Bill Clinton múlt heti kritikáját követően, a minap – Fehérházból származó információk szerint – Obama is elmarasztalta azokat az országokat – köztük Magyarországot is –, ahol a civilek hangjait elnyomják.

Bill Clinton, volt amerikai elnök jótékonysági estjének vendégei között Barack Obama is jelen volt, ahol beszédet mondott. Beszédében hangsúlyos szerepet kaptak a civilek, illetve a Kínában, Oroszországban, Magyarországon és Egyiptomban ellenük irányuló elnyomás. Ezt a Fehérház hivatalos oldalán is lehozták – írja a Nol.

"Épp azért, mert a polgárok és a civil társadalom ennyire erősek lehetnek – ki tudják használni a technológiai újdonságok nyújtotta lehetőségeket, kapcsolatot teremtenek egymással és mobilizálják támogatóikat ebben a példátlan pillanatban – éppen azért egyre több olyan kormány van, amely mindent megtesz, ami csak a hatalmában áll, hogy elhallgattassa őket" – mondta Obama.

Szerinte Oroszországtól kezdve Kínán át egészen Venezueláig látunk példákat arra, ahogyan könyörtelenül lecsapnak rájuk, a legitim egyet nem értésről hamisan azt állítva, hogy az pusztító hatású. Olyan országokban, mint Azerbajdzsán, a jogi környezet egyre nehezebbé teszi a civil szervezetek számára még a működést is. Magyarországtól Egyiptomig egyre gyakrabban vég nélküli szabályozás és nyílt megfélemlítések célpontja a civil szféra. És az egész világon zaklatás, támadások vagy akár gyilkosságok áldozatai lesznek olyan bátor nők és férfiak, akik fel merik emelni a szavukat – mondta az amerikai elnök a jótékonysági rendezvényen.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akár hiszitek...akár nem...de nekem sem tetszik! :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@JAJMÁR: Várom és természetesen figyelmesen olvasom.
rugacs
@szandokan: Szerintem nem érted a lényeget: az olcsó deviza csak mézesmadzag, csali volt. És nem is a szerződésekkel van probléma.
Hanem azzal, hogy miközben jól benne van az ember a visszafizetésben, a bankok EGYOLDALÚAN módosították a szerződéseket, úgy hogy ők még jobban járjanak!
Érted? Egyoldalúan! A kétoldalú szerződést!
Amikor felveszel X pénzt egy befektetésre és évekig normálisan törleszted, a bank egyszer csak úgy dönt, hogy felemeli a részletedet a háromszorosára, meg kitolja még 10 évvel a fizetési határidőt! Mert gazdasági válság lett, amit ráadásul ők maguk generáltak. Te meg közben elveszíted az állásodat, amire évekkel korábban nem igazán gondolhattál előre, hiszen akkor minden klappolt még.
Szóval ezt nevezik tisztességtelennek. Amikor a kétoldalú szerződést az egyik fél úgy irányítja, hogy neki tetszik.
Ettől függetlenül azok, akik a normális lakásukat kacsalábon forgó palotára cserélték devizahitelből én sem sajnálom. De vannak olyanok is elég sokan, akik a nyomorból akartak normális élethelyzetbe kerülni hitelből, és olyanok is, akik a megélhetésükhöz elengedhetetlenül szükséges eszközöket, gépeket, járműveket vásároltak hasonló módon.
De tök mindegy, kiről beszélünk, mert az egyoldalú szerződés módosítás önmagában is elég nagy gazság!
A kétoldalú szerződést folyamatában kizárólag mind a két fél közös egyetértésével és beleegyezésével lehet megváltoztatni!
És még valami: a csalások egy része úgy történt, hogy a deviza alapú hitelt úgy folyósították, hogy köze sem volt devizához!
Ez azért csalás, mert közben árfolyam különbözetet számoltak fel, ami valójában nem is létezett, holott a törvény előírja, hogy hitelszerződésben csak olyan költséget lehet elszámolni, ami valóban volt! Márpedig ezekkel a nem létező költségekkel jó kis extra profitot gazdálkodtak ki maguknak, az adósok átverésével!
Vadlaci
@szandokan: én pedig jogi és közgazdasági végzettségű bankvezető voltam. Nem vagyok párttag,igyekszem vigyázni a függetlenségemre@rugacs: csakhogy a kétoldalú szerződést a másik fl-adós- is aláírta. Ja, hogy nem olvasta el? Ha benne volt szerződés egyoldalú módosításának lehetősége, akkor miről beszélnek? Ha nem volt benne és úgy módosított a bank, akkor törvénysértő. Akkor is az, ha a deviza árfolyamot módosítja.Ha vételin adta ki a hitelt,akkor a törlesztőrészletet nem állapíthatja meg eladási árfolyamon.
spu00
Az,hogy egy civil szervezet törvényen felülinek tartja magát, az még nem jelenti az ezért eljárást indító regnáló hatalmat, hogy nem engedi a civil szerveződéseket működni.Ez ugyan az mikor a szoclibek szerint csak akkor van demokrácia, ha ők vannak hatalmon. Lásd. 2006.okt.23.
Ha egy országnak juttatott pénzt egy olyan szervezet veszi fel, osztogatja, kölcsön adja, aki nem rendelkezik az aktuális kormány részéről megfelelő engedéllyel , még a korábbi szoci kormányéval sem, az ne csodálkozzon, hogy bele esik egy jogos ellenőrzési folyamatba, főleg még ha jogtalan pénzügyi tevékenység is számlájára írható.
Nem tudom, hogy Önök miért állnak ki ilyen társaság mellett, s adnak lehetőséget egy Clinton, Obama nevű egyéneknek, hogy elítéljék országunkat.Ez az Obama gyerekkorában még a buszra sem ülhetett fel, vagy ha igen, akkor csak hátulra.Önökhöz hasonló emberek teszik lehetővé országunk jogtalan elítélését a külföld részére, akik kapva kapnak rajta, csak hogy ne az ő országukról legyen szó.Az EU-s negatív vélemények zöme innen ered, meg a szocik egyéni feljelentéseiből.Semmi sem drága, ha a jelenlegi kormányt tudják szívatni, pedig ezzel csak erősítik a 2/3-s eredményeket. Annyi eszük nincs, hogy erre rájöjjenek. Kész öröm ilyen emberekkel együtt élni.
Vadlaci
@spu00: Az "emút nyóc évben" fidesz szivatta az akkori kormányt. Na, a szívatás a baj.
Nem segíti az ország gyarapodását, nem segíti az összefogást, ketté választja az országot...soroljam még? Amig a szívatás történik, meg a mindenkori hatalmon levők mutyija, addig nem fogunk előrelépni, maradunk balkáni, vagy még rosszabb helyzetben. A sikerpropaganda mág Rákosi idejében is totális volt, oszt mégis kilátszott a fenekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.