Kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön az Európai Bizottság a magyar patikaszabályozás ügyében - értesült megbízható forrásból a BruxInfo. A vasúti közlekedés biztonságáról szóló irányelv megsértése...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@tivoli: Úgy látom Te nem teljesen vagy tisztában ezzel a demokrácia témával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Hajrá fijjjúk !! belehúztátok az országot a sok eljárásba!
tivoli
Még hogy Orbán eltörölte a demokráciát! Hát ez az állandó belevauzás az unió részéről micsoda? Nem a demokrácia semmibe vétele? Vagy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a magyarnak?
pbalage
@tivoli: Úgy látom Te nem teljesen vagy tisztában ezzel a demokrácia témával.
tivoli
@pbalage: Nem is. Honnan ismerném? És te ismered?
pityuka
Eljárás eljárás hátán.
Ezt a hülyegyereket a pártirodáról uszították ide?
m.macskosz
@tivoli: Tudod, az, hogy tagja vagyunk az EU-nak, az emberek népszavazással döntötték el.
Én anno az EU és a NATO ellen szavaztam, de a többség akarata győzött. Ezért rám épp úgy vonatkoznak az EU és a NATO szabályok, mint arra, aki mindenáron be akart lépni. Amikor a kormány baromságot csinál és ezért az Unió bünteti, azt az én pénztárcám is bánja.
tivoli
@m.macskosz: ma, 14:54
Én sem szavaztam az unióra, bár azt igérték, hogy érdemes, mert jobb lesz a gyerekeinknek, unokáinknak. Hát nem lett és a többi volt szocialista államnak se.
A többség akarata egyszerű matematika, hogy legyen jogalap beledumálni az adott ország belügyeibe, főleg gazdasági téren, de a mindennapjaikba is.
m.macskosz
@tivoli: Nem lenne ennyi térköves terület szökőkutakkal a polgármesteri hivatalok előtt az Unió nélkül. Viccen túl! Azért egy kis belepofázás megéri, ha épül-szépül az ország, gyarapodik,
feltéve, hogy jól gazdálkodnak a bejövő pénzekkel, nem a zsebekbe vándorol a lóvé.
tivoli
@m.macskosz: ma, 15:07
Tök igazad volna, ha a gyomrunk nem korogna, seggünk nem volna kinn a gatyából. És a tél se jönne.
Oszt még eljárnak...
m.macskosz
@tivoli: Az EU nem szól bele, hogy a kormány miként bánik az állampolgáraival,
ezt belügynek tekinti. Azt sem mondja meg, hogy a francia állam mennyivel támogatja
az állattartókat, mennyi az osztrák tejtermék államilag garantált felvásárlási ára.
Ez minden ország saját felelőssége. Ezért olcsóbb nálunk a lengyel "sajt", a szlovák tej...
tivoli
@m.macskosz: ma, 15:26
Mondd? Neked mi hasznod abból, hogy az uniót pártolod?
"Az EU nem szól bele, hogy a kormány miként bánik az állampolgáraival,
ezt belügynek tekinti." Nekem ez valahogy nem így tűnik. Még az se mindegy nekik, hogy adózunk-e a pálinkánkért, vagy se. Vagy az se, hogy kivel kereskedhetünk.
m.macskosz
@tivoli: Nem védem és nem támadom az Uniót, csak tudomásul veszem, hogy minden tagállamnak be kell tartania a szabályokat. Tudod nem csak a jogokkal kell élni, illik a kötelességeknek is eleget tenni.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Vagy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a magyarnak?"

Mondjad a példádat!
Én nem tudok pl. olyan törvényről Franciaországban hogy gyógyszertárban csak francai tulajdonosi többség lehetséges! Kínában van ilyen törvény, az összes autógyártó kínai, állami többségi tulajdonban van. A GM-től az Opelig, minden gyár. De ha jól tudom, Kína még nem az EU tagja!

Írod:
"...azt igérték, hogy érdemes, mert jobb lesz a gyerekeinknek, unokáinknak. Hát nem lett és a többi volt szocialista államnak se."

Mióta vagyunk EU tag? 10 éve? Ebből a zíz évből ötödik éve Orbán (szabadság)harcol ellenük, a tagságunk ellen! A többi tagállam nevében te ne mondj semmit, mert nem tudod milyen hálásak az EU-nak a lengyelek, litvánok, a csehek, a szlovákok, vagy a szlovének!

