Hamar reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium Barack Obama magyar kormányt bíráló megjegyzéseire, bár Szijjártó újdonsült állomáshelye nem bonyolította túl az érveket. Lényegében annyit írtak: szabadságszerető nép vagyunk, ezért aztán úgy hülyeség az ilyesmit itt firtatni, ahogy van.

Így szól a közlemény:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye az amerikai elnök a magyar civil társadalom állítólagos kormányzati korlátozásával kapcsolatban tett nyilatkozatáról.

Mi abból indulunk ki, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. Ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államok elnökének magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincsen ténybeli alapja. A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását.

Barack Obama Bill Clinton, volt amerikai elnök jótékonysági estjén szólalt fel, ahol arról beszélt, hogy Magyarországon is elnyomás irányul a civilek ellen. "Olyan országokban, mint Azerbajdzsán, a jogi környezet egyre nehezebbé teszi a civil szervezetek számára még a működést is. Magyarországtól Egyiptomig egyre gyakrabban vég nélküli szabályozás és nyílt megfélemlítések célpontja a civil szféra" – mondta az amerikai elnök.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását."- vaze!! átgondoltad ezt a mondatod és következményét?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
S aztán Izrael megkapja az országot grátisz, s láss csodát... Rögtön lesz itt virágzó gazdaság, tejben vajban fürdő Kánaán.
F_Viktor
@tivoli: Mármint Izrael "megkapja"(?) Magyarországot?
Kitől fogja megkapni?
human
@F_Viktor: Azért a 44%-os szavazatot nem venném 2/3-nak. Ha nem írnak új választási rendszert, nem lett volna 2/3. Nyertek volna, de kevesebb képviselőjük lett volna mint 2010-ben. 44%-al 2/3 egyedülálló aránytalanság Európában. Mondhatni nem tükrözi a népakaratot, azaz antidemokratikus:
tenytar.blog.hu/2014/04/14/europaban_is_ketharmadot_er_a_44_szazalek
F_Viktor
@human: A magyarok - értem ez alatt a Zembereket és az ellenzéki pártokat -, elfogadták ezt a "még éppen belefér csalást", erre nem tudott mit lépni Európa. Ezután a 2/3-ad legitimmé is vált.

@világlátó: -nak felvázoltam azt a jövőt, amit én látok.
Vagy már most, vagy az utolsó pillanat, lehetőség után el kell döntenie a baloldali-, a demokrata-, a liberális-, s azoknak a jobboldali szavazóknak, akik nem kérnek Orbánból és Vonából, hogy vagy jön az iga, vagy pedig mindenkinek félre kell tennie személyes ellentéteit, be kell fogni az orrokat, ha a másikat bűzösnek találná, s egy kiválasztott baloldali, demokrata, liberális párt mögé fel kell sorakozni, s meg kell mutatni a diktátornak az ellenzék erejét.
Más lehetőség nincs.
libellle
@KERKA: szeptember 24. 19:25 Mindenki az Amerikaiakért kiált ha ég a föld!! Ellenben a legerösebb kritikát mindenhonnét Amerika kapja. Most a Magyarok az EU-nak kiáltoznak. El kell menni választani és le kell választani azt ami nem tetszik. Nem azt kell mondani, hogy ach, ugy is azt csinálnak amit akarnak. Természetesen ez idiota megállapitás. Persze addig amig a választópolgárok nagyrésze otthon ül, addig azt tesznek amit akarnak. Atirják a mathematikai törvényeket és a 43 % választási arány hirtelen 2/3 lessz!! Egyébként mindenben egyetértek amit leirtál.
KERKA
@libellle: Orbánéknak ezt nagyon figyelembe kéne venni, hogy Magyarország speciális helyzetben van, mert NATO tag és EU tag, aztán éppen egy háborus ország szomszédja vagyunk,még akkor is figyel ránk Amerika, ha csak egy kis foltocska vagyunk a térképen.
Persze, Orbánt eddig még nem fogadták Amerikába ha jól tudom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.