A kitiltási botrány után az Amerikában alapított, magyar közpénzből működő alapítványból kilépett George Pataki és Tom Lantos lánya is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@human: Én épp úgy értelmezem, hogy Orbán az én adómból fizetett egy amcsi alapítványt,
hogy az lobbizzon a fidesz győzelméért. Vagy félreértelek?
human
" az alapítvány 800 ezer dollár értékű támogatást osztott szét számos Egyesült Államokban bejegyzett szervezet között az áprilisi országgyűlési, és a májusi EP választás előtt."
Ezen usa-ban bejegyzett szervezetek nem köthetők véletlenül itthoni magyar kormányközeli emberekhez? Ha így van, akkor erős a gyanú, hogy ez a 800 ezer dollár közpénz a fidesz kampánykasszáját gyarapította valójában.
m.macskosz
@human: Én épp úgy értelmezem, hogy Orbán az én adómból fizetett egy amcsi alapítványt,
hogy az lobbizzon a fidesz győzelméért. Vagy félreértelek?
human
@m.macskosz: Először én is a te értelmezésed szerint gondoltam, hogy az amerikai közvéleményt kívánják a tényekkel szemben befolyásolni, ahogy a magyar lakosságot is igyekeznek megvezetni. Az alapítvány funkciója elsőre valóban így értelmezhető.

De továbbgondoltam a dolgot. Valóban ez lehet a cél? Hiszen nagyon sok idő és milliárd kellene ahhoz, hogy egy olyan hatalmas országban, mint az usa valóban mérhetően pozitív irányban változzon a kormány megítélése. Irreális ötlet. Ezért vetődött fel benne a gyanú, hogy valójában az alapítvány által pénzelt szervezetek a kormány kiszervezett tagozatai, amik a pénzt visszautalják a fideszes kampánykasszába. A pénz pedig nagyon kell a fidesznek. Egy ismerősöm csak egyszer írt alá neki és azóta minden választás előtt leveleket kap, telefonhívásokat, több sms-t, személyesen keresték fel aktivisták. És ez csak egy ember, aki valahogy a listájukra került. Hány százezren lehetnek még?
m.macskosz
@human: Hát, ebben bizony lehet valami...:(
tivoli
Megy ám az apanázs Amerikába közpénzből, mi meg a Norvégoktól várunk?
Ez is korrupció, csak Alapítványnak hívják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.