Az már igaz, hogy ott az EU pénzeket nem üresen kongó stadionokra költik, nem a miniszterelnökök strómanjai, haverjai, kollégiumi szobatársaik és oligarcháik zsebébe vándorolnak...
tivoli
@m.macskosz: ma, 15:41
Mik azok a jogok? Mert inkább kötelezettségekről szólnak a dörgedelmek.
m.macskosz
@tivoli: Jogunk van felvenni az eu-s pénzeket és szórni a vakvilágba. :(
Szimba
@tivoli: Tudod van magyar demokrácia fidesz - orbán -értelmezésében- és van az uniós demokrácia a többi 27 tagállamban.
tivoli
@F_Viktor: ma, 16:22
Már megint kezded. Hol beszéltem én a többi tagállam nevében? Te meg inkább beszélj a sajátodéban.
Az uniós pénzeket csak arra lehet költeni, amire adják. Ha stadionra akkor arra, ha szökőkútra akkor arra.
Szimba
@tivoli: Ha nem tudod mi az a demokrácia, akkor miért írsz ilyeneket, mint:"Még hogy Orbán eltörölte a demokráciát! Hát ez az állandó belevauzás az unió részéről micsoda? Nem a demokrácia semmibe vétele? "
Szimba
@tivoli: De, jobb lett, mert gyerekeink, unokáink szabadon elmehetnek dolgozni és élni- jobban - a többi uniós tagországba.
Szimba
@tivoli: Ja, és az unióból jött pénzek? Ha nem lennénk tagja, honnan kapnánk?
Szimba
@tivoli: Hát ez a gond, az uniós segítség ellenére is korog a gyomrod, kilóg a segged a gatyából. Ez már nem az unión múlik.
tivoli
@Szimba: ma, 20:05
Szóval azt mondják, hogy Orbán eltörölte a demokráciát. Szerinted az nem antidemokratikus, hogy folyton beleszólnak az ország belügyeibe. Hol az Eu, hol az USA?
tivoli
@Szimba: ma, 20:08
És miért jó az nekünk? Nekünk az lenne a jó, ha nem kellene elmenniük, hanem itthon tudnának boldogulni.
tivoli
@Szimba: ma, 20:09
@Szimba: ma, 20:14
Ne fárassz, erről már bőven leírtam a véleményem, elég, ha néhány sort visszanézel.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Hol beszéltem én a többi tagállam nevében?"

Erre gondolsz?
"Vagy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a magyarnak?"
Ha nem, az sem probléma, erre feltett kérdésemre, hogy jöhetnek a példák (mert enélkül csak hazudtál, mantráztál egy nagyot!) még mindig adós vagy!

De ez már biztosan kielégít, újabb idézet tőled:
Az EU belépéssel kapcsolatban..."...azt igérték, hogy érdemes, mert jobb lesz a gyerekeinknek, unokáinknak. Hát nem lett és a többi volt szocialista államnak se."
No, komám, az a "többi volt szocialista állam" azok most EU tagállamok, s bizony te állítasz olyat a "többi tagállam nevében", hogy nem lett jobb nekik sem az EU tagság után. A jobbat értelmezzük a Zemberek életszínvonalának emelkedésére, gazdasági fejlődésükre, GDP-jük növekedésére.

Írod:
"Az uniós pénzeket csak arra lehet költeni, amire adják. Ha stadionra akkor arra, ha szökőkútra akkor arra."

Aha, Szlovákiában már harmadik éve bontják a stadionokat, hogy az újakat fel tudják húzni? :-))
Tegnap megfogadtam, hogy a hozzád hasonló analfabétáknak nem fogok válaszolni, de teszek egy uccsó kivételt:
Amiket EU-s pénzeknek nevezünk, azokat hivatalosan Magyarország társadalmi-, gazdasági felzárkózásához, a kohézió erősítésének támogatásához kapjuk.
Az EU számos projekt- és program megvalósítását finanszírozza, támogatja, s ezeket területenként határozza meg, vagyis nem stadionokra, vagy szökőkutakra adja a zsét, hanem:
- regionális és városfejlesztés,
- foglalkoztatás és társadalmi befogadás,
- mezőgazdaság és vidékfejlesztés,
- kutatás és innováció, stb.
S igen, szoros ellenőrzést gyakorol a források felhasználása felett, s ezek átláthatalansága miatt lettek idén felfüggesztve a kifizetések, valamint követelnek most vissza több, mint 140 játszótér esetében százmilliókat, de a nyár elején a kamu felhasználások miatt lett újabb fiatal gazda pályázat kiírva.
Hosszú lenne beszélni az ellenőrzés kormánykötelezettségéről, de lényeg, 28 EU-biztosból álló testület viseli...
F_Viktor
@tivoli: Folyt...

Hosszú lenne beszélni az ellenőrzés kormánykötelezettségéről, de lényeg, 28 EU-biztosból álló testület viseli a politikai felelősséget, a kedvezményezett tagállami kormányok felelnek az ellenőrzésekért, köztük az éves ellenőrzés lefolytatásáért.

Tehát felejtsd el amiket a stadionokról és a szökőkutakról álmodoztál eddig. És ha már vitára adod a fejed, akkor ne analfabétaként állj le vitázni.
Szimba
@tivoli:"Szóval azt mondják, hogy Orbán eltörölte a demokráciát. Szerinted az nem antidemokratikus, hogy folyton beleszólnak az ország belügyeibe." Uniós tagország vagyunk, be kell tartanunk az uniós törvényeket. És jó, hogy beleszólnak, mert 2/3-nál el tud szaladni a ló. Mert ez van. Szórják ránk a pénzt, anélkül már interneted se lenne.
Szimba
@tivoli: "És miért jó az nekünk? " Ezt kérdezd a kormánytól, miért nem tudja itthon tartani őket? "Nekünk az lenne a jó, ha nem kellene elmenniük, hanem itthon tudnának boldogulni." Ezt is kérd számon a jelenlegi kormányon.
tivoli
@F_Viktor: ma, 20:50
Drága Barátom. Analfabétázd az eu propagandán nevelkedett kisöcsédet. De azt hiszem neked is ideje volna kinyitni a szemed,
@Szimba: ma, 21:01
Nem vagy te azonos az előtted szólóval?
F_Viktor
@tivoli: Tudod komám, jártathatod a bagólesődet, böföghetsz nagyokat, attól még értelmes mondatot nem tudsz kierőltetni magadból. Az analfabétáért nem kell megsértődnöd, de ha nem tudod megvédeni saját állításaidat, akkor ennél jobb szó amivel illethetnélek, csak a hazug lehetne.
Jobb helyed lenne neked valamelyik Kubatov által szervezett lelkesítő-, sistergő szemináriumon. Az ilyen fórum, ahol nem csak a te nézeteidet vallják, ott kapásból hazug trollnak tartanak.
tivoli
@F_Viktor: ma, 21:30
Ez a fórum nem ismeretterjesztő előadások színhelye, és intelligens emberek nem sértegetnek azért beszélgető partnereket, mert más a véleményük. Tudod a vita alapja egymás különböző nézeteinek megtárgyalása, amelyhez neked abszolút nincs tehetséged. Kötekedésből viszont jeles,
F_Viktor
@tivoli: Jóember! Minek nevezzelek, ha képtelen vagy elmagyarázni véleményed okát, az mellé tényeket felsorolni? Akkor beszélhetnénk valami vita féleségről.
Mióta várok a kettős mércére utaló Jupiteres mondatod magyarázatára, a példádra??? Ne várd, hogy egy hétig könyörögjek...
Szimba
@tivoli: ideológiailag igen.De látod, többen vagyunk hasonló gondolatokkal.
tivoli
@F_Viktor: ma, 21:55
Kocsmában volnánk?
tivoli
@Szimba: ma, 21:56
Mindjárt ketten is. :-))
F_Viktor
@tivoli: Tényleg nem komoly ismeretterjesztő előadások helyszíne ez, vagy az ehhez hasonló fórumok, ezért nem is fogok itt cizelláltan írogatni, nem egy szimpóziumon nyomon az előadást.
Ha kocsmában volnánk, gátlások nélkül tudnád megvédeni állításaidat?
Mobil123
Hát istenien szórakoztam most :-)))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.