Nem különösebben izgatja a Fidesz és a kormány vezető politikusait az amerikai-magyar kapcsolatok megromlása. Ezt szűrte le a hvg.hu hétfőn a parlamentben öt kormánypárti politikussal beszélgetve.

„Majd megoldjuk”, „tárgyalni kell”, „ne arra figyelj, amit a szavazóinknak mondunk, hanem arra, amit majd teszünk” – ezekkel a már más esetekben is hangoztatott mondatokkal zárták le a beszélgetést többen is a Fideszből.

Ezután a lap szerint inkább a netadó elleni tüntetésről beszéltek, benyomásaik szerint ez volt az, ami aggasztotta őket. A kitiltási botrány kirobbanása után a kormány tagjai a „szoros” amerikai-magyar kapcsolatokról, „baráti” „szövetségesi” viszonyról beszéltek, de az október 23-i ünnepi beszédekben már élesen kritizálták az USA-t, és azzal védekeztek, hogy a nagykövetség nem hajlandó kiadni a neveket, így a magyar hivatalok nem is tudnak lépni az állítólagos korrupciós ügyben.

A lap szerint jelzésértékű, hogy az amerikai ügyvivő, André Goodfriend ezek után az internetadó elleni első tüntetésen is részt vett, és nyilvános vitába keveredett a Twitteren Kovács Zoltánnal, a kormány kommunikációs államtitkárával.

A mandátuma utolsó heteit töltő Barroso-bizottság meglepően gyorsan reagált a még csak tervezet formájában létező internetadóra, és szólított fel annak visszavonására. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a januárban Jean-Claude Juncker vezetésével felálló új testület hogyan viszonyul majd érték-alapú kérdésekhez.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Minek is nevezik azokat az élőlényeket, akik elsőként hagyják el a sűllyedő hajót???

Ezt csak a fanoknak és fannéknekÍ:
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke- miután az usákok meggyanúsítottak/kitiltottak nemes magyar állampolgárokat, majd az ifjúság illetve a focisták vasárnapra tüntetést szerveztek- szombaton megnézte a Felcsút-MTK meccset, majd elutazott Svájcba.
Igaz harcos, bátor indián.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Miklós Julianna
@mate03: Nem hazudok! És Te vagy a hülye tyúk!
Miklós Julianna
@mate03:Még legalább 20 ember tudok, hogy ezt csinálták velük!
Miklós Julianna
@Kamcsatka: elég szomorú, hogy biztosítóba mer bízni! Én biztos,hogy nem kötök senkivel biztosítást!
mate03
@Miklós Julianna: A családomban mindenki megtartotta a magán betétjét! Csodák csodája ,mindenki ,jól járt!
alte trottel
@soljanka: Nem érted? Pedig egyszerű! A svájci bankokban már nincs biztonságban a pénz, ugyanis január 1.-től a számlatulajdonosok adatait kiadhatják az adóhivataloknak. Nem véletlen, hogy annyi nemzetünknagyjának lett hirtelen koncerthallgathatnékja, múzeumnézhetnékje svájcban!
alte trottel
@Miklós Julianna: Elég ostoba hozzáállás! Egy nagy multi biztosítónál van igazán jó helyen a pénzed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.