Mindenórás kismama, a férje és az asszony 13 éves lánya halt meg a szörnyű nagyvenyimi balesetben – számolt be a Bors.

A tragédiát okozó 24 éves sofőr előzött, bevágott a család autója elé, padkának ütközött, ezért ment nekik és lökte át a Daewoo-t a szemből érkező busznak.

A benne ülő B. László, a felesége és a nő 13 éves lánya, Dóri azonnal szörnyethalt. Egyedül az asszony 8 éves kisebbik lányát, Csengét tudták élve kiemelni a roncsból. Az egyik szomszéd a lapnak elmondta, hogy a párnak nyáron volt az esküvője, a babát pedig november végére várták. 

A férfit előállították, kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását – mondta a rendőrségi szóvivő.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Már megint az okozó úszta meg a balesetet sérülés nélkül. Egy baromarc miatt meghalt egy család. Szegény kislány szülők nélkül,már is találkozott a "való" élettel.Jogsi mellé észt nem kapott.Csak sajnos jön az ügyvédúr, és bebizonyítja,a családautója volt az okozója a balesetnek. / szlovák csajszi hasonló esete / A börtön mellé az "ifjú urat" kötelezhetnék,hogy élete végéig kártérítést fizessen és hozzájáruljon anyagilag a kislány felneveléséhez.MIKOR VEZETIK MÁR VÉGRE BE EZT A TÖRVÉNY ?Talán akkor kevesebb szabálytalanul előzgető lenne.A traffipax az ilyen balesetek megelőzésében nem segít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Már megint az okozó úszta meg a balesetet sérülés nélkül. Egy baromarc miatt meghalt egy család. Szegény kislány szülők nélkül,már is találkozott a "való" élettel.Jogsi mellé észt nem kapott.Csak sajnos jön az ügyvédúr, és bebizonyítja,a családautója volt az okozója a balesetnek. / szlovák csajszi hasonló esete / A börtön mellé az "ifjú urat" kötelezhetnék,hogy élete végéig kártérítést fizessen és hozzájáruljon anyagilag a kislány felneveléséhez.MIKOR VEZETIK MÁR VÉGRE BE EZT A TÖRVÉNY ?Talán akkor kevesebb szabálytalanul előzgető lenne.A traffipax az ilyen balesetek megelőzésében nem segít.
ila51
ezt nyugodtan tehették volna a bűnügyhöz
Meine Ehre heisst Treue
@Feraj49: Nem értem, nem tudom, hogy a kormány(ok)nak miért nem érdeke megelőzni, illetve jelentősen csökkenteni az ilyen és ehhez hasonló balesetek(???) számát.
Ehhez mindössze hozzáállás és megfelelő intézkedés kellene!
levarosbukta
@Meine Ehre heisst Treue: Aztán hogyan ha szabad kérdeznem? Hozhatnak akármilyen intézkedést, aki hülye az hülye.
Feraj49
@Meine Ehre heisst Treue: Teljesen egyetértek veled.De a traffipaxos pénzbehajtás azonnali pénzhez juttatja a költségvetés. , Az elhalálozottak hozzátartozónak nem kell az okozónak fizetni kártérítést , /külön bírósági eljárás keretében polgári peres úton most is lehet,csak kevesen tudják /nem is lesz rend. Igaz,hogy milliomos csemetének a papa hamar kicsöngetné,de a kártérítés összegét a családra kiterjesztve nehezebben tudnának kibújni a fizetés alól.
Feraj49
@levarosbukta: A pszichológiai,és pályaalkalmassági vizsgálattal ki lehet szűrni az agresszív vezetőket.
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: Ezer a dolog, mindenre nem tudnak figyelni:
szappan adó, sampon adó, mosópor adó, művirág adó, távközlési adó kiterjesztése...
m.macskosz
@levarosbukta: A törvények sem túl szigorúak, de az, hogy még azokat is kijátssszák néhány jól megfizetett ügyvéd és bíró segédletével, na ott kezdődik a probléma.
