Mintegy százezer aktivistával mozgósítja szavazóit a Fidesz-KDNP az október 12-ei önkormányzati választás utolsó hetében – közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus a rezsicsökkentés folytatását és a bankok elszámoltatásának megvédését említette az önkormányzati választás fő tétjei között. Ezek voltak az elsődleges témák a kormánypártok mintegy 220 kampányfórumán is – tette hozzá.

A kormánypárt alelnöke arra kérte az embereket, hogy együttműködő önkormányzati vezetőket válasszanak, a kabinet ugyanis a helyhatóságok bevonásával akarja végrehajtani azt a gazdaságfejlesztési programot, amelynek alapján az európai fejlesztési források 60 százalékát kis- és középvállalkozások támogatására fordítják majd. E program megvalósítása az önkormányzatok nélkül lehetetlen, mert az ő birtokukban vannak az ehhez szükséges helyi, például a cégekkel kapcsolatos információk – mondta.

A baloldali ellenzékről Kósa Lajos úgy fogalmazott: egy politikai háborúhoz használnák fel eszközként az önkormányzatokat.

Hozzátette, szerinte Budapesten kifejezetten csalódottak a baloldali szavazók, és a Fidesz több olyan visszajelzést is kapott, hogy a baloldali választók közül is sokan csak a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjére, "Tarlós Istvánra tudnak támaszkodni".

Kósa Lajos közölte: az önkormányzati választással lezárul "a nagy választási év", ezt követően "rá tudunk fordulni arra, hogy az ország azt a programot, azt a pályát fussa be, amit mi (...) az emberekkel megbeszéltünk". Célként fogalmazta meg, hogy a gazdasági növekedés legalább olyan ütemű legyen, mint most, és hogy több mint ötmilliónyian dolgozzanak az országban.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP a jövő évi költségvetés tartalmának mielőbbi nyilvánosságra hozatalát követelte, a fideszes politikus úgy reagált: a büdzsé előterjesztésének "zárt rendje" van, amit "pártfelhívásokra" hiba lenne módosítani.

Kérdésre válaszolva közölte: biztosan nem lesz megszorítás a költségvetésben, "szeretnénk a feszes költségvetési gazdálkodást továbbvinni".

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
@Horizont: Hozzám jöhetnek a fityesz aktivisták, a kutyám nem egy liberális lélek inkább illiberális :-)))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@nyanya001: én inkább arra gondoltam, hogy ez már annyira megalázó... nagyon sajnálom azt a két nőt, aki ilyen helyzetbe került, hogy ezt kelljen csinálnia.
nyanya001
@pbalage: Elképzelhető, hogy közmunkások és rájuk kényszerítették
a tábla hordozását, mert másképp nem kapnak majd munkát !
Ezektől ez is kitelik !
m.macskosz
@nyanya001: tegnap, 19:34 ...meg egy méretes sodrófád, ha jól látom! :)
nyanya001
@m.macskosz: Teljes a fegyverarzenálom, a nem kívánt látogatókra
felkészültem :))
Jankó123
@Edikeje: Ok! Akkor valami más okból kifolyólag kerültek utcára!
:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.