"Hatalmas blöffnek", illetve "közpénzből finanszírozott pártkampánynak" tartja az MSZP a Lázár János miniszter által bejelentett Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés. Erről Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón beszélt, követelve azt is, hogy legyen új egyeztetés a hortobágyi földpályázatok kapcsán.

A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány korábban azt mondta, két hét alatt rendet tesz az országban, megvédi a nyugdíjalapokat és a magyar földet. Ez mind blöff volt – tette hozzá.

Gőgös Zoltán közölte, a bejelentett programnak nem látják a költségvetési fedezetét. Azon a véleményen volt, hogy a kormány sokkal több pénzt fog elvonni január 1-jétől egy megszorító csomaggal, mint amennyit most visszaad az embereknek.

Mint mondta, mindeközben "a kormányfő emberei", a jegybankelnök két kézzel szórja a pénzt. "Üveggyöngyöt osztani a népnek, a haverokat meg kitömni a zsebét" – összegezte álláspontját.

Kitért arra, hogy sajtóhírek szerint újraindította a szerződéskötéseket a Hortobágyi Nemzeti Park az új földbérlőkkel annak ellenére, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nem fejezte be a vizsgálatát a pályázatok kapcsán. Gőgös Zoltán szerint a sürgősséget az indokolja, hogy a kedvezőtlen adottságú területekre akkor kaphat valaki támogatást, ha szeptember 1-jén a birtokában van a földterület.

Az MSZP-s agrárpolitikus azt mondta, jó lenne, ha a szakminisztérium vezetése beiratkozna a debreceni diplomás juhászképzésre, mert akkor tudná, hogy a legelőről október 26-án hajtják be a birkákat. Ezért teljesen jogos a földpályázatokkal kapcsolatos népi engedetlenség, mert nincs hova vinni most az állatokat – tette hozzá, azt követelve, hogy legyen új egyeztetés a hortobágyi földpályázatok kapcsán.

Arra a Borsban megjelent hírre, miszerint 147 millió forintban kerül havonta a kormány, Gőgös Zoltán azt mondta, a kabinetnek el kellene gondolkodnia azon, hogyan tudja saját apparátusát leépíteni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ehhez nem kell az mszp, hogy rájöjjünk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@karma1: Félre ne értsd nem kívánom én se senkinek...elég volt a szomszédban látni az ukránoknál. Viszont a demokrácia leépülőben van ezt te is láthatod...mi lenne hát a megoldás?
karma1
@Hellcat: Sajnos, nincs a birtokomban a Bolcsek Kove, de ha valami szikraja maradt meg a kozigazgatasban egy partatlan felugyeleti szervnek, akkor az ellenzekieknek ossze kellene ulniuk, es tetelesen elszamoltatni a bagazst, kezdve a mindenkire kotelezo adobevallastol es vagyoni helyzetrol, es minden olyan extra magasan kiugro penzt visszaadni egy alapba - nem az MNB-be, es foleg nem eltolcsy kezebe! (igaz, akkor mar o is ott uldogelne a megkerdezettek kozott -, hogy a penzekrol tudni lehessen, kitol mennyi folyt be, ezutan pedig igenis a tetteikkel is elszamoltatni, vagyis a rossznal rosszabb dontesek, visszamenoleges hatalyu torvenyek bevezeteserol is erosen kerdezni oket...

Ezzel egyidoben elovenni az eredeti Alkotmanyunkat, abban az allapotaban, amielott meg ez a tolvaj banda elkezdte Alapkatyvassza silanyitani, es kozos, uj elvek alapjan "update"-elni, - mert persze biztos vannak szep szammal elavult pontjai is, de a fo ertekeket, a demokratikus alapelveket, az emberi meltosagot, a munkahoz, lakashoz valo alapjogot, nyugdijasok megbecsuleset, stb.

Egy percig sem kene aggodni azon, hogy jaj, mi lesz veluk, ha a penzuket, osszetarhalt foldjeiket elvesszuk, mert bizonyitottan artottak az orszagnak. (Ok egy percig sem gondolkodtak a 3000 milliard manyup- penz allamositasanal. 3 ev alatt sikerult is a v@lagara verni ennek a penznek).

Valamint jelezni mind az Unio es a Nyugat fele, hogy demokratikus uton akarjuk folytatni az orszagepitest. Akinek ez nem tetszik, (volt fideSSeseknek, Jobbikosoknak, vagy barki egyedulallonak, az mehet kulfoldre szerencset probalni, miutan a vagyonfelesleget visszarakta a kozosbe, illetve letoltotte a szabadsagveszteset. Ok turelemmel lesznek az iranyunkba, mert egyet akarunk.
Hellcat
@karma1: Ez szép amit leírtál de jelenleg lehetetlen...a hatalom a fidesz kezében, a rendőrség az alkotmánybíróság minden a kezükben van...nincs olyan hatalom amely számon kérhetne rajtuk bármit is...olyan dolgokat megúsznak aminek a tizedéért máshol azonnal lemondatják a politikust. Ország szinten kiterjedt fidesz maffiahálózat...ha a belső viták nem tépik szét őket akkor nem sok esélyt látok...bár most elindult egy kis széthullás remélem nem áll meg és beletörik a fidesz bicskája az egészbe amit eddig csinált.
pbalage
az MSZP mindig le van maradva vagy fél évvel az aktuális eseményektől. Szintén szubjektív vélemény.
perfekt
@pbalage: Ez a valóság--és objektív!
kukac50
A rezsicsökkentést az élelmiszer 5%-os áfája jobban érzékelhető lenne, erre miért nem törekszik Orbán?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.