A miniszter egy rádióinterjúban azt mondta, a második világháborúban Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el. A minisztert több párt feljelentette holokauszttagadás miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség határozata szerint Balog Zoltán nyilatkozata "a maga teljességében értékelve" nem alkalmas a nemzeti szocialista rendszer bűnei nyilvános tagadása bűntettének megállapítására.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Logikus a döntés. Ő nem azt mondta, hogy nem vitték vagonszám a cigányokat elégetni a németek a csatlós és meghódított országokból. Ő csak annyit mondott, hogy az akkori magyar kormány Ausztriába vitte csak vagonszám a cigányokat, ezért teljesen ártatlanok abban ami utána következett. Persze. Biztos azt gondolta az akkori kormány, hogy nyaralni viszik őket.
esdi
Attól tartok, hogy a jelenlegi tankönyvekből tanuló gyerekek hasonlóan hiányos ismeretekre fognak szert tenni! Potenciális miniszter lesz mindahány...
mariaberta
Hát ez csak természetes, Balog Úr csak beszélt, úgy a vakvilágba. Nem is azt mondta, amit mondott, a szavak csak úgy véletlenül hagyták el ajakát.
S nyilván azért lett miniszter, mert ilyen tájékozott és okos.Rendelkezik mindenfajta tudománnyal, amire egy ilyen magas beosztású polgárnak tudnia kell.

/Mert ugye még emlékszünk, hogy néhány évvel ezelőtt mindannyian polgárok voltunk, néhányan azok is maradtak. Vagy nem?/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.