Amennyiben a parlament elfogadja a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó indítványt, akkor a Demokratikus Koalíció azt javasolja a civil szervezeteknek, hogy egy népszavazással kényszerítsék ki a törvény megváltoztatását – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László. Az ellenzéki párt elnökségi tagja közölte: a referendum jogi alapjait a DK megteremti, de az aláírásgyűjtés során számítanak a civil szervezetekre is.

Varju László, aki a törvényjavaslatot az emberek életébe való erőszakos beavatkozásnak nevezte, kijelentette, hogy egy őrült indítványra a józan ellenállás az egyetlen lehetséges válasz.

Elképzelésük részleteit ismertetve azt mondta, a kezdeményezéshez csatlakozó civil és polgári mozgalmaknak azt javasolják, hogy mindenki a saját szervezete nevében gyűjtsön aláírásokat.

A Kereszténydemokrata Néppárt csütörtökön nyújtotta be a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényjavaslatát az Országgyűlésnek. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője aznap azt nyilatkozta: Orbán Viktor kormányfő támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést, és ez számára "elegendő".

Ezt megelőzően a kormánypárti politikus sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a KDNP javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza.

A Nemzetgazdasági Minisztérium erre úgy reagált: a kormány tárgyalt a javaslatról, de döntést még nem hozott, ez azt követően születhet meg, miután meghallgatták a szakszervezeteket és a boltokat működtető vállalatokat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Kedves GYF- nem az üzletek vasárnapi bezárásával van a baj- az a kisvállalkozásoknak nagyon is jó lenne
hanem azzal hogy embereket akarnak ezen az alapon elbocsátani vagy a bérüket csökkenteni
talán ezért kellene aláírást gyűjteni
én személy szerint nagyon örültem az öszödi beszédének- azt hittem jön a változás - sajnos nem
én az ön helyében már inkább a családommal foglalkoznék sértett önérzetből nem szabad politizálni - annak a nemzet látja a kárát
katus46
Majd nyitnak 6-kor és zárnak 10-kor és meg van a 7. nap.
perfekt
Már csak az ATV, ben szólalhat meg--és az utcán.Nem érzem hiányát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.