Mintegy százezer aktivistával mozgósítja szavazóit a Fidesz-KDNP az október 12-ei önkormányzati választás utolsó hetében – közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus a rezsicsökkentés folytatását és a bankok elszámoltatásának megvédését említette az önkormányzati választás fő tétjei között. Ezek voltak az elsődleges témák a kormánypártok mintegy 220 kampányfórumán is – tette hozzá.

A kormánypárt alelnöke arra kérte az embereket, hogy együttműködő önkormányzati vezetőket válasszanak, a kabinet ugyanis a helyhatóságok bevonásával akarja végrehajtani azt a gazdaságfejlesztési programot, amelynek alapján az európai fejlesztési források 60 százalékát kis- és középvállalkozások támogatására fordítják majd. E program megvalósítása az önkormányzatok nélkül lehetetlen, mert az ő birtokukban vannak az ehhez szükséges helyi, például a cégekkel kapcsolatos információk – mondta.

A baloldali ellenzékről Kósa Lajos úgy fogalmazott: egy politikai háborúhoz használnák fel eszközként az önkormányzatokat.

Hozzátette, szerinte Budapesten kifejezetten csalódottak a baloldali szavazók, és a Fidesz több olyan visszajelzést is kapott, hogy a baloldali választók közül is sokan csak a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjére, "Tarlós Istvánra tudnak támaszkodni".

Kósa Lajos közölte: az önkormányzati választással lezárul "a nagy választási év", ezt követően "rá tudunk fordulni arra, hogy az ország azt a programot, azt a pályát fussa be, amit mi (...) az emberekkel megbeszéltünk". Célként fogalmazta meg, hogy a gazdasági növekedés legalább olyan ütemű legyen, mint most, és hogy több mint ötmilliónyian dolgozzanak az országban.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP a jövő évi költségvetés tartalmának mielőbbi nyilvánosságra hozatalát követelte, a fideszes politikus úgy reagált: a büdzsé előterjesztésének "zárt rendje" van, amit "pártfelhívásokra" hiba lenne módosítani.

Kérdésre válaszolva közölte: biztosan nem lesz megszorítás a költségvetésben, "szeretnénk a feszes költségvetési gazdálkodást továbbvinni".

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
@Horizont: Hozzám jöhetnek a fityesz aktivisták, a kutyám nem egy liberális lélek inkább illiberális :-)))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
És jövö hónapban a ksh megint ujjong hogy lám...megint 100 ezerrel kevesebb a munkanélküliek száma...
Clavigo
" Biztosan nem lesz megszoritás...stb"...Ezt el is hiszem,mert az 1700 mrd-os "költségcsökkentés" rátok,Lala ,nem fog vonatkozni.H@nyok tőletek..
miazavalami
Én ezt nem értem! A magyarországi gazdasági növekedést rajtuk kívűl sehol a világon nem vették észre.
Együttműködő önkormányzati emberek = fideszesek . Ez viszont teljesen egyértelmű. ha nem fideszes a polgármester akkor a településnek coki a pénzektől.
Nem lesz megszorítás. Persze mert ők ezt kiígazitásnak vagy mi a francnak hívják
Rezsicsökkentés folytatása. Mennyivel is emelkedtek a rezsiköltségek?
Bankok elszámoltatása. Na ez nagyon faramuci. Ők ugye rögtön törvényt hoztak saját maguknak. Ez volt a végtörlesztés, aztán jött az árfolyamgát amivel a szarnak adtak egy pofont..., most meg az elszámoltatás. 6 éve tojózzák már a szegény embert ezekkel az ígéretekkel. nehogymár bemeséljék hogy ez nekünk semmibe se fog kerülni.
bakegya
De jó,előre adják a pofázmányukat a jövő januári lenyúlásaikhoz!-minden technikát érdemes lesz felhasználni-mekkora dilimozi lesz!
nyanya001
Mi van ?
Ekkora sz@rban vannak ?
A Kövér(k)ecske azt mondta hogy őket nem lehet legyőzni !
joopapa
@Horizont: Hozzám jöhetnek a fityesz aktivisták, a kutyám nem egy liberális lélek inkább illiberális :-)))))
almosd
Lali már megint kétértelműen beszél és csak ködösít,milyen emberekkel mit beszéltek meg ?,és a költségvetést minek kel módosítani csak be kel mutatni ,vagy akkor kozmetikázva lenne ,mert a választás után már mindegy mekkora lesz a költségvetés .
Senara
Nem értem , fenyegetőzésük szerint, ahol nem rájuk szavaznak , nem kapnak a suskából . Miért ragaszkodnak mindenhol a nyeréshez ? Haveri városokba ömlene a pénz , %- lék hegyek mennének a zsebekbe ! Nézem a profilból Lalit , hát , nahát , hogy fogalmazzak , nyaka tűnik el , lehet ortopédiai problémája van .
nyanya001
@Horizont: Nekem meg jó nagy lapátom van ! :))
darwin
@joopapa: @Horizont: Az enyém meg mérges és antiszociális.
coni
Az adósmentésből pont annyi lesz mint az elmúlt években. Ahogy az államadósság sem csökken (7-8000Milliárddal nőtt), a gazdaság se szárnyal, a munkanélküliség nő, a KKV-k száma pedig minden évben csökken.
Ezen az se segítene ha 500.000 fideszes menne ki az utcára a választásokig.
F_Viktor
@miazavalami: Írod:
"Ők ugye rögtön törvényt hoztak saját maguknak. Ez volt a végtörlesztés, aztán jött az árfolyamgát amivel a szarnak adtak egy pofont..., most meg az elszámoltatás. 6 éve tojózzák már a szegény embert ezekkel az ígéretekkel. nehogymár bemeséljék hogy ez nekünk semmibe se fog kerülni."

Jól írod...
Egyedül a végtörlesztők jártak jól, valamint a már kifizetett volt devizahitelesek.
A többinek coki, mert a beígért árfolyamcsökkentésből semmit nem kapnak, az akkori hivatalos devizaárfolyamon lesz a forintosítás. Valamint az is meghökkentő, hogy immár jövő év szeptember 30.-ig kell a bankoknak elszámolni.
Jankó123
Jön a "Narancsiszap katasztrófa"!
:-)))
volvós
..." Százezer fideszes lepi el az utcákat holnaptól ..."...

Jajjjj, jön a békamenet???
joopapa
@darwin: Akkor a kutyád biztos megértő lesz, mikor elmagyarázzák neki aktivisták hogy a rizsa csökkentés miatt jutott neki több velős csont, miközben a gatyáját szedi le róla :-))))
Mobil123
Csak szólok hogy engem egy fideszes aktivista se szólítson meg ! (nagyon morcos tudok lenni és durva ha rossz napom van )
miazavalami
@F_Viktor: Sok meghökkentő dolog van itt. És lesz is. Sajna.:-(
vukkocska
Ez is egy hír: ellepik Budapesten a hibrid buszok. Most meg jönnek a hibrid fideszesek. Clive és Elsa sztártudósok úgy látszik, befejezték a kísérletüket. Ennek meg az agya hibrid. Majommal keresztezték, az biztos. Most gondolkodnak gazdaságfejlesztési programon, ezért kell a győzelem nekik. Eddig mi a túrót csináltak a stadionokon és a mutyizáson kívül. Semmit.
F_Viktor
@miazavalami: Sokan beleélték magukat, hogy majd milyen jól járnak ezzel a bankok kibabrálása törvénnyel, ők fognak nagyon meglepődni. Már a tavaszi pénz a zsebbe ígéretből is ősz lesz. Vagy ki tudja mikor, mi valósul meg.
miazavalami
@vukkocska: Nana! A majmok igen értelmes állatok! :-)
miazavalami
@F_Viktor: Ha össze is hoznak valamit, akkor sem fogják teljesen " kárpótolni" azokat akik a legnagyobb bajban vannak.
Ismerek pár deviza adóst, és nem hiszem hogy azoknak akiknek már a házát is elárverezték fillérekért nagy segítség lenne ez a csomag.
Vagy azokon akik az utolsó fillérből nyögik a részletet. Ők már úgy tönkre vannak menve hogy ha visszaállítanák az eredeti törlesztő részletet se tudnák nagyon fizetni.
Szimba
"Mintegy százezer aktivistával mozgósítja szavazóit a Fidesz-KDNP az október 12-ei önkormányzati választás utolsó hetében – közölte Kósa Lajos," - Miből finanszírozzák?
Toby
Sz*r van a palacsintában ! A korábbi birkavonulásokkor még 400.000 darab karámbeliről bégettek, már csak 100.000 darab maradt ?
vukkocska
@Szimba: Belőled, belőlem, belőlünk.
F_Viktor
@miazavalami: Éppen a rászorulók azok akik nem járnak jól (de rosszabbul sem), ők azok akiket a hatalom 4,5 éve hazugságban ringat.
De ha folyamatosan, átlátszó, hazug ígéretekkel választásokat lehet nyerni, akkor nincs mit mondanom.
miazavalami
Látod hogy lehet. Ezeknek az embereknek nincs más lehetőségük mint bízni...
hetöndöe
Kapukat ,ajtókat bezárni,kutyákat kiengedni !
Toby
Tele lesz birkasz*arral minden utca !
Meine Ehre heisst Treue
@Horizont: Sajnos így van. Ezért nem megyek most sem választani.
kkalman
Ezek mindenhová be akarnak bégetni? Hát, hozzám ne jöjjön bégetni!
Szimba
@vukkocska: Hát tudom én! És miért tűrjük?
bundi
Mi szösz előre hozták május elsejét...éljen a párt és tisztelt vezére...
darwin
@joopapa: A kutyámnak /értelmes jószág /már elmagyaráztam a rezsicsökkentést.Erősen bevadult a felemelt bolhairtó és ebadó miatt.Megemlítettem neki,hogy a chippelés is a regnáló kormány antidemokratikus ötlete volt.Az elektromosság,a gáz és távhő árának csökkentése nem igazán érdekli,mert bundája van és a a sötétben is lát.Szeretettel várjuk a fideszt,csak hogy érezzék a törődést.
