A magyar-német barátság jegyében azt kell kívánnunk, hogy legyen végre egység és európai akarat, hogy út is legyen, amelyen haladva Európa elfoglalhatja méltó helyét az új világrendben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, ahol német parlamenti képviselőknek adott át kitüntetéseket.

Áder János köztársasági elnök határozatára a kormányfő a Magyar Érdemrend tiszti keresztjét, illetve középkeresztjét adta át hét politikusnak.

Német politikusokat tüntetett ki Orbán

Orbán Viktor beszédében kiemelte: arra, hogy a berlini fal ne épülhessen vissza, egyetlen garancia volt, Németország újraegyesítése. "Hálával gondolunk azokra a német politikusokra, akik akkor a gyors újraegyesítés mellett döntöttek és ezzel végleg garantálták a mi szabadságunkat is" – mondta a magyar miniszterelnök.

A kitüntetettek: Klaus Brähmig, a Bundestag német kisebbségekért és kitelepítettekért felelős bizottságának elnöke, Cornelia Pieper korábbi külügyi államminiszter, Michael Glos korábbi szövetségi gazdasági miniszter, Johannes Singhammer, a Bundestag alelnöke, Erika Steinbach, a CDU/CSU-frakció emberi jogi szóvivője, a Német Elüldözöttek Szövetsége elnöke, Karl Holmeier, a Bundestag európai ügyek bizottságának rendes tagja és Jens Ackermann, a Bundestag magyar-német baráti tagozatának volt elnöke.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
@human: Elkezdte a nyalizást, ég a lába alatt a talaj.
tivoli
Ez is a korrupció egyik fajtája.
Megsimogat néhány megfelelő német fejet, oszt sok minden meg lesz bocsájtva.
Desischado
Én biztos nem vettem volna át! Azok a politikusok miért tették ezt? Nem nyájaskodni kéne vele, hanem elzavarni segíteni!
mate03
@human: Az elmondott beszédéből kitűnik hogy akkor is hazudik,amikor kérdez! Európai ösvényről beszél,közben Orosz mellékutakon poroszkál, Putyinhoz pénzért!
tivoli
@Desischado: ma, 00:53
Folyik a húzd meg, ereszd meg, ez a diplomáciában már csak így szokás.
Ha kicsit túl gyűrött a babaruha, vasalni kell rajta. Merkelék csak nem zavarhatják el a magyar miniszterelnököt.
human
@mate03: A németek közölték Orbánnal, hogy viselkedjen európaiként. Erre ezt a kitüntetősdit találta jó válasznak. De hát a régi-régi idők reflexeit már nem lehet kinőni ebben a korban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.