Ha ad abszurdum halállal büntetnék az ilyen jellegű cselekményeket, akkor is előfordulna, de hogy csilliószorta kevesebbszer, az biztos!
Ha az ilyen Császár Előd féle "büntetés" nem létezne, már beljebb lennénk!
dömdödöm
én szigorú pszihológiai vizsgálathoz kötném a gépjármű vezetői jogosítvány megszerzését ebben az országban . Ott már szakemberek ki tudnák szűrni előre a retardáltakat .A jogosítványtól eltanácsoltak 5 évre szóló ingyen bérletet kapnának
bármire .
m.macskosz
@dömdödöm: "A jogosítványtól eltanácsoltak 5 évre szóló ingyen bérletet kapnának bármire ."
Legfeljebb a vándorcirkuszos dodzsemre! Ha valakiről kiderül, hogy egy agresszív barom,
azt miért kellene kárpótolni? Millió ember tömegközlekedik a saját pénzén, pedig nem is pszichés alkalmatlanság az oka. :)
dömdödöm
@m.macskosz: Nem mondhatod neki hogy uram !
Megérkezett a vizsgálat eredménye .
Maga egy szociopata pszihoszomatikus retardált barom vagy arra hajlamos tüneteket mutat ezért pontenciális veszély lehet ön ha forgalomba engedjük .
Annyit közölhetnek csak ,kérem ön a viszgálat alapján gépjármű vezetésére alkalmatlan . de felajánlunk egy havi bérletet hogy szokja a buszt villamost :-)
dömdödöm
Én az oktató feleségeket kérdezném meg hányszor ment haza este úgy az apjuk hogy azt mondta . Na ez biztos ki fog nyírni valakit az tuti :-(
m.macskosz
@dömdödöm: Téma off:
Az a Maci Laci avagy Medve László az avatarodon remélem, nem kocsival van!
Mert úgy látom a krigli sörére vár ott a sörpadnál. :)
dömdödöm
@m.macskosz: Málnaszörpöt rendelt és érdekes senki nem meri kihozni :-)
Fradigege
Fűnek-fának jogsit adnak. Ez a végeredmény.
KERKA
@dömdödöm: Parancsolj kérlek, válassz belőle:))

www.bodzaszirup.hu/van itt minden:))
dömdödöm
@nyanya001: jó volna ha elkapnák még mielőtt elintéz ez is egy családot :-(
nyanya001
@dömdödöm: Nem hiszem el, ez a kép hetek óta ismert a fészbukon
az Index nem először ír róla, a rendőrség meg sz@rik az egészre !
dömdödöm
@nyanya001: nem könnyű ekapni egy piros furgont ismert rendszámmal ,feltehetően regisztrált érvényes autopályamatricával ,tudod mennyi ilyen jár ? rengeteg és mind leszoritgat 130 - nál :-(
Január
@Feraj49: Szerintem ilyen esetben a gyámhivatalnak hivatalból meg kellene indítani a kártérítési eljárást, hiszen a kislány kiskorú, és a gyámhivatal képviseli, míg nincs gyámja.
alte trottel
@levarosbukta: Például úgy, hogy szorgosdolgos rendőreink nem a bokor mögött vernék a vernivalójukat a két éve kinnfelejtett 30-as táblánál fotózkodva, hanem civil küllemű kocsikban járkálnának a forgalomban és _AZONNAL_ kiemelnék az ilyen elmebetegeket!
miamacska
Tényleg nagyon sajnálom a családot. Tény, hogy aki ekkora ködben ilyen eszetlenül vezet, az nem érdemel bocsánatot. De! Aki ekkora ködben kiteszi magát és családját annak, hogy biztonsági öv nélkül autózzon az nem hibázott?
alte trottel
@nyanya001: És már megint kitakarják a rendszámot azok a gerinctelen sugárbanfosó díszfaszok az Indexnél! Egy autónak _NINCSENEK_ személyiségi jogai!
alte trottel
@miamacska: 1. Hol szerepel a hírben, hogy bármelyik áldozat is nem volt becsatolva?
