Akik változást akarnak, azoknak vasárnap el kell menniük szavazni, hogy megmutassák, létezik egy olyan Magyarország, amely végtelenül elégedetlen azzal, ahogyan a dolgok mennek – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke hétfői mosonmagyaróvári fórumán.

Gyurcsány Ferenc a "demokratikus ellenzéki erők" összefogásáról úgy nyilatkozott: "vagy egymásra találunk és sikeresek leszünk, vagy még jó néhány cikluson keresztül itt ülhet a nyakunkon Orbán Viktor, ebbe még belegondolni is rossz".

Hozzátette, hogy csak lépésről lépésre lehet visszaszorítani a jelenlegi hatalmat.

"Együttműködésre vagyunk kötelezve" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki az első két választásra utalva arról beszélt, nem történt politikai fordulat Magyarországon, noha a kormányoldalnak "ügyeskednie, ravaszkodnia kellett", mert a négy évvel korábbi szabályok szerint elvesztette volna kétharmados többségét.

Az önkormányzati választás esélyeiről szólva Gyurcsány Ferenc arról a várakozásáról beszélt: a nagyobb települések ellenzéki polgármesterei megőrzik posztjukat, a jelenlegi néggyel szemben hét-tíz kerületnek lehet baloldali vezetése, és fél tucat vidéki nagyvárosban is elvesztheti székét a kormánypárti településvezető.

A DK elnöke szerint ma nem részletkérdésekről folyik a vita, hanem arról, hogy az ország inkább Azerbajdzsánhoz fog hasonlítani vagy Ausztriához, hozzátéve, hogy "Magyarországon meteorológiai és politikai értelemben is az uralkodó széljárás nyugati".

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Én minden szavazáson ott voltam. De kezdem azt érezni adtam a szarnak egy pofont. Egy viszonylag élhető országból összehoztak egy élhetetlen mutyi birodalmat. Na ezért érdemes?
Ja ! Azt sose értettem meg hogy ha én nem szavazok a fideszre akkor hogy a francba nyertek? He?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Lehet függetlenre szavazni, de az is azt fogja csinálni, amit a párttöbbség elvár tőle.
Csizmás Kond
@Horizont: ...és nem félsz hogy elsül ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...megkapom ?...hogy ?...elsütöd az én savazócédulámat is ?...:)))
koszpeko
@Csizmás Kond:
Igen.
Te egy D.K. szavazóval beszélgetsz.
Én egy macskával beszélgetek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.