Az EMMI szerint nemzetközi érdekcsoportok támadják Magyarországot, ezért ítélte el az egyháztörvényből következő visszáságok miatt Magyarországot, az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Az  Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi ügyekért felelős államtitkársága szerint a strasbourgi bíróság keddi, a magyar egyházügyi törvény ügyében hozott döntésében nem vette figyelembe a jogszabályváltozások tartalmát, így az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntése beleillik egyes nemzetközi érdekcsoportok Magyarországgal szembeni támadássorozatába – írták az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.


Az EJEB kedden elutasította a magyar kormány fellebbezését a magyar egyházügyi törvényt elmarasztaló április 8-i ítélete ellen. Korábban Magyarországról kilenc kisegyház fordult a bírósághoz azzal a panasszal, hogy sérült a gyülekezési és egyesülési szabadságuk, mivel az új egyházjogi törvény megfosztotta őket egyházi státusuktól. Az áprilisi első fokú ítélet azt is kimondta, hogy az egyházaknak kártérítés jár, de ennek mértékéről a kormánynak és a panaszosoknak kell megegyezniük az ítélet véglegessé válása után. Most kedden ez az ítélet emelkedett jogerőre a fellebbezés elutasítása nyomán.

A bírák azt mondták ki az első fokú ítéletben, hogy a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadsága tekintetében sérült a magyar államot beperlő vallási közösségek gyülekezési és egyesülési szabadsága azáltal, hogy az új egyházjogi törvény megfosztotta őket egyházi státusuktól.  

Az EMMI szerint nincs itt semmiféle sérülés a vallási szabadságban, hanem szerintük üzleti haszonszerzés a céljük az egyházaknak: "figyelemmel a strasbourgi bírósághoz benyújtott kártérítési kérelmekre, azok jellegéből és mértékéből is megállapítható, hogy az érintetteket itt elsődlegesen üzleti célú haszonszerzés motiválja" – írták.  

Közölte az EMMI, hogy nehezményezik, miszerint a bíróság, miközben elmarasztalta Magyarországot, érdemben nem vette figyelembe az egyházi törvény módosítását, amelyet időközben az Alkotmánybíróság sem kifogásolt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@nyanya001: Tegnap nyilatkozott az Iványi aki ugye a Dankó u. hajléktalan szállót hozta létre. Ja és még az is meglepő, hogy az Ő egyházát nem is merte el a kormány, holott mint kiderült Orbánt Ő eskette és az első gyermekét is Ő keresztelte meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Már megint "megtámadtak" bennünket? Sebaj, itt a hős vezír, szembeszáll akárkivel, csak az a kis konc meglegyen! NEKI! DE NEM NEKÜNK!
Cukkini
Aki ezt a rendszert szolgálja, annak nem dagad be rossztól a bokája, mert jó úton haladva találja magát, s nem eladva gonosznak szívét, se hazáját?
nemkati
@Cukkini: Még jó, hogy csak kérdezed, és nem állítod ezt a hülyeséget. Akinek van szeme, láthatja, akinek van füle, hallhatja, micsoda nyomorult egy rendszer ez, amiben élünk.
mate03
@nyanya001: Hol élsz te? Fidesz meg az önkontroll?!
magyarbakancs
Te Fidesz ha kritikát fogalmaz meg bármely külföldi szervezet az nem a hazám ellen teszik hanem a ti marha ,hülye és degeneratív gondolkodásotokat és viselkedéseteket kritizálják.
Mert amit ti politikának neveztek az a normális demokráciákban ahol jólét és biztonság van az a szemükben értelmezhetetlen zagyvalék.
Olyan minden állam politikája amilyen a politikai vezetőjének gondolat világa.
Márpedig a Orbán úr gondolatvilága olyan zavaros mindig úgy beszél ahogy érdekei meg követelik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.