2. Láttad a képeket? Az az isteni csoda, hogy abban a felismerhetetlenné gyűrt roncsban valaki _EGYÁLTALÁN_ túlélte!
levarosbukta
@alte trottel: Állhat a rendőr akármilyen civil autóban akárhol ha egy hülye gondol egyet aztán a leglehetetlenebb helyzetben előzni kezd. Ott már az atyaúristen sem tud közbeavatkozni. Pláne hogy mindenhol meg nem állhatnak rendőrök. Kiszúrni meg hogyan szúrnák ki hogy na ez 1o km múlva hülye módon előzni fog. Vannak dolgok amiket egyszerűen nem lehet sem törvényi sem semmilyen eszközzel megelőzni.
alte trottel
@levarosbukta: Ha abszolút biztonságos közlekedést akar valaki, akkor hason csúszkáljon otthon a szőnyegen.
Viszont ha szorgosdolgos rendőreink mondjuk munkaiejüknek csak a felében civilbe álorcázva ténferegnének az utakon, akkor 1.) A mostani alvafényképezkedéshez képest kb 15479-szeres valószínűséggel tudnák kikapkodni és szarrábüntetni az ámokfutókat, 2.) Van rá némi esély (a mostani helyzethez képest soxoros), hogy a többi ámokfutó valamelyest visszavesz, mert egy _KOMOLY_ (és kijátszhatatlan) retorziós rendszer igencsak jó haatású tud lenni az egora. (valami fura módon ahogy az M1 átváltozik A4-re, az addig veszett kafferbivalyként őrjöngő "kihaénnem" szlovákrendszámos hhh magyar nagyfiúból is kitör és eget kér a kezesbarika!)
Feraj49
@Január: 17,07-re.Nem tudom a nagyszülők közül élnek-e.Elsősorban ők szokták magukhoz venni,vagy az anya /élettárs / testvérei közül valaki. Gyámhivatalnál hagyják jóvá és teszik TÖRVÉNYES gyámmá a jelen esetben a kislány gyámjaként megnevezett személyt. A gyámhivatal intézkedik ha nincs gyámságra alkalmas személy.Ilyenkor sajnos a gyermekotthoni elhelyezésre kerülhet sor.
Ez lehet családoknál,de lehet intézeti elhelyezés is.
Mo.-on van áldozatsegítő szervezet ,
neve : FEHÉR GYŰRŰ ALAPÍTVÁNY.
/jó lesz megjegyezni akik nem ismerik /Minden megyeszékhelyen ,nagyobb városokban van képviselőjük.Az a dolguk,hogy a bűncselekmények áldozatainak gyorssegélyt nyújtsanak.A bűncselekmény fajtája nem lényeges. Ugyanúgy kaphat segítséget a rablás stb. mint a közlekedési bcs. áldozata is. Őket kell megkeresni,az összeg nagysága sok mindentől függ.
Mielőtt valaki okoskodónak nevezni abba hagyom.
Feraj49
@alte trottel: Németországban a civil ruhában öltözött rendőrök, /ált.2 fő/a spécien felszerelt civil kinézetű autókban /általában Audi,BMW /ellenőrzik a forgalomba bekapcsolódva a forgalmat,és fogják el a szabálytalankodókat.Ezekben a járművekben videófelvevő,sebességmérő,laptop stb. található.Természetesen ott is van álló radaros ellenőrzés,de az autósok figyelmeztetése a radarozásra miatt kevésbé hatékony.
Mo.-on is volt hasonló,de hamar leálltak vele.Túl sokan kerültek a "képbe".
alte trottel
@Feraj49: Ezért felüdülés, méznyalás, dolcsevíta, haváj ott vezetni! (pedig a kamionosok ott tán még elmebetegebbek mint itthon)
Meine Ehre heisst Treue
@levarosbukta: Sajnos igaz, aki hülye az hülye. Ezzel csak egyetérteni lehet.

