A Bank of China, a Magyar Nemzeti Bank és Andy Vajna kormánybiztos is új gazdasági társaságot alapított az elmúlt héten Magyarországon – írja a Napi.hu.

A világ egyik legnagyobb bankja, a kínai állami tulajdonú Bank of China kétmilliárd forint jegyzett tőkével létrehozta magyarországi fióktelepét – derül ki a Cégközlönyből.

A címe azonosa 2003 óta hazánkban jelen lévő, 6,7 milliárd forint jegyzett tőkéjű Bank of China (Hungaria) Zrt. hitelintézet központi irodájának címével – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A Napi.hu cikkéből kiderül, hogy az elmúlt héten a második legnagyobb jegyzett tőkével, 300 millió forinttal megalapított cég egy újabb Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztoshoz, filmproducerhez köthető kaszinós gazdasági társaság volt. Az LVC Diamond Kft.-t augusztus 13-án jegyezte be a cégbíróság.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) is új vállalkozást alapított 50 millió forint jegyzett tőkével: MNB-Jóléti Kft. néven, szállodai szolgáltatás fő tevékenységgel. A cég székhelyének az MNB Szabadság téri székházát jegyezték be, a fióktelepe pedig a jegybank közelmúltban megvásárolt kastélyszállodájának címe, Tiszaroff, Aradi utca 28.

Az új cég ügyvezetője Fömötör Barna, az MNB központi beszerzési igazgatóságának vezetője, aki az előző Orbán-kormány alatt a Miniszterelnökség jogi és ellenőrzési helyettes államtitkára volt – írja a lap.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az európai bankok meg majd kivonulnak:
propeller.hu/itthon/2974065-kivonulhat-magyarorszagrol-raiffeisen#v1144165
És mennyivel is lesznek jobbak a kínai banki termékek?
pbalage
@human: már a hitelszerződés miatt is:

- lenni cák kici kámát
- óriási hászon jön ösze
- nem kell törőd részletfizetész!
- a koci ócó lesz, nem félni!
- felhasználhat kici csellentyűcske vásárlásra is!
- ha vagytok egyed és nincs játszó, önmagatokból is összerakni, és az nyer, aki előbb.
human
@pbalage: Nem fizetni? Nem lenni baj. Mi levágni teszteckéből kici darab :)
F_Viktor
@human: 11 éve már itt van a kínai bank, eddig is csak annyit tettek, hogy segítettek kereskedőiknek hitvány minőségű (pl. 15 forintért előállított pólókkal), hamis kínai termékekkel elárasztani az országot.
pensionar
Hat ilyen a szolgasosrs,gyarmati orszagokban.Minden evben megunepeljuk azt a napot mikor gyarmata valtunk.Ha olcso polot hoznak a kinaiak, meg midig jobb mint az amerikai fegyverlerakat,tamaszpont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.