Az állami tulajdonban lévő MKB Bank Zrt. tulajdonosi jogait csütörtök este hét órától a Lázár János vezette Miniszterelnökség gyakorolhatja – írja a Napi.hu.

A bank állami kézbe kerülését eredményező adásvételi ügylet 2014. szeptember 29-én zárult. Az akkori bejelentés szerint a magyar állam 55 millió eurót fizetett az MKB részvényeinek 99,99 százalékáért. Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa szeptember végén hagyta jóvá a tranzakciót. A döntés egyúttal a bank által teljesen vagy részben birtokolt leányvállalatokban való állami tulajdonszerzést is jelent.

A korábbi bejelentés szerint a magyar kormány célja, hogy az MKB-t aktív, jövedelmező bankká alakítsa át, a pénzintézet legkésőbb 2016-tól már nyereségesen működhet. A részletes stratégiai kidolgozása és elfogadása az év végéig történik meg – tette hozzá a Napi.hu.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Végre egy Egy hozzáértő vezető a NER-ben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
jujjuj--kecskére-a káposztát.Majd megjön a Deficit elvtárs is,és a hiányt,majd az állam pótolja.F@szt az állam---a polgárai.
Manhattan
Este fél hétkor kijön egy Magyar Közlöny, és kimondja: este héttől a Miniszterelnökség (lásd még: Lázár János) gyakorolja a tulajdonosi jogokat az MKB fölött..!!
Cicamama55
Nekem is nagy banki tapasztalataim vannak! A Gazdálkodj okosan társasjáték rendszeres gyakorlásával szereztem meg. Ő vajon mivel?!
mate03
@coyote3: Nem semmi! Kecskére káposztát!?
almosd
Na annyi a befektetők megtakarításainak,és kamatjainak ,vagy hívjuk inkább mosodának a bankot.
Vizual
Mondjátok ? Ha már olyan nagy barátságban vagyunk az oroszokkal nem kellene már kölcsön kérnünk az Auróra cirkálót ? Csak egy lövés erejéig a Parlamenthez ! Igaz addigra már a Várban lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.