Az önkormányzati választások estéjén "nem fog vörösbe és kékbe borulni az ország", ezért a kis lépések taktikáját kell követni, nem mondva le arról, hogy a baloldali ellenzék összeáll egy demokrata párttá – mondta szerdai győri fóruma előtt, sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke kitért arra is: "az adósmentő programmal a Fidesz bedobta a választási kampány atombombáját", de ha igaz a hír, hogy a kormányzat 1700 milliárdos kiigazításra készül, akkor merőben új helyzetet teremt azzal, hogy átalakítja az ország gazdasági és szociális helyzetét.

Gyurcsány: a kis lépések taktikáját kell követni

"Ki fog derülni, hogy mindaz, amit négy éven keresztül mondtak, az hazugság volt" – mondta Gyurcsány Ferenc néhány száz fős hallgatósága előtt.

A DK elnöke hangsúlyozta: a miniszterelnök 2010 óta "három zsebet zsebelt ki eddig", a nyugdíjpénztárból 3 ezer, a közszolgáltatóktól és a bankoktól ezer-ezer milliárd forintot elvéve. "Úgy én is tudnék élni, mint Csekonics, hogy a mások pénzét költöm" – fűzte hozzá Gyurcsány Ferenc.

Álláspontja szerint a következő éveket a kormányra kerülésre felkészülés jegyében kell töltenie a demokratikus ellenzéknek, mert "Orbán után nem lehet ugyanazt csinálni, mint előtte; ahhoz túlságosan belemart az országba", túl szélesre mélyítette a szakadékot a tehetősebbek és a tovább már nem terhelhető szegények között.

Azt hangoztatta: nem automatikus, hogy a Fidesz vereségéből a demokratikus közép fog profitálni, elképzelhető, hogy egy ilyen fejlemény a jobboldali radikalizmust erősíti. Részvételre biztatta hallgatóságát, megjegyezve, az idei harmadik országos választást "visszafogott, nyugodt, helyenként fáradt kampány" előzi meg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.