Új ciklus kezdődik az önkormányzatok életében és új korszakot nyithatnak a makóiak is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a promenad.hu-nak és a Rádió 7-nek adott  keddi interjújában.

A kormányfő telitalálatnak nevezte Farkas Éva, a Fidesz-KDNP makói polgármesterjelöltjének programját, és hangsúlyozta, a kormány közel 20 milliárd forint értékben hajlandó lesz elkötelezni magát egy ilyen program mellett.

A miniszterelnök az interjúban kiemelte, az a gazdaság, amely megpróbálkozott azzal, hogy munka nélkül tartsa fenn magát – spekulációk, pénzügyi manőverek, vagy szociális alapon szétosztott pénzek –, az a gazdasági rendszer megbukott, "ezt hívjuk ma európai gazdasági válságnak. Mindenki látja Európában, hogy csak azok az országok maradnak talpon, ahol az emberek hajlandóak dolgozni" – tette hozzá.

A kormányfő kifejtette, Magyarországon a dolgozók 73 százalékának a kis- és középvállalkozások adnak munkát, ezért a kormány is jelentős fejlesztési forrásokat szán ennek a szektornak a következő néhány évben.

Orbán Viktor szerint "a mezőgazdaság nehéz dolog, a mezőgazdaságból megélni az kemény élet". A kormány azonban állami földek bérbeadásával, fejlesztési forrásokkal segítséget tud nyújtani, azoknak, akik belevágnának – mondta, hozzátéve: "egy dolgot viszont nem tudunk megtenni: hogy dolgozunk helyettük!"

A miniszterelnök hangsúlyozta, a mezőgazdaság előtt szép jövő áll, és ebben komoly szerep jut a Csongrád megyében komoly hagyományokkal rendelkező élelmiszeriparnak.

A kormányfő arról is beszélt a városban, ahol tucatnyi Makovecz-épület van, hogy óriási értéket képvisel a Makovecz-hagyaték. Makó előtt komoly lehetőségek állnak, ha lesz szándék a kormány kinyújtott kezének elfogadására – tette hozzá.

Orbán Viktor azt mondta, úgy érzi, Makó már elvesztette lendületét. "Itt kell egy új kezdet, egy új start, egy új elrugaszkodást és egy új korszak" – jelentette ki.

Azt is hangsúlyozta, nagy lehetőségek állnak Magyarország előtt, hiszen komoly korszak kapujában állunk. Kár volna Makónak ebből kimaradni, de csak akkor nem fog, hogy ha fiatal, lendületes, elszánt, a következő években minden erejét a város érdekében mozgósítani akaró és tudó városvezetés áll majd a település élén. Erre most van lehetőség – jelentette ki Orbán Viktor.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Ez az eredmény köszönhető a bal oldali pártok bénázásának is, ami lehet hogy szándékos, mert ennyi hibát már nem lehet véletlenül elkövetni.
Sokan vannak úgy, hogy O.V. és a Fidesz leváltásnak esélye a jobbiknál van (sajnos). Kialakulóban egy olyan vélemény, hogy már-már mindegy melyik párt, de végre valaki takarítsa már el ezt a gátlástalan, hazug vezetőt és pártját.
Jankó123
"A jól megválasztott betét" az igazi segítség a nehéz napokon!
:-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.