Egyenes ági rokonok közt illetékmentesen lehet ajándékozni, de ebbe a testvéri kapcsolat már nem tartozik bele. Egyébként 150 ezer forintig bárkinek lehet illetékmentesen pénzt ajándékozni, de csak akkor, ha erről szóban állapodnak meg, nem írásban.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Aggódom szegény politikusért! Még senki sem hozta szóba az átírás illetékét! Miből fizeti szegény, mennyi papírmunka lesz az erre költött pénz legalizálása! Mennyi kamu ajándékozási szerződés sodorja veszélybe az adakozókat!
human
A hozzászólók közt írja valaki, hogy közvetve a testvér is ajándékozhat adómentesen. Csak ennyit kell tenni, hogy a testvér először a szülőknek ajándékoz, majd azt a szülők a másik testvérnek. Így adómentes.
Szerintem azt kellene tisztázni, hogy Petike hirtelen jött vagyongyarapodása nem-e valami illegális forrásból származik. Ha pedig a szülőktől, testvérektől kapta, annak nincs tranzakciós nyoma? Mert így bárki mondhatja az adóhatóságnak, hogy XY-tól kaptam és kész. Itt valahogy nem kerek a történet.
Nil
De ha én eladom a könyveimet hogy ki tudjam fizetni a számláimat akkor nekem adózni kell-ene.
Érdekes

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.