Szóltak, hogy baj lesz, baj lett. Most meg rohan a kormány, hogy segítsen a felszámolásnál. Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítették a felszámolás alatt lévő szolnoki Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft.-t egy csütörtökön, a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben. A törvény szerint a kormány akkor csinál ilyet, ha egy cég például felszámolás alá kerül, és az adósságai rendezéséhez, a hitelezőkkel való megegyezéshez, a cég reorganizációjához nemzeti érdek fűződik. A Vidra Zoltán tulajdonába tartozó, kéménysepréssel foglalkozó, mindössze 85 főt foglalkoztató vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges, árbevétele tavaly a 150 milliót sem érte el. Felszámolására a bíróság az Ázsió Kft.-t jelölte ki, ahol érdeklődésünkre elmondták, egyelőre nem kaptak értesítést a kormány döntéséről. Ha ugyanis stratégiailag kiemelt lesz egy cég, akkor vagyonfelügyelőt, felszámolót a kormány jelölheti ki, az állami felszámoló pedig az adós vagyonát nem...

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@picike: Majd fáj, ha a Fidesz holdudvarába tartozó új tulajdonos háromszoros- államilag megszabott, kötelezően bevezetett - díjat fog tőled behajtani.
Addig örömködj!
almosd
Nem meglepő, kérdés a többiek meddig bírják.
1magyar
A kéményseprésnek egy hatósági ár kellene kéményenként amit meg lehet fizetni és megél belőle a cég.
Nem tenném kötelezővé, de nagy propagandát csinálni, hogy milyen veszélynek van kitéve aki nem tisztít kéményt!
picike
@1magyar: még jó hogy egy évben elég egyszer kotorni a kéményt
1magyar
@picike: Igen elég egyszer és szerintem tudják is,hogy hány kéményt lehet beszámolni, tehát előre tervezhetnék az évese bevételt nagyjából. Mert az mindenkinek egyéni érdeke,hogy tiszta legyen a kéménye. De van aki meg tudja csinálni magának. Társasházak biztos bevételnek számítanak, ezért kezdték el a kéményseprő vállalatok a felújítást végző cégekkel karöltve veszélyessé nyilvánítani a kéményeket. Két legyet egy csapásra - gondolták. De volt ahol villanybojlerre tértek át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.