"A mostani választás minimum huszonöt százalékkal fontosabb, mint eddig bármelyik volt, hiszen ez már öt évre szól" – mondta Kövér László házelnök Isaszegen egy lakossági fórumon pénteken.

Az Országgyűlés elnöke szerint az a legfontosabb, hogy helyben megfelelő kezekben legyen a település élete; megfelelő rálátással, korrektséggel, felkészültséggel és szorgalommal megáldott embereket érdemes választani.

Olyan emberekre érdemes voksolni, akikben megvan az együttműködésre való készség és képesség – mondta Kövér László.

Együtt kell működni a képviselőtársakkal, a település lakóival és mindazokkal, akikkel a közös munka jelentős mértékben meghatározza az adott közösség fejlődését – tette hozzá.

Az ellenzék kijelentéseire utalva, amelyek szerint fideszes politikusok "megzsarolták" az adott települést, a házelnök közölte: "ez nem Lamperth Mónika pártja. Ez az a párt, amelynek kormánya (…) minden önkormányzatot kiváltott abból az adósságcsapdából, amelybe az előző kormányok lökték vagy a polgármester, a testület felelőtlen politikája, és ami gyakorlatilag az egész önkormányzati rendszert működésképtelenné tette".

Szólt arról is, hogy az együttműködés területe a megyei vezetésre is kiterjed. Emlékeztetett, a megyei közgyűlésbe jutók pártlistáról kerülnek be, és "a település szempontjából sem közömbös, hogy kik fogják elosztani azokat a területfejlesztési forrásokat, amelyekről ezentúl  a megye dönt".

A házelnök az Európai Bizottságban az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó tárca élére jelölt Navracsics Tibor biztosjelölti meghallgatásával kapcsolatban közölte: folytatódik mindaz, ami eddig történt.  Álláspontja szerint a támadások mögött már "az életünket, a civilizációnkat meghatározó értékekről van szó, most már ezekről folyik a háború".

A fórumon kérdésre válaszolva a házelnök azt mondta: fogalma sincs, milyen tanácsokra számít Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Zoltai Gusztávtól, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt ügyvezető igazgatójától. Közölte: azokkal ért egyet, akik azt gondolják, hogy "ez egy olyan rossz döntés volt, amelynek a súlyát nehéz is igazából mérlegelni".

Megítélése szerint ennek a döntésnek nagy a morális ára, mert "Zoltai Gusztáv mindent megtestesít, amit az elmúlt 24 évben nagyon nehezen tudtunk elviselni". Mint mondta, érteni véli Lázár János szándékait, de a kinevezett tanácsadó "nem az az ember, akivel bármilyen közösséget kell vállalni".

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Látjuk, hogy nagyon fontos. Van pofátok azzal zsarolni a lakosokat, hogy ha fideszesre szavaznak akkor lesz pénz, ha nem akkor semmi jóra ne számítsanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Az biztos, hogy minden eddigi választásnál fontosabb a fidesznyikek számára, hiszen egy-egy település vezetését öt évig uralmuk alatt tarthatják. Hogy ezt megtehessék a zsarolástól se riadnak vissza.
miazavalami
@szandokan: 8%-os vámpótlék bevezetése az energiahordozókon kívül minden árura (március 20-tól).
A forint 9%-os egyszeri leértékelése, illetve a forint csúszó leértékelésének bevezetése (kezdetben havi 1,9%-os mértékben). Főképp a leértékelés és a vámpótlék bevezetése következtében felpörgött az infláció, jelentősen csökkentve a bérek reálértékét.
A nominálbérek emelkedésének korlátozása az állami szférában (ami a magánszféra béreire is hatott).
A felsőoktatás, a fogászati ellátás ingyenességének megszüntetése. A felsőoktatásban munkaerő-leépítési normákat határoztak meg. A gyermekgondozási segélyre, családi pótlékra, gyermeknevelési támogatásra jogosultak körének szűkítése. Csökkentették a gyógyszerek állami támogatását, felemelték a nyugdíjkorhatárt.
A linkedből másoltam ki a Bokros csomag főbb elemeit

Ehhez képest most mi van?
szandokan
@miazavalami: Miért, ez nem elég? Szerinted hányan döngetnék a parlament falait ha ez még egyszer megtörténne?
miazavalami
@szandokan: Azt kérdeztem. Most mi van? Lécci nézz utána!
dzurinda
@szandokan: Árulj már el valamit: Bokros hogyan csinálhatna újabb Bokros-csomagot főpolgármesterként? Attól ő még nem fog törvényeket hozni, csak rendeleteket.
szandokan
@dzurinda: Természetesen sehogy. Én csak felvázoltam mi lenne akkor, ha miniszterelnök lenne egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.