcsány Ferenc Magyarország volt miniszterelnök tanácsait a fiatal generáció, „akinek nem tetszik Magyarország, azoknak ellehet menni az országból”
Külföldre menő munkavállalókat, csak a szervezett munkalehetőséggel lehet megállítani, de az íróasztaloknál ez nem megy. Igaz Szegeden, Botka László Polgármester nagy ígéretet mondott a lakosságnak, amikor az autópálya épült. „autópálya hozza a befektetőket Szegedre és lesz munka”
Mi lett ebből az ígéretből, hol vannak a fiatalokat tisztességesen foglalóztató munkaadók?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.