Ja!Csak veszettség ellen van beoltva,birkák ellen nem.
pbalage
csak kutyával megyek közterületre, de mindenkinek előre szólok,
hogy a én Cézárkámnak egészen komplex politikai nézetei vannak.
www.hirextra.hu/data/Image/tudomany/2008/01/15/kigyurt2.jpg
bundi
@F_Viktor: most épp buszozok majd később de ez megér egy misét...
Meine Ehre heisst Treue
Remélem eljön még az idő, amikor rohadt narancsot fognak zabálni az elvakult seggfejek!
lópicigáspár
Engem két hete ágyhoz vert az influenza! Nagy nehezen kilábaltam belőle, most meg ez...!
nyanya001
@lópicigáspár: Remélem meggyógyultál ! :)
nemkati
@nyanya001: Nyanya, benned van minden reményünk. Menj ki a lapátoddal, és verd szét őket! :)
Én is rájuk uszítom a macskát, jobb híján. :(
bundi
@F_Viktor: szóval:
"Sokan beleélték magukat, hogy majd milyen jól járnak ezzel a bankok kibabrálása törvénnyel, ők fognak nagyon meglepődni. Már a tavaszi pénz a zsebbe ígéretből is ősz lesz. Vagy ki tudja mikor, mi valósul meg."
azt mondod kibabrálnak a bankokkal?
szerintem csak az ország pénzéből (amit ugyan matolcsy a sajátjaként kezel)
csinálnak egy igencsak költséges reklámot maguknak...
hvg.hu/gazdasag/20140924_Matolcsyek_adnak_1000_milliardot_a_bankok/
mert a jelek szerint ki is fizeti a cehhet...
"A jegybank 3 milliárd eurót (mai árfolyamon 930 milliárd forintot) ad a devizatartalékából a bankoknak a devizahiteles mentőcsomaggal összefüggésben, jelentették be az MNB mai tájékoztatóján. A jegybank ezzel azt akarja elkerülni, hogy a forint vészesen gyengüljön a devizahitelek küszöbön álló forintra váltásakor. Ma fogadja el a parlament a mentőcsomagot, a devizahiteleket pedig jövőre fogják forintosítani."
tehát nagyon úgy fest ezzel a devizahiteleseket az emberek a sajátjukból mentik...
1000 milliárddal...
tehát 10 millió lakosra számolva ez 100 000 fejenként egy 4 fős család közel félmillióval száll be az adósmentésbe akár volt hitele akár nem...
(szandokán ha nem füllent akkor kb 700 000-el)
de nézzük másképp...annak idején a vállság kirobbanásakor a gyurcsányék kb ennyit hiteleztek tovább a bankoknak, az imf hitelből...amit a fidesz kormány alatt a bankok vissza is adtak...
vagy más oldalról...ez az összeg a paksi hitel harmada...van itt pénz dögivel emlékszel mit mondtam a devizatartalékról, hogy a torkára fognak lépni?
abból megy most a gazdaság élénkítés is a matolcsy féle növekedési hitelprogram I-II...
és látod tovább "nő" a devizatartalék "de 2011 végén 37,774 milliárd is volt, sőt 2011 szeptemberében 38,768 milliárdon is állt."
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/08/nott-a-magyar-devizatartalek/
Dr. Felipe
A trágyadombot lepjék el amit összehordtak 4 év alatt.
lópicigáspár
@nyanya001: Sose leszek tökéletes! :-) És tetszik az új avatárod! Megígérem nem mondom neked, hogy jobban teljesít! Az a nyújtófa nagyon komoly, és intenzívre se szeretnék kerülni! :-)
bundi
@Szimba: az adód egy százalékából akármire is ajánlottad fel...például...
De uniós pénzekből is ...vagy a vörösiszap pénz maradékából...
Desischado
@lópicigáspár: Jó egészséget, vigyázz magadra! Nekem cicáim vannak, de a kamrában van lapát szerencsére! Jöhetnek a fideszesek!
F_Viktor
@bundi: Bocsi, de nem értem miért gondolod, hogy itt most bankmentés a cél, s a Zemberek pénzét osztja el a bankoknak Eltolcsy?

Amint én is írtam, a devizahitelek forinthitelesében vesz részt az MNB, s az ebből adódó devizaárfolyam különbözet nála, az MNB-nél fog realizálódni. S nem 20-30 forint euróként, mert a Jegybanknál elvileg ott van a 2008. novembere és 2009. márciusa között az MNB által felvett 1,4 milliárd euró IMF hitel és amit Bajnai a forint védelmébe lehívott 12 milliárd euró devizatartalék.
Itt mindjárt 50 forint/euró árfolyamnyereség realizálódik mikor Eltolcsy forintra váltja az eurót.
Tehát a 3 milliárd eurón nyerni fog 150 milliárd forintot.
bundi
@F_Viktor: nem a bankmentés a cél... A bankok csak asszisztálnak a kormány önpolírozásához amit devizaadósmentés néven grundoltak össze...ha nem tennék szép summát buknának...így viszont a kormány kártalanítja őket ha nyugton maradnak...az meg csak hab a tortán hogy a matolcsy közben 60-90 milliárdnyi zsebpénzt kap...ami ugye el is tűnhet alapítványokon keredztül mint annak idején a székházpénz...
bundi
@F_Viktor: szóval én csak azt akartam ezzel mondani hogy ezt is az állampolgárok állják a devizatartalékzkból akár csak ezt a nagy gdp növelő növekedési hitelprogramot...de ugye a devizatartalék is véges...
coyote3
Szegény agyatlan trollok! Megdöbbentő, hogy ezek milyen pofátlanul használják ki az emberi butaságot...
dr. prédikátor
A fütyisz-es sáskahad ellepi az utcákat!!!Előkészíteni a féregirtókat!!!Spray, fa testápoló,szívlapát,lángszóró!!!
nyanya001
@nemkati: A sodrófám is a kezemben van :))
nemkati
@nyanya001: Az jóóó! Jobbról a lapát, balról a sodrófa, ebből talán értenek. :)
Jankó123
Feloldották a kilakoltatási moratóriumot?
:-D
világlátó
@F_Viktor: ..és még néhányan, akiket ugyancsak tisztelettel köszöntök. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a barátokat kimentik a rossz hitel terhei alól. Aztán megvárják a választásokat, majd ezt követően visszaosztják a hazai lakosságra a teljes deviza alapú hitel összes terhét. Már nem is értem miért lepődünk meg ezen. Az ezzel kapcsolatos kommunikáció előre megtervezett , a cselekmény pedig megszervezett. Nem véletlenül emelte ki a miniszterelnök, hogy erre a korábbi liberális szocialista kormány nem lett volna képes. Elismerem, tényleg nem lett volna képes, már csak a fidesz, kdnp ellenzékisége miatt sem, de anélkül sem. Ezt is lenyeljük, márcsak azért is, hogy legyen vége ennek a dögunalomig zengő lózungnak. Az egyetlen tanulsága a történetnek talán az lesz, hogy a lakossági hitelezés, mind az egyén, mind a bank részéről talán megfontoltabb lesz. Ennek ellentmond a - fogyasszon, vásároljon többet és mégtöbbet - szándék, de a vásárlóerő összetétele, arányai és a fogyasztás mértéke azért érdekes statisztikai eredményeket hozhat, amire kíváncsi leszek.
Jó lenne, ha megfordulna a jelenlegi trend. Mármint a többet fogyasztunk, mint amire valójában szükségünk van, de annál mindenképpen többet, mint amire fedezetünk van. Ilyenkor jutnak eszembe a korabeli május elsejei tömeggyűlések szlogenjei, mint például a " .. termelj többet , jobban élsz ! Most pedig úgy néz ki ez, hogy fogyassz többet, jobban élsz !
pbalage
@nyanya001: húúú... ez már nagyon durva...

a kép Baján készült a Szabadság út 25 előtt.
(nem vagyok odavalósi, de vettem a fáradságot és kikerestem a képen látható információk alapján)
nyanya001
@pbalage: Lehet, hogy a vesztüket érzik ?
Bár igazam lenne és sok helyen elvesztenék a választást !
pbalage
@nyanya001: én inkább arra gondoltam, hogy ez már annyira megalázó... nagyon sajnálom azt a két nőt, aki ilyen helyzetbe került, hogy ezt kelljen csinálnia.
nyanya001
@pbalage: Elképzelhető, hogy közmunkások és rájuk kényszerítették
a tábla hordozását, mert másképp nem kapnak majd munkát !
Ezektől ez is kitelik !
m.macskosz
@nyanya001: tegnap, 19:34 ...meg egy méretes sodrófád, ha jól látom! :)
nyanya001
@m.macskosz: Teljes a fegyverarzenálom, a nem kívánt látogatókra
felkészültem :))
Jankó123
@Edikeje: Ok! Akkor valami más okból kifolyólag kerültek utcára!
:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.