A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állam és a kormány legfontosabb kötelessége a 21. század első éveiben, hogy a magyar oktatást Európa legversenyképesebb oktatásává tegye, hiszen a magyar szellemi erő lehet a közösség felemelkedésében a meghatározó pont.

Lázár János vasárnap a hódmezővásárhelyi tanévnyitón, a most átadott újvárosi Nádor utcai óvodában arról is beszélt, hogy az új tanév számos változást hozott, de nem ígérhetik, hogy a változásoknak vége és könnyebb idők jönnek. Hangsúlyozta: a magyar oktatás szempontjából a legfontosabb, hogy a szülők elégedettek legyenek azzal, amit kapnak.

Hiszen ma egy fiatal felnőtt számára az, hogy az országban tud-e boldogulni, meghatározó pont, hogy a gyermekeiről ez a közösség képes-e gondoskodni. Az oktatás minősége meghatározza egy fiatal család jövőjét – fűzte hozzá Lázár János.

"Annál nagyobb szomorúság, reménytelenség, bűn és hiba a 21. században nem létezhet, minthogy egy gyerek számára nem vagyunk képesek a tehetsége és szorgalma szerint biztosítani a boldogulás lehetőségét", mert a család anyagi helyzete determinálja, fékezi a gyermek boldogulását – fogalmazott a miniszter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ma Rózsa névnap volt. Sokat gondoltam rád Hoffmann Rózsa. Édesanyád is sűrűn eszembe jutott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pityuka
Sehova se kellettél Lézer Annyitisér János. Zaklatod az ovodásokat? Jövőre mi lesz? Bölcsöde?
troppauerhumer
Ajánlom minden...normálisnak:

Vekerdy: Mentse ki a szülő a gyerekét, ha teheti
Szerző: VH ajánló Megjelent a 2014. augusztus 31.-i lapszámban

"Mit lehet csinálni, ha azt látja a szülő, hogy a gyerek nem tud alkalmazkodni az iskolai elvárásokhoz?" - kérdeztük a tanévkezdésre készített összeállításunkban Vekerdy Tamás gyerekpszichológustól.
A magyar közoktatás legsúlyobb problémáját részletezve kijelentette: "Ha ennek a kérdésnek nem lesz nagyon hamar megfelelő megoldása, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy nemzeti katasztrófa felé haladunk."
Ugyanebben a lapszámban közölt összeállításunkban ("Túlélni a tanévkezdést") feltesszük a kérdést: "Jut idő az iskolában a gyerekekre is?" - Már most is szörnyű, ám a jövőben még tovább romolhat – ha oktatásról beszélünk, a szakértők jelentős része így összegzi a helyzetet, méghozzá évek óta. - Az idei tanévkezdés kicsit nyugodtabb, mint a tavalyi, de az iskolák többsége zűrzavaros helyzetekkel szembesül. - Az egységesített tankönyvekkel tulajdonképpen befejeződött az oktatás államosítása.

Vezércikkünk is ezzel a témával foglalkozik:
"Viszek magammal zsebkendőt holnap, majd gyűrögetem csendben az iskolaudvaron, könnyet törölgetni úgyis ott fogok, ahol senki se lát. Elsős lesz a kisebbik, gimnáziumot kezd a nagyobb, mi meg, a szüleik, ismerkedünk a szép új világgal, az államosított magyar oktatási rendszerrel. Zsebkendő indokolt.
Merthogy bevégeztetett." - írja Gál J. Zoltán "Tan, rend" című publicisztikájában.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/vekerdy_mentse_ki_a_szulo_a_gyereket_ha_teheti
Fradigege
Sokkot kaptak az oviban a gyermekeink. Demcsák Zsuzsival reszelget, aztán itt erkölcstelenkedik.
kkalman
A gyerekeket a közmunkás birka állapotra minél hamarabb el kell kezdeni felkészíteni.
csip-csop
bolcsodèb kellett volna szonokolnia, ahol nemèrti senki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.