Hogyan? Nézzük:

1) Minden ilyen esetet átminősíteni szándékos emberöléssé;
2) Tényleges életfogytiglan, ahol dolgozik és keresete a túlélő családtag(ok)é, ha vagyonos figuráról van szó, akkor a vagyonából részesedne;
3) Nagyon szigorú feltételhez kötni a vezetői engedély megszerzését ( középfokú végzettség minimum, mindenre kiterjedő, alapos pszichológiai vizsgálat). A jogosítvánnyal rendelkezőket 2 évente vizsgáztatni kellene + a pszichológiai alkalmasság, hiszen az ember változik. Aki nem megy át, attól bevonják a vezetői engedélyt. (itt lehetne variálni, hogy meddig). Engedély nélküli gépjárművezetés 15 év fegyház, ittas vezetés szintén + örökre eltiltani a vezetéstől (vezessen ipari áramot vagy háztartást). Meg kell érteni az embereknek, hogy az autó emberi életek kioltására alkalmas fegyver, e szerint kell viszonyulni hozzá.
Hirtelen ennyi, de biztos lehetne még variálni...
Feraj49
@alte trottel: Igen.Ott tiszták az utak és elég szélesek is. Itthon meg alig férnek el a kamionok a sávba.Nem is beszélve ha pótkocsit is húz,annak kilengése miatt elég veszélyes előzni.Náluk az első hó leesése után azonnal takarítják az utakat,és nem csak az autópályákat. Nálunk a hó leesése után még várnak egy napot hátha elolvad.
Meine Ehre heisst Treue
@levarosbukta: Örülök. (Kár, hogy álomvilágban élünk.)
Január
@Feraj49: Köszönöm szépen hasznos válaszod. Tegnap az egyik híradóban mondták, hogy a nagyszülők élnek, és oda megy a kislány. Sajnos még életveszélyes állapotban van. Reméljük felgyógyul, de a lelki sebek sajnos soha nem fognak begyógyulni.
rumpundli
@Feraj49: Rólam készitettek filmet, amelyet a szeged előtti fizető kapunál megvételre felajánlottak. Tettszett, meg a jogsi is fontos volt, ezért kp.ben azonnal megvettem.
Feraj49
@rumpundli: Hát igen, az "emlékek" mindig fontosak,hol ezért,hol azért,még ha fizetni is kell érte !
Anyád Fasza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anyád Fasza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anyád Fasza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anyád Fasza
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Feraj49
Ezért ez túlzás, ilyen névvel és négyszer is megjelenjen,nem kélne törölni ?
kamazuka
@Anyád Fasza: Amikor idiótát látok a közúton én ,már csak azért sem segítem.Dögöljön meg!Pár napja a Sántosi körforgónál egy ilyen idiótát szarattam be.Sok kamiont előzött,az nem érdekelte,hogy nagymotorrasl vele szemben én érkezem.Vissza kettő kövérgáz ,és behúzódtam középre.Ha kell gondoltam akkor együtt döglünk meg!Volt villogtatás duda,meg integetés.S gondolom a sportszelet a gatyóba!Nem volt a végén közöttünk 10 cm!
silber13
Ki ez a Kazinczy - díjas szellemi toprongy és morális söpredék!!???
silber13
@kamazuka: Már ne is haragudj, de ezek szerint értékeled a fentebb található förmedvény stílusá, mely a te szülődet is érinti, eléggé botrány mdon!! Csak azt nem tudom, mit csinál ilyenkor a modi!
kamazuka
@silber13: Aki,szerintem nem veszi figyelembe,hogy közúton rajta kívűl más is közlekedik,arra ráfér egy kis ápolás.
Azon a szakaszon,melyen ez a tragédia történt,volt 2005 táján egy másik szívszorító tragédia,ott két fiatal lány halt meg ,mert a vétkes sofőrnek nem számított hogy belátja e a kanyart vagy sem.Véletlenűl ismerem a szülőket.Azt nem lehet elmondani,hogy milyen állapotban jártak dolgozni a történtek után,de azt gondolom,sokan versenypályának tekintik a közúti közlekedésre használatos utakat!
silber13
@kamazuka: Erre csak azt lehet mondani, hogy tökéletesen igazad van! Ami miatt begorombultam, - nemrád - az ennek a féregnek az alpári szövege, olyan szöveg, amiért máskor ennek egy tizedéért kivágnák örökre az embert. Módfelett idegesít, ha az ember szülőanyját pejorative minősithetetlen stilusban emlegetik, lett légyen az akárki anyja! És csodálom, hogy nem törölték. Erről lenne szó, remélem nem bántottalak meg! Ha esetleg mégis, akor vedd úgy, hogy nem akartam és elnézést kérek.
kamazuka
@silber13: Nincsen semmi gond!Emberek vagyunk, nagy többségben és gondolom törekszünk hogy jó emberek legyünk.Egyszerűen vannak pillanatok,mikor nem állhatjuk,ha igaztalan dolgok történnek.
kamazuka
@Anyád Fasza: Tudod érdekes megközelítése a dolgoknakrészedről.Próbálom elfelejteni,azt ami ezen szakaszon történt a kétezres évek közepén.Csak mesélték de könnyek nem voltak elegendők.Amikor az a baleset történt,és a szülők a helyzínre értek,hangsúlyozom értek,a szülők, a földre térdepelve a két kezükkel próbálták a vért az aszfalton összefogni.Ezt fájdalmas önkívületi cselevéssort kellene elraktározni,és megértetni minden gépet irányító, vezető,használó emberkével,hogy ez nem szabad,hogy megismétlődjön!Megtörténjen!
picike
akármennyire is sajnálom a család először és sajnálom a a fiatalembert is sajnos rossz helyen és rossz időben volt de ez nem menti fel őt az elkövetés sulya alól .legfeljebb mérséklődik a büntetés ,mert nem szándékos volt a részéről. az előzés a legveszélyesebb manőver az autóval időre vissza a helyére . Nem volt elég ideje jól véghez vinni ,akkor talán miért vágott bele itt a bün. annyira nem sietünk hogy a mások életét ezzel kockára tette és elvette akinek.Élete végéig nem csak bünhődést érez de ez az ő életét is sulyosan tette tönkre. Talán jön egy jó szabály néha jól jön lassan járj tovább élsz , ha gyalog ha kocsin
picike
mégannyit hozzáteszem ha néha elkerülhetetlen a sorsunk amit ugy hivnak eleve elrendelve ez talán enyhitő körülmény . Nyugodjanak békében !
micfild
@picike: egyetértek Veled.
Nemcsak az elhunytakat sajnálom,hanem a baleset okozóját is. Egy felelőtlen tettének köszönheti, hogy tönkretette saját magát és a saját családját is.
Zsuga
@picike: A baleset okozóján nincs mit sajnálni. Az előzés a legveszélyesebb manőver, és ha ezt még a köd, vagy a beláthatatlan útszakasz is nehezíti, akkor a legtermészetesebb nem belemenni abba. Szinte mindig találkozni olyan autósokkal - még viszonylag rövid útszakaszon is - mikor vakon belemennek előzésekbe, ahol éppen hogy csak beférnek, és a következő pillanatban már meg is ismétlik. Hozzáteszem, hogy nem csak minket előznek és nem is azért, mert lassan haladnánk. Az utóbbi ködös reggeleken is életveszélyben érezhette magát az ember az utakon a sok barom miatt.
Szörnyű volt hallani a fiamtól, mikor mondta, hogy a kollégája és kolléganője már nem megy be többé dolgozni, mert egy felelőtlen hülye kiírtotta szinte az egész családot. Az életben maradt kislányt sincs miért irigyelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.