Vadhússal dobná fel az iskolai-óvodai menzákat az állami földekért felelős államtitkár, csak sajnos egyelőre semmilyen konkrétummal nem tudott az ötleten túl szolgálni. A közétkeztetésért felelős cégek szerint az elgondolás több ponton sem áll meg: a vadhús drágább, mint amennyit a norma megengedne, több ideig kell főzni, és lehet, hogy a gyerekeknek sem ízlene, mert nem ismerik.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
@Nagy Testvér: hm.. talán lézerjankó és a cimborái...
a miniszterurak és haveri köreik.. szórakozásból. De mivel annyit megenni még ők sem tudnak mint amennyi állatot kivégeznek--- ezért eladják jópénzért a közétkeztetési cégeknek. Amit végső soron mi fizetünk ki.. az adónkból és a gyerek menzapénzéből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Senara: Lesz majd igen ,a kormányzati magán iskolákban,óvodákban!
m.macskosz
Arra senki nem gondol, hogy fácánlézer, tömjénfővadász és úri cimborái így akarnak jótékonykodni? Minden általuk leterített vadat ingyen átadják a gyermekélelmezésnek.
magyarbakancs
Vadhúst a menzákra - megint egy meredek ötlet a kormánytól.
Nem elég vadak a gyerekek ,még vadabbak legyenek.
micfild
@m.macskosz: Máááárint, hogy ezek jótékonykodni??
Lézer meg Tömjén?
Ne haragudj Macskosz..de ez a hét vicce...
ja.. adják ők egyébként.. csak nem ingyen.Jó pénzt hoz az konyhájukra... felvásárolják a közétkeztető cégek.. ill végső soron az állam.. azaz mi.. adófizetők.
Ha akarjuk ha nem
KERKA
Baromarcu államtitkár, fogalma sincs a közétkeztetésekről, de bedobott egy általa jónak ítélt marhaságot. Előttem már elmondtatok mindent, csak kiegészíteni tudom!
Amióta összevonták az intézményeket 1 közös ellátó konyhára takarékossági meggondolásból, azóta a szállító kocsi 4 óvodába, és 3 iskolába szállítja ki folyamatosan az ebédet, de már az uzsonnát is viszi. Így tehát az első fuvar elindul 10.30-kor, és folyamatosan teszi le az óvodákba, ahol már csak 1 személyzet várja, a kaja melegítő edényekben van, így nem hűl ki 11. 30.-ig. Akkor az 1 szem konyhás néni kiadagolja az óvoda 5 csoportjának az ebédet. És ez így történik az iskoláknál is.
Vagyis összegezve, a vadpöri vörösboros beöntéssel nem fő meg 10. 30-ra!!!
Ami a vörös húsokat illeti, már a 90 -es években kitiltották az óvodai étkezésből a marhahúst, helyette csirkemellből főzték a tökfőzelékre a csirkepörit:))

A másik : már kézen-közön haveri ökörkörben szétosztják a vadhúst és töltik be a kolbászba-szalámiba, a pórnépnek nem jut abból SEMMI :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.