A magyar kormány versenyképes, hatékony, fenntartható és rugalmas felsőoktatást szeretne, amely valódi értékeken nyugszik, és ebben nagyon fontos az állami szerepvállalás – mondta az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Gazdasági Főiskola tanévnyitóján hétfőn a fővárosban.

Balog Zoltán kifejtette: az átalakításnak racionálisnak kell lennie, és lehet, hogy egy szak nem öt, hanem két helyen indul majd, de ott az eddigieknél magasabb színvonalon. Rögzítette: pénzt nem vesznek, el, csak máshol és máshogyan adnak majd.

Fontos, hogy ahol nincs alternatívája a felsőoktatásnak, ne szűnhessen meg képzés – hangsúlyozta a miniszter, és megjegyezte: a bolognai rendszert tíz év után felül kell vizsgálni.

Sándorné Kriszt Éva, a főiskola rektora rámutatott: gazdasági szemléletű szakemberekként megértik, hogy az állam, mint tulajdonos, jogos elvárásokkal fordul az intézmények gazdálkodása, működése felé. Ugyanakkor bíznak abban is – folytatta a Magyar Rektori Konferencia társelnöke –, hogy az állam elismeri: ahol az állapotok megfelelőek, a működés stabil, ott érdemes meghagyni az intézmények mozgásterét, hogy tovább fejleszthessék képzési, oktatási rendszerüket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cukkini
Embernek szegény életének töredéke, öreg béke szigetén megértő menedéke? Itt drasztikus gyűlölettel, negatív őrült kerettel, dicstelen esztelen tettel, és sovány kis szeretettel békénket nem tartósíthatjuk.
Ó, szidhatjuk egymást bosszú ha rángat, de bosszú nem mentheti meg hazánkat.
varrólány
Ezek mindig szakértenek , az erőforrásos meg már csendben maradhatna . Nem kell mindig beszélnie tudjuk hogy létezik, sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok