Kedden küldte szét a Miniszterelnökség az új trafiktörvény tervezetét, hivatalosabb nevén a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvény tervezetét – írja a 444.hu.

Ennek alapján pedig a mostani állás szerint a trafikrendszer kap egy új szereplőt, akinek szinte kockázat nélkül évi 5-6 milliárd forint ütheti a markát.

A tervezet lényege, hogy 2015 májusától a trafikok csak az úgynevezett dohánykereskedelmi-ellátóból vehetnéneg gohányárut, aminek az országban több helyen is lenne raktára. A tervezet szerint a dohánygyárak és egyéb nagykereskedők ennek az ellátónak adhatják csak el a termékeiket.

A 444.hu azt írja, aki csak a piacra akar lépni, azzal üzletelnie kell, kedvezményt senkinek sem adhat. A kockázata azonban nem lesz túl nagy az ellátónak: ráér majd akkor fizetni, ha már továbbadta a trafikoknak az árut.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez tipikus fideszes húzás.
A gázt sem közvetlenül kapjuk, hanem be van iktatva egy !offshore! cég, ami megdrágítja a végül fogyasztókhoz kerülő gázt. Arról lehet olvasni, hogy Orbán nem csak a lányánál volt Svájcban, de az energiaszektor bizonyos képviselőivel is találkozott kint. Szél Bernadett már rajta van az ügyön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok