A magyar kormány egyik legnagyobb eredményének nevezte Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke csütörtökön Belgrádban azt, hogy jelentős lépések történtek a magyar-szerb történelmi megbékélési folyamatban.

Németh a Történelmi főhajtás a Délvidéken című kiadványt mutatta be az Új kezdet? A kultúra, mint lehetséges híd magyarok és szerbek között című konferencián. Felsorolta mindazokat a lépéseket, amelyek oda vezettek, hogy tavaly a vajdasági Csúrogon Áder János magyar és Tomislav Nikolic szerb elnök közösen hajtott fejet a második világháborúban és utána ártatlanul kivégzett magyar és szerb áldozatok emléke előtt.

Németh Zsolt kiemelte, hogy a két nép közötti megbékélés folytatása a kultúrára tud épülni, mert a kultúra a történelem és a jog felett áll, és "ez hordozhatja a megbékélésnek, a toleranciának a tartalmait és értékeit".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Adott helyen elhangzott propagandaszövegben mindig az adott helyhez köthető "eredmény" a legnagyobb.
Fradigege
Remélem szóltak Délvidéken a rác lakosságnak, hogy akkor mostantól légyszi' ne verjetek félholtra Magyarokat. Esetleg ne firkálják össze a Magyar házakat, hogy halál ránk. Vagy ne gyalázzák tovább a temetőket. Ilyesmi. Valaki szólt, nem tudjátok? Zsóti szólt nekik? Nikolicka segít szólni? Vagy csak jól végezte dolgát Tomislav, oszt hazament. Mormolta magában: milyen kis naiv ez a Zsóti hülye gyerek. Kíváncsi leszek erre az eredményre, az első gyalázatnál. Akkor nem fogjuk a Zsótika hangját hallani az eredmények tükrében.
bundi
Tehát akkor a vajdaságban többé nem lesz többé magyarokat érő atrocitás...ja és ez természetes3n csak a viktornak köszönhető és semmi köze ahhoz hogy ők is be akarnak lépni az